Van, akinek Isten egész egyszerűen nehéz életet szán?
Fiatal feleségként rákban meghalást, üvöltözést otthon, súlyos betegségeket...?
Csak nehéz sors van a környezetemben, pedig sokan hívők, imádkoznak. Persze az imán kívül mindent megtesznek.
Elmondhatnám az egész történetet, de a lényeg az, hogy elvesztettem a hitem abban, hogy Isten tényleg, igazán segít és csodákat tesz.
Kicsit úgy érzem magam, mint Madách.
Vegyük akkor Jézust,
ha valaki, akkor Ő bizony ok nélkül, kegyetlen szenvedést kellett átélnie a tökéletlen emberektől.
S mit mond róla az Atyja:
(Héberek 5:8) 8 Jóllehet Fiú volt, engedelmességet tanult azokból, amiket elszenvedett;
Nem nyugtattatok meg. :D
Én csak engem elfogadó férjet akarok, aránylag egészséges gyerekeket és azt, hogy a mi (férjemmel) betegségeink is kezelhetőek legyenek, ne haljon meg egyikünk se 30 évesen.
Egyelőre ezt lassan túl nagy vágynak érzem.
Én lassan csak abban reménykedem, hogy a fizikai halálunk után valóban valami szebb jön.
Néhány jó tanács. Nem szabad másokat magunkkal összehasonlítani, hogy másoknak milyen gazdag az élete, családja, munkája, egzisztenciája, egészsége, sőt még hobbija is van. Csak magunkkal versenyezzünk és magunk helyzetéből kiindulva próbáljunk javítani.
„Mert az Isten szerint való szomorúság üdvösségre való megbánhatatlan megtérést szerez; a világ szerint való szomorúság pedig halált szerez.”
Ha szomorkodunk mert a világ szemében nem vittük sokra, csak búskomorságra jutunk.
Nem rendellenes, ha nem vigassággal teli az életed:
Prédikátor könyve
A bölcseknek elméje a siralmas házban van, a bolondoknak pedig elméje a vígasságnak házában.
Másik tanács, hogy legyünk hálásak amink van, adjunk hálát érte. Pl. hogy látunk, van két lábunk, van hol laknunk, mit ennünk, biztonságban élhetünk, stb.
És, ugye az elég minden napnak a maga baja. Szó szerint igaz, hogy aki hisz istenben, még jól is tud aludni:
6. Én lefekszem és elalszom; felébredek, mert az Úr támogat engem.
7. Nem félek sok ezernyi néptől sem, a mely köröskörül felállott ellenem.
Fontos hogy legyen egzisztenciád, tehát munkád amiből megélsz. Én megértelek, hogyha ezen a téren nincs rendben az ember, az kihúzza a lába alól a talajt. De erre az a megoldás, hogy belevágsz, és képzed magad, vagy keresed a munkát, addig amíg nem találsz. Imádkozz Istenhez és segíteni fog. De sose add fel. Épp erről szól a a fentebb már idézett igerész, hoyg ne aggódjunk hogy lesz e ruhánk, eledelünk (ide sosolnám a lakhatást is), mert Isten tudja hogy mindezekre szükségünk van. Keressük előbb Isten országát.
Higgyél abban, hogy érdemes belevágni és végigcsinálni (Istent segítségül hívva) valamit egy képzést vagy ha találtál egy munkahelyet,a akkor ott megmaradni, nem feladni, még nehézségek ellenére sem.
Nézd meg Szűz Mária, vagy Jézus életét. Karácsonykor hajlamosak vagyunk idealizálni a betlehemi történetet, pedig egy kész kálvária volt. Az is, és Jézus és Mária egész élete. Pedig a valaha élt legtisztább emberek voltak mindketten.
A keresztény vallás sajnos nem mondja ki kerek perec, de más egyistenhívő vallások szerencsére megteszik:
Isten igazságos, és minden teremtménnyel igazságosan bánik. Akik jók, és hisznek, azok alkalmasak arra, hogy nagy jutalmat kaphassanak a túlvilágon, és ezt meg is kapják. A létezésük nagyobbik fele, az örök élet számukra könnyű és boldog lesz, ahol "kipihenhetik" a földi szenvedéseket. Akik viszont a földi életben Istennek hátat fordítva bűnben élnek, azok viszont nem adnak erre jutalmazásra módot Istennek. Ezért Isten nekik ezen a világon megad minden jót, hadd élvezzék csak, hiszen ez a 70-80 év dorbézolás úgyis sovány vigasz lesz az elrontott túlvilági örök életükhöz képest.
Tehát az igazságtalanságok, amik a jó embereket érik a földi élet során, a rosszakat pedig elkerülik, valójában éppen az isteni igazságosság részét képezik, csak ahhoz, hogy meglássuk, ki kell tágítani a perspektívánkat.
Ettől függetlenül Isten a jóknak is ad itt is, ha kérnek, és segíti is őket. Nem mindig csodás módon, de azzal, hogy lelkierőt ad nekik, és mindig velük van.
...Mondta a Sátán. Te meg elhitted neki, #26...
szerencsére a kérdező hite jóval mélyebbnek tűnik, mint hogy magaddal ránthatnád.
Budapesten, akinek legalább akármilyen-bármilyen végzettsége van és fiatal, az ha nem talál munkát, valamit rosszul csinál: válogat.
Van munkám, csak a főnökkel nem jövök jól ki (nem üvöltözős, szeret is minket csak... annyira nem jó vezető), a munkakörülmények igen kellemetlenek, kényelmetlenek, a munkavédelem egyik előírásának se felelnek meg. A munka pedig nagyon monoton és figyelni kell, például táblázatokat összehasonlítani, vagy a nyilvántartó rendszer adatait táblázattal összehasonlítani. Hibákat kell észrevenni, dokumentálni.
Tanulok is mellette, büfédiplomám van, már jelentkeztem a második OKJ-ra, hogy kipótoljam a büfédiplomát, a három együtt már jó lesz.
Az életem ezen területén is erőm felett küzdök, semmi életem, semmi szabadidőm, reménykedem, hogy az OKJ-n legalább jó társaság lesz, de nem, az órák halál unalmasak, semmi gyakorlatiasság, enni sincs időm, a szupermarketben néznek rám, hogy 9 óra munka és 3 óra suli között hova rohanok (így is mindig késtem 10 percet).
Remélem, a kövi már jobb lesz.
# 26, egyébként pont azt akartam írni, hogy hinni hiszek, a kérdés nem született volna meg.
Szeretem a természetet, a biológiát, az emberi szervezet működését - számomra ezek pl elég bizonyságot adnak - ezek nem véletlenül jöttek létre, az képtelenség.
----------
Szóval Isten jobb kedvet, több örömet, pozitivizmust ad, de szenvedünk tovább? :(
----------
Hirtelen lett rossz az életem.
Jó, a beilleszkedési gondok miatt örök harc, sok depresszió, sok könny, sok emberrel sok vita volt és Nevelőm sokat szenvedett miattam, a "hisztijeim" miatt.
Azon kívül kiskori traumák miatt a szeretet elfogadása, adása, érzelmek befogadása és kimutatása is nehézségeket jelentett sokáig.
Most vannak ezek - bár talán picit kevésbé - és mellette ötmillió más nehézség, egyenként mind erőn felüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!