Kedves hívők! A Biblia szerint Isten csak a földet, vagy az egész világegyetemet teremtette? És ha a világegyetemet is akkor hogyan?
Kedves Kérdező!
Az egész univerzumot. Hogy hogyan? A kvantumfizika valamennyire rávilágít erre, és mintha olvastam volna a világot összetartó vezérlőhullám felfedezéséről (Zsidó 1.3b: (Krisztus) a ki hatalma szavával fenntartja a mindenséget)
Részemről tehát a kvantumzfizika tanulmányozásával valamennyire "betekintést nyerek" a teremtésbe, de ez részemről csak nagyon minimális, inkább csak elmélkedés jellegű.
Ebben az írásban is vannak jó gondolatok:
Hangsúlyozom, nem mindennel értek egyet, ami ebben az írásban van.
Remélem véleményt kérdeztél, nem vitaindítónak szántad a kérdést
"Ne haragudj második de ez a cikk nem csak az üres semmiről fröcsög"
Nem haragszom, a cikk 90%-a tényleg használhatatlan. Ennél azért bonyolultabb a dolog. De azért valamit érez a cikk írója is. Ezt az alapot valószínűleg Te nem érzed, érted, különben értetted volna, hogy miért linkeltem be. Nekem nem ez a cikk a kvantumfizikai kutatásaim alapja, ez semmi, ennél jóval messzebbre eljutottam
A Biblia szerint mindent Isten teremtett.
"És ha a világegyetemet is akkor hogyan?"
A "hogyan keletkezett a világegyetem" kérdésre tudományok kategóriában jobb válaszokat fogsz kapni, mint itt.
"A "hogyan keletkezett a világegyetem" kérdésre tudományok kategóriában jobb válaszokat fogsz kapni, mint itt."
Nem hinném. Hallgathatjuk az ateista/materialista paradigmákra ráhúzott esti meséket. Kezdetben volt a semmi. A semmi összesűrűsödött, majd felrobbant:)
JA bocs, kezdetben volt az energia. Ja nem, mert ez megszegi a a Termodinamika 2-t. Akkor kezdetben volt az információ (értelem). Ja, az sem, mert ez logikus lenne, de akkor azt hangoztatnánk, amit a Biblia ír. Akkor a logikátlan multiuniverzum, a körkörös lehetetlenség.
Na mindegy, attól még tudományosan megmagyarázzuk, amit nem tudunk. Lényeg, hogy a Bibliával ellentétes legyen. Az anyag mindenek felett. Ja és a mutáció:)
"Kedves hívők! A Biblia szerint Isten csak a földet, vagy az egész világegyetemet teremtette?"
A Biblia szerint a "Kezdetben" való teremtéskor csak a mi napremdszerünk értendő, az univerzumot(kimondott szó) az előbb volt teremtve és hogy mikor arrol semmit sem ír a Biblia.
Hogy hogyan? Ezt akarta tudni az első teremtett lény(Lucifer) is.
A hogyant soha senki sem fogja megtudni mert az Isten titka és még ha elmondaná is teremtett lény nem értené meg.
Ézs 29:16 .....Avagy a fazekas olyan, mint az agyag, hogy így szóljon a csinálmány csinálójának: Nem csinált engem! és az alkotmány ezt mondja alkotójának: Értelmetlen!
"Na mindegy, attól még tudományosan megmagyarázzuk, amit nem tudunk. Lényeg, hogy a Bibliával ellentétes legyen. Az anyag mindenek felett. Ja és a mutáció:)"
Ha már nem értesz valamihez, legalább ne próbálnál okoskodni olyan témában, amiben látszik hogy laikus vagy.
Röviden, a tudomány a világunk működését vizsgálja. Ha a világot Isten teremtette, akkor a tudomány Isten teremtését vizsgálja. Ha számodra összeegyeztethetetlen ami Isten teremtéséből következik Isten szavával, a Bibliával, akkor a hibát keresd abban ahogy értelmezni próbálod a Bibliát!
Rátérve a fő kérdésre is, hogy hogyan, az nincs definiálva a Bibliában, kedves kérdező. Mert egyszerűen ez nem lényeg. Amit a Biblia leír, hogy Isten mit és miért teremtett.
Ha a hogyan kérdésre keresed a választ, az tényleg a tudomány hatásköre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!