Ha nem neveltek vallásosan, se hittan, semmi, de tényleg, akkor honnan jött már egész gyerekkoromban, hogy nagyon érdekel a vallás meg Isten?
Bhagavad Gita t mar olvastad?
mert akkor megerted miert erdekel teged a vallas
ha nem akkor pedig megsem erdekelhet...
eddig azthittem egy forditas van csak mek oszk n belole de legalabb 2 van, sajnos amit dicsernek azt eddig nem talaltam meg sehol
Bhaktivedanta fele forditas ami ismertebb
egy szoszerinti forditas:
# Ákos13
Amit állítasz (mármint hogy a tudatlanságból fakad a hit) ez egy tipikus marxista-leninista tévtanítás. Az átkosban ezt kellett elmondani töriórán az ötösért.
De a valódi tudomány erről teljesen mást mond. A vallásszociológiának és a valláspszichológiának könyvtárnyi hiteles irodalma van ezzel a témával kapcsolatban. Érdemes lenne inkább azokat lapozgatnod.
Azért lássuk be, teljesen abszurd és anakronisztikus, hogy ha valaki, így, 26 évvel a rendszerváltás után, a marxizmus-leninizmus áltudományos tévtanításaival próbál érvelni. Ráadásul a vallási rovatban. :)
Vallásszociológia? Valláspszichológia? Ezeket nevezed tudománynak? :D
Szerintem iratkozz be egy TTK-ra, hogy lásd, mik a valódi tudományok.
Az evolúcióbiológiának vannak elméletei a vallások kialakulásával kapcsolatban, és közelebb állnak az én verziómhoz, mint a valláspszichológiai áltudományok verziójához.
Amúgy is hatalmas tévhit a szocializmust és az ateizmust azonosnak tekinteni.
A vallásos magyarázat az, hogy Isten megszólított, és örülj neki, hogy ilyen fiatalon kerültél vele kapcsolatba.
Nemcsak természettudományok léteznek, és ahogy a természettudományokon nem lehet számon kérni a matematika módszereit, hogy bizonyítsanak be valamit, úgy a társadalomtudományok sem követhetik mindig a természettudományok módszereit. Hiába ismétli magát a történelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!