Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények nagy része...

A keresztények nagy része miért nem érzi magára kötelező érvényűnek a Mózesi törvényeket? Jézus mondta valaha hogy ezek már ne lennének érvényben?

Figyelt kérdés
2017. aug. 11. 13:12
 81/122 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mondtad aki tiszta lappal indul de bemocskolja az nem üdvözülhet. "

Mint ahogy azt is mondtam hogy nem lesz senki automatikusan bűntelen csak mert kereszténynek vallja magát.

Csak ezt ugye máris "elfelejtetted", mert csak így tudsz továbbra is belekötni az előbbi válaszba.

Innen látszik hogy állításoddal ellentétben fikarcnyi érdeklődés sincs benned, csak trollkodsz és mellébeszélsz.

Ha egyszer eljutsz odáig, hogy tényleges érdeklődéssel fordulj a kereszténység felé, talán megérted. Addig viszont nem tehetünk arról, hogy a saját értetlenséged megakadályoz a válaszok értelmezésében.

2017. aug. 15. 11:33
 82/122 anonim ***** válasza:
0%

Asperrimus

Sok mindent írttal csak nem a kérdésre válaszoltál. Ha nem érdekelne, nem tenném fel a kérdést. Kötekedni akarnék vagy trollkodni, van sok minden más a Bibliában, amit felhozhatnék. Engem sosem ilyen szándék vezérel. Egyébként ha korrekt lennél, figyelmeztetted volna a többi keresztényt aki sértegetett engem.

Amiről most beszélünk a keresztény vallás alapkérdései, mint a megváltás, bűn kérdésköre.

Nagyon egyszerű kérdéseket tettem fel. Mint például:

1, A keresztény vallás szerint mi a teendő azokkal akik bűnt követnek el ? (például paráznák, gyilkosok stb)

2, Aki gyilkosságot követ el miért nem keresztény? (te írtad hogy nem az). Mi a helyzet a többi bűnnel? Kisebb bűn elkövetésekor még keresztény maradsz, nagyobb bűn után már nem?

3, Ha valaki újra és újra elköveti ugyanazt a bűnt de megbánja, keresztény vallás szerint üdvözül vagy sem?

2017. aug. 15. 11:55
 83/122 anonim ***** válasza:
0%

Nyctea Alba

"Mint ahogy azt is mondtam hogy nem lesz senki automatikusan bűntelen csak mert kereszténynek vallja magát."

De minden keresztény elfogadja Jézust mint megváltót. Akkor hogy is működik ez a megváltás? Csak ha nem követsz el semmilyen bűnt? Ha így van, saját elmondásod szerint ennek te nem felesz meg. Ha viszont folyamatosan elkövetsz bűnöket és mégis mehetsz a mennyországba, akkor ez inkább a bűnözésre ösztönöz.

"Ha egyszer eljutsz odáig, hogy tényleges érdeklődéssel fordulj a kereszténység felé, talán megérted. Addig viszont nem tehetünk arról, hogy a saját értetlenséged megakadályoz a válaszok értelmezésében."

Szeretném megérteni de mint látod ellentmondásos amit írsz. Sajnos gyakran találkozom ilyen válasszal. Az ellenmondás magyarázataként azt kapom hogy velem van a baj mert nem értem.

2017. aug. 15. 12:34
 84/122 anonim ***** válasza:
20%

"Akkor hogy is működik ez a megváltás? Csak ha nem követsz el semmilyen bűnt?"

Ez után azt írtad, szeretnéd megérteni. Ehhez képest már sokadszorra teszel fel olyan kérdéseket amelyre nemhogy itt, de más kérdések alatt is választ kaptál. Szépen meghazudtolod saját magad...

De akkor még egyszer. Bármilyen bűnös életet is éltél, Isten lehetőséget ad neked a megváltásra. Nem kell áldozatokat bemutatni, stb, csak megbánnod a bűneidet, és új életet kezdeni Krisztus vezetésével.

Mondjuk tolvaj voltál 50 évig, mire végül rájöttél hogy Isten létezik, és mindenkit meg akar menteni. Akkor Isten nem mondja azt hogy bocs, 50 évnyi bűnözés után te már mész a levesbe, hanem ad neked egy újabb esélyt.

Persze ha emberünk visszamegy lopni ez után is, mondván úgyis minden meg lesz neki bocsátva, akkor nincs mit megbocsátani neki, hiszen nem bánta meg a bűnös életét, épp ugyanolyan tolvaj, mint volt.

"Az ellenmondás magyarázataként azt kapom hogy velem van a baj mert nem értem."

Folyamatosan belekötni mindenbe, olyan dolgokba is amelyeket pár hozzászólással korábban már megválaszoltuk, ez csak arra utal hogy veled vannak komoly bajok.

Már bocsi, nem megbántani akarlak, remélem hogy idővel sikerül megváltoznod és egyszer még rátalálnod Istenre és felérned ésszel azt amit itt többen is napok óta magyarázunk, de egyelőre a hozzászólásaid java részében tényleg szégyen amit művelsz.

2017. aug. 15. 12:57
 85/122 anonim ***** válasza:
20%

Viszont azt hiszem ideje elköszönnöm, mert ezek már rég redundáns kérdések, ennyire azért nem érek rá.

Ha mindezek után sem érted, akkor a probléma az lehet hogy nem is szeretnéd megérteni, talán mert félsz hogy megingatna a saját hitedben ha őszintén állnál hozzá, nem tudom. De mindegy is, ezen csak te tudsz változtatni.

2017. aug. 15. 13:02
 86/122 anonim ***** válasza:
100%

Senki sem bűntelen, keresztények is hibázhatnak, vétkezhetnek. Persze azért egy kereszténytől elvárható, hogy ne gyilkoljon, ne lopjon, ne kövessen el paráznaságot stb... De vannak kissebb bűnök is, amit szerintem minden keresztény elkövet, ha nem is olyan sűrűn. Igazán kíváncsi lennék arra a kereszténynek az életére, aki azt meri mondani magáról, hogy ő már sosem szokott vétkezni. Persze elvileg lehetséges, de ilyet már csak azért sem mondhatunk magunkró, mert egyes apró-cseprő dolgokat még ha mi magunk nem is látunk bűnnek, a végső szó az Istené, és lehet hogy ő annak látja.

A lényeg, hogy különbség van bűnök között. Asperrimus már kiváló választ írt, de mint a falra hányt borsó, úgy pereg le muszlim barátunkról. Isten mindenkit lát, hogy ki mennyire harcol a bűnnel, a képességéhez mérten megtett-e mindent, hogy ne kövesse el azt újra, vagy csak megjátsza magát. Ahogy írtuk már korábban, nem csak el kell fogadnunk Jézus áldozatát, hanem meg kell bánni a bűnt. Ha én valamit megbánok, azt nem követem el újra. Mert ha megbánom, az azt jelenti, hogy felismerem, hogy rosszat csináltam, hogy ezt nem kellett volna. S ha visszamehetnék az időben, tuti másképp csinálnám. Ha valakiben nincs őszinte megbánás, akkor annak az Isten nem bocsát meg.

2017. aug. 15. 14:42
 87/122 anonim ***** válasza:
0%

Nyctea Alba

"Persze ha emberünk visszamegy lopni ez után is, mondván úgyis minden meg lesz neki bocsátva, akkor nincs mit megbocsátani neki, hiszen nem bánta meg a bűnös életét, épp ugyanolyan tolvaj, mint volt."

A te példádban az illető később lesz keresztény, a kérdésem viszont azokra is vonatkozik akik gyerekkoruk óta keresztények. Ha ők bűnt követnek el akkor nekik sincs mit megbocsátani? Ja és mi van akkor ha ez a tolvaj vissza megy lopni, de megint megbánja? Nyilván te is követtél el bűnt keresztényként akár többször is és valószínű meg is bántad. Ilyen esetekre mi vonatkozik?

"Folyamatosan belekötni mindenbe, olyan dolgokba is amelyeket pár hozzászólással korábban már megválaszoltuk, ez csak arra utal hogy veled vannak komoly bajok."

Nagyon egyszerű kérdéseket tettem fel, de nem jött válasz tőletek. Mellébeszéltetek, hiába mondod hogy megválaszoltátok. Ez nem igaz.

2017. aug. 15. 22:19
 88/122 anonim ***** válasza:
0%

Istvan35

"De vannak kissebb bűnök is, amit szerintem minden keresztény elkövet, ha nem is olyan sűrűn. Igazán kíváncsi lennék arra a kereszténynek az életére, aki azt meri mondani magáról, hogy ő már sosem szokott vétkezni."

Például itt van Nyctea Alba. Először azt állította keresztények nem követnek el bűnt. Aztán persze finomított rajta.

"Ha én valamit megbánok, azt nem követem el újra."

Ez biztos hogy nem igaz. Simán előfordulhat hogy megbánjuk, de újra elkövetjük ugyanazt mert az alsóbb énünk felülkerekedik. A legtöbb ember elköveti akár nagyon sokszor is, úgy hogy tisztában van azzal, ez bűn. Nem hiszem el hogy veled ne fordult volna elő hogy megbántad egy tettedet, de később újra elkövetted. Nyilván nem gyilkosságra gondolok itt hanem kisebb bűnökre. Szóval ez az állításod biztos nem így van.

"Ha valakiben nincs őszinte megbánás, akkor annak az Isten nem bocsát meg."

És ha sokszor elkövetem de minden egyes alkalommal megbánom akkor megbocsát?

2017. aug. 15. 22:32
 89/122 anonim ***** válasza:
0%

Csak hogy tiszta legyen. Ezekre a kérdésekre vártam válaszokat. A keresztény vallás alapjaira vonatkoznak. Vagy nehezet kérdeztem?

1, Keresztény vallás szerint mi a teendő azokkal akik bűnt követnek el? (például paráznák, gyilkosok)

2, Aki gyilkosságot követ el miért nem keresztény? (elhangzott egyikőtöktől hogy nem keresztény). Mi a helyzet a többi bűnnel? Kisebb bűn elkövetésekor még keresztény maradsz, nagyobb bűn után már nem?

3, Ha valaki újra és újra elköveti ugyanazt a bűnt de megbánja, keresztény vallás szerint üdvözül vagy sem?

2017. aug. 15. 22:37
 90/122 anonim ***** válasza:
100%

"És ha sokszor elkövetem de minden egyes alkalommal megbánom akkor megbocsát?"

Igen, ha mi is ugyanilyen készséggel megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.

"Akkor Péter odament hozzá, és ezt kérdezte tőle: „Uram, hányszor vétkezhet ellenem az én atyámfia úgy, hogy én megbocsássak neki? Még hétszer is?” Jézus így válaszolt: „Nem azt mondom neked, hogy hétszer, hanem még hetvenszer hétszer is." (Máté 18,21-22)

Jézus azt is mondta: "amilyen mértékkel ítélsz, olyannal fognak téged is" vagyis ha mi nem vagyunk megbocsátóak az ellenünk vétkezőknek, az Isten sem fogja megbocsátani a mi vétkeinket.

"Keresztény vallás szerint mi a teendő azokkal akik bűnt követnek el? (például paráznák, gyilkosok)"

Mi lenne? Jézusra bízzuk az ítéletet.

"Aki gyilkosságot követ el miért nem keresztény? (elhangzott egyikőtöktől hogy nem keresztény)."

Mindenki kereszténynek vallhatja magát, de hogy végül ki a keresztény, azt is Jézus fogja eldönteni. De ha az én véleményemre vagy kíváncsi, egy keresztény nem követ el gyilkosságot, max. önvédelemből véletlenül, de az meg nem gyilkosság. Persze olyan van, hogy mikor a gyilkosságot elkövette még nem volt keresztény, majd később tér meg.

"Mi a helyzet a többi bűnnel? Kisebb bűn elkövetésekor még keresztény maradsz, nagyobb bűn után már nem?"

Igen, de hogy mi számít kisebb bűnnek, arról a végszót megint csak nem én mondom ki. Véleményt azt mondhatok, de az nem biztos, hogy egyezni fog az Istenével. Szóval nem érzem feladatomnak kategorizálni a bűnöket.

"Ha valaki újra és újra elköveti ugyanazt a bűnt de megbánja, keresztény vallás szerint üdvözül vagy sem?"

Attól függ, hogy mi a bűn. A Szentlélek káromlást mondjuk elég egyszer elkövetni, arra nincs megbocsátás. De nem értem, miért minket akarsz ítélő bírónak megtenni, mikor Jézus világosan elmondta, hogy az ítélet nem a miénk, hanem az övé. Aki keresztény az úgyis arra törekszik, hogy minél kevesebb bűnt kövessen el, hogy minnél kevesebbszer bántsa meg Istent, hogy minnél több esélye legyen bejutni a "keskeny úton" a mennyországba. Szóval a "keresztény vallás a bűnök elkövetésére ösztönöz" című agymenésed egy egetverő oltári marhaság, ez a lényeg.

2017. aug. 16. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!