Van, akinek Isten egész egyszerűen nehéz életet szán?
Fiatal feleségként rákban meghalást, üvöltözést otthon, súlyos betegségeket...?
Csak nehéz sors van a környezetemben, pedig sokan hívők, imádkoznak. Persze az imán kívül mindent megtesznek.
Elmondhatnám az egész történetet, de a lényeg az, hogy elvesztettem a hitem abban, hogy Isten tényleg, igazán segít és csodákat tesz.
Kicsit úgy érzem magam, mint Madách.
Isten,mindenkinek boldog életet szánt,de a boldogság nem a nirvána.
Ő mindenkinek készített,a boldogulására egy tervet.Ha az egyén beleilleszkedik ebbe a tervbe élete kezdetén,hamar boldog lesz,és boldogan éli le az életét.Aki nem ismeri fel az isteni terv mibenlétét,annak tanfolyamokat kell végigjárnia,mígnem megtanulja a leckét.A tanfolyamok,néha sok szenvedéssel járnak.
De lesz jobb, hiszen maga Isten ígérte.
(Zsoltárok 37:11) 11 A szelídek pedig öröklik a földet, És gyönyörködnek majd a béke bőségében.
(Jelenések 21:4) 4 És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”
Szia
Olvasva a kérdésedet, és a kommenteidet, megengeded, hogy összefoglaljam a helyzetedet/állapotodat?
Nos egy nagyon keményen dolgozó, tanuló, életszakaszodat éled, amiből ezen kívül kimarad az, ami a legtöbb veled egykorú fiatal, élvez, megél.... Ez számodra fárasztó, és nem ad semmi örömet....
Minden nézőpont kérdése, és a fejünkben dől el, hogyan érezzük közben magunkat. Ha arra gondolsz, hogy pár év kemény tanulás/munka után egy jobb minőségű életet biztosíthatsz magadnak a szerzett tudásoddal, akkor gyorsan hagyd abba az önsajnálatot, a fölösleges(pillanatnyi) vágyakat, és arra koncentrálj, amit éppen csinálsz - arra gondolva, hogy MIÉRT élsz MOST így. Ez hatalmas erőt tud adni! (tapasztalatból írom)
Isten.
Teljesen fölöslegesen várod tőle, hogy Ő majd megoldj a gondjaidat!
Azért, mert már évszázadok óta megoldotta minden ember gondját, baját azzal, hogy föláldozta érted IS a Fiát, és ha hitet GYAKOROLSZ benne, akkor azt az életet kaphatod meg, amiért eredetileg megteremtette az embert:"..letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.” Jelen.21:4 Csak mélyedj el ezeken a szavakon, és gondolkodj azon, mit jelentenek ezek a szavak a számodra. Ezt tartogatja Isten neked is. De a te döntésed, hogy élsz-e vele!
Azután. Krisztus azt mondta, hogy "Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok és meg vagytok terhelve, és én felüdítelek benneteket. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.” Máté 11:28,30
Ha azt érezzük, hogy az életünk elviselhetetlenül nehéz, akkor álljunk meg, és gondolkodjunk el azon, vajon rajtam a Krisztus, vagy "e világ" igája van? Mert a kettő egyszerre nem lehet, vagy-vagy.
Azután. Isten nem egy pincér, akitől rendelünk valamit(pl. egy jó férjet, feleséget), azután ha megkapjuk már el is feledkezünk róla(Istenről), ha megkapjuk. Sőt ha széjjelnézel magad körül, azt kell látnod, sajnos, hogy ezek a árva várt kérések csak néhány évig okoznak örömet, azután ilyen-plyan okból, megunja az emberek többsége, és mint a megunt játékot, othhagyják az olykor annyira vágyott tásat :-( De miért történik ez igy?
Mert nem keresik az emberek Isten vezetését az életükben, pedig az nélkül nem lehet boldog, sikeres, békés élett élni. Erre már nagyon régen rájött az ember, Isten pedig le is íratta, „Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember” Jeremiás 10:23.
Viszont ezt kínálja neked is Isten: " „Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetem lépteidet, amelyen járnod kell. Ó, bárcsak odafigyelnél parancsolataimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai." Ésaiás 48:17,18
Ne vádold kérlek Istent a kemény életedért. Hiszen végül is az az élet, ahogyan jelenleg élsz, a körülmények és a döntéseid miatt alakult így. Inkább kérj tőle bölcseséget, éleslátást, és a kevés idődből szánj rá minden nap pár percet, és olvasgasd Isten Szavát, hogy útmutatást tudjon mutatni neked a további életedben :-)
Próbáltatok segíteni, ezt köszönöm!
Én azt érzem, elbeszélünk egymás mellett (szerintem ti is ezt érzitek), de pont azért, amiért elfordultam az egyházaktól és vallásoktól.
Itt így is több megértést kaptam itt, mint máshol, akár az életben.
Hát abban nem bízok, hogy jobb lesz, például most pár évig nem hal meg se rokon, se barát, pár évig nem kell rákos embert ápolnom, orvoshoz járni helyette (most is egyre betegebb az egyik családtagom) vagy abban pláne nem bízom, hogy megoldódnak a beilleszkedési nehézségeim a csodabogárságom.
De hátha legalább egy élő, hús-vér ember lesz mellettem, akinek beszélhetek a mindennapjaimról, aki nem kerül el vagy nem csak lelki szemetesládának használ - hanem egymás lelki szemetesládái lehetünk kölcsönösen.
Ján 10:10 A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.
Jézus a jó pásztor. Soha nem hagy el minket, és minden bajunkból képes es meg is akar szabadítani. Azt akarja, hogy mindenben jó dolgunk legyen, legyünk egészségesek és a lelkünknek is jó dolga legyen.
Egyáltalán nem Isten neheziti meg az emberek életét, sőt sokszor nem is az ördög, hanem az emberek eszik a saját beszédük (nyavalygásuk) gyümölcsét.
Kérdező!
Az a helyzet, hogy Isten kivételesen jó életet szánt neked - ellentétben pl. azzal, aki fiatalon meghal, vagy egy egész életen át szenved valamilyen súlyos betegségben. Olyanban, ami miatt mozdulni is alig tud, vagy 40-es lesz az IQ-ja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!