Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények nagy része...

A keresztények nagy része miért nem érzi magára kötelező érvényűnek a Mózesi törvényeket? Jézus mondta valaha hogy ezek már ne lennének érvényben?

Figyelt kérdés
2017. aug. 11. 13:12
 71/122 anonim ***** válasza:
20%
Kedves István, mindenkinek jár esély, másrészt mások is olvasnak ezen az oldalon, úgyhogy nem kárbaveszett idő akkor sem, ha úgy lesz, ahogy mondod.
2017. aug. 14. 10:55
 72/122 anonim ***** válasza:
23%
Én pl élvezem olvasni az ilyen írásokat, sokat tanul az ember belőlük.
2017. aug. 14. 11:30
 73/122 anonim ***** válasza:
0%

Nyctea Alba

"Attól még nem lesz valaki egyből bűntelen, hogy kereszténynek vallja magát. De erre kell törekedni, igen."

Azt hiszem egy újabb ellenmondás kezd kibontakozni. Akkor te bűntelenül élsz vagy sem?

2017. aug. 14. 14:50
 74/122 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy látom ez az egész keresztényi megváltás arra alapoz hogy aki elfogadja Jézust mint megváltó, az nem követ el bűnt. Az összes keresztény ezt elfogadja, tehát bűn nélkül kellene élniük, ami biztos hogy nem igaz.

"Persze előfordul néha, hogy ketesztények visszaesnek ugyanabba a bűnbe, de a gyilkolás nem ebbe a kategóriába tartozik. A gyilkolás bűnét nem lehet egy kalap alá venni mondjuk egy kicsike hazugsággal."

Jó, a gyilkolás súlyos bűn, de előfordulhat elméletben amit írtam. De vehetünk akármilyen más bűnt is. Nem is kell hogy szándékos legyen és lehet hogy meg is bánja az illető, de másnap újra elköveti. Szóval akkor aki újra és újra elköveti a bűnt, de megbánja üdvözül vagy sem?

2017. aug. 14. 14:55
 75/122 anonim ***** válasza:
0%

Asperrimus

"Az Ószövetségben azért kellett meghalniuk a bűnösöknek, hogy a gonoszt ki lehessen takarítani Izraelből,"

Számok könyve 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."

Akkor itt az összes fiú gyerek és asszony is gonosz volt? Ezért kellett meghalniuk? Érdekes módon a szűz lányok nem voltak gonoszak, őket megtarhatták ezek szerint.

Azt mondjátok az Ószövetségiben szóló Isten ugyanaz mint az Újszövetségben Jézus. Kicsit sem igazságos, mert például ha valaki Jézus előtt paráználkodott akkor halálra kövezték, de Jézus után aki ezt tette, ezek szerint még csak dorgálást sem kapott.

"például a bűnös emberből kiűzhetőek a démonok is, ha tényleg megbánta a bűnét, és kész attól elszakadni."

Azt mondod aki bűnt követ el az azért teszi mert megszállta egy démon?

"Egyrészt egy keresztény nem tervezi más emberek halálát. Ha tervezi, az nem keresztény"

Ha valaki gyilkol az nem keresztény? Hol van ez leírva a Bibliában? És a többi bűn? Ha azt elköveti akkor sem keresztény? Mi a határ? Ki dönti el?

Arra a kérdésre még mindig nem kaptam választ, mi a teendő a bűnelkövetőkkel a keresztény vallás szerint?

2017. aug. 14. 15:06
 76/122 anonim ***** válasza:
100%

"Azt hiszem egy újabb ellenmondás kezd kibontakozni. Akkor te bűntelenül élsz vagy sem?"

Nem, úgy vélem, előttem még hosszú út áll. De visszatekintve az elmúlt pár évre, elég sokat változtam, és merem állítani hogy jó irányba.

De ezt is megválaszoltam már neked a másik kérdés alatt is, de ha kicsit gondolkoztál volna, az előző válaszom alapján is egyértelmű lehetett volna.

Már ennyire nem megy a kötekedés sem hogy csak ugyanazokat a kérdéseket tudod ismételgetni amik már korábban is értelmetlenek voltak?

Őszintén kérdezem, miért jó neked ezzel a viselkedéssel lejáratnod saját magad mindenki más előtt? Elhiszem hogy védeni próbálod a saját hitedet, és ez jobb híján csak úgy menne, ha a kereszténységet tudnád gyalázni, na de így pont ellenkező hatást érsz el. Ezzel az alulinformált, mindenáron kötekedni akaró viselkedéssel saját magadra és a hitedre hozol szégyent.

Tehát őszintén, mi értelme ennek?

2017. aug. 14. 16:12
 77/122 anonim ***** válasza:
0%

Bár Jézus nem jött az általa megfogalmazott törvények eltörlésére,viszont betöltötte mindet,még a szeretet legnagyobb törvényét is,amelyben megváltotta a benne bízó embereket.

Egyesek-emberek elképzeléseit követve-elavultaknak,zsidósaknak tartják,és szerintük nem kell a keresztényeknek betartani.

Így ezt a következtetést vontam le tanácsaikból:

A 10 parancsolat nem érvényes,nem megtartandó az újszövetségben,csak a vér,dögök fogyasztása,és a paráznaság tiltott.

1.Nyugodtan imádhatsz bármilyen bálványt.

2.Nyugodtan készíthetsz magadnak bármilyen hullákról szobrokat,és imádhatod azokat.

3.Minden gond nélkül káromkodhatsz,szikozódhatsz Isten nevével,hisz újszövetségben élünk.

4.Nyugodtan dolgozhatsz a hét 7 napján,vagy lophatod a napot örökké,s dolgoztathatsz másokat a hét 7 napján.

5.Nem kell tisztelned az újszövetségben szüleidet,s mindazokat sem,akiknek köszönhetnéd az életet.A szülő tisztelete, már ósdi törvény!Felejtsük el!Egy keresztény nem követhet ilyen elavult zsidóskodást!

6.Csak azt kell megölni,akit akarsz.Az"evangélium" szabaddá tesz erre!

7.Paráznaság csak az,amit a bordélyházakban tesznek,s így,te,mint szabad keresztény,annyi emberrel-férfival és nővel-szexelhetsz,ahánnyal akarsz.

8.Nyugodtan lophatsz,csak ne vegyék észre,mert a polgári törvénykönyv szerkesztői,még az ósdi törvény szerin fogalmazták meg a polgári törvénykönyvet.

9.Nyugodtan tarthatod magad az eddigiekhez,és rágalmazhatsz embereket,közösséget,bármilyen nyilvánosság előtt.Ez,már nem bűn az újszövetségben!

10.Egy újszövetségi ember csak azt kívánja meg,amit meglát,s így ne járj csukott szemekkel!Kívánj bármit szabadon!

2017. aug. 14. 19:56
 78/122 anonim ***** válasza:
100%
Ez utóbbi úgy hülyeség, ahogy van.
2017. aug. 14. 22:34
 79/122 anonim ***** válasza:
28%
Kedves negyvenegy százalékos barátom, én együtt tudok élni azzal a gondolattal, hogy te nem érted meg, amit mondok, mondunk. A taníthatóság alapfeltétele az, hogy az ember inputra kapcsol, amit te elmulasztottál. Nincs olyan ember, akinek el lehetne magyarázni, amit nem szándékozik megérteni. Nem értek egyet fentebbi felvetéseddel, miszerint az nem válasz, hogy benne van a Bibliában. Nem szereted elkészítve, ugyanis eddig egyetlen felkínált magyarázatot sem voltál hajlandó elfogyasztani. Ha nem akarod, hogy a szádba rágják mások, akkor menj, szedd magad nyersen, és készítsd el a magad számára! Csak azt ne várd, hogy mi azt megegyük! Az alapanyag ott van a Bibliában. Ne várd azt se, hogy minden akadékoskodásodra válaszoljunk! Nem is tudom, hogy gondolod azt, hogy annyi ideje van az embernek, hogy állandóan válaszolgasson. Ott van fehéren-feketén, szerintem világosan kifejtve, hogy hogyan látom a dolgot. Nem kell? Nem probléma. Mindenki magáról kell, hogy számot adjon egyszer. Én nem akarlak meggyőzni, de ragaszkodom minden olyan meglátásomhoz, amit Isten nem helytelenít bennem. Viszont egyhez sem ragaszkodom, amit helytelenít. Ha kell, szép zöldre festem, hogy a mezőn terepszíne legyen, megkeresem a fogantyúját és jó messzire elhajítom magamtól. Van olyan, hogy az ember nem ért valamit, megkérdezi hát a szerzőt, hogy mit gondolt, amikor ezt és ezt írta. Ezzel semmi probléma nincs. De te szimplán trollkodsz, a kérdéseid pedig nem kíváncsiságot tükröznek, hanem hátsó szándékot. Kérdezz akkor, ha valamit tényleg tudni akarsz, és ne játsz az időnkkel! Valamint ne vádold a keresztényeket hazugsággal csak azért, mert nem veszed a fáradságot, hogy a Bibliát összefüggésében értelmezd! Mi vesszük a fáradságot, és az egészet igyekszünk figyelembe venni, és nem emelünk ki belőle egy mondatot, hogy szembefordítsuk az egésszel. Jézus azt mondta, hogy "az Írás fel nem bontható." Ez azt jelenti, hogy a Biblia egészében igaz, nem pedig részelegességében. A részleges Biblia, csak részlegesen igaz. Ha kicsipegeted azt, ami szerinted alátámasztja a mondanivalódat, akkor egy csomó dolgot egyáltalán nem vettél figyelembe a Bibliából, csupán egy részigazságot lobogtatsz, és viszed körbe, mint a véres rongyot. Ehelyett azt is tehetnéd, hogy amit nem értesz, azt nem próbálod a magad értelmével megmagyarázni, ugyanis Isten a Biblia szövegébe belehelyezte a magyarázatot is, csak meg kell keresni, és meg kell érteni. Ez azonban idő, energia és türelem. Aki ezekkel hadilábon áll, az elszalad pár mondattal, és azt gondolja, hogy érti a Bibliát. Távol legyen! Sok ember tette fel az életét arra, hogy megértse a Bibliát, és csupán a felszínes emberek gondolják, hogy a Biblia felszínes olvasással megérthető. A bölcs ember rájön hamar, hogy egy teljes emberi élet sem elég ahhoz, hogy az ember megértse, már ehhez is Isten kegyelmére van szüksége.
2017. aug. 14. 23:05
 80/122 anonim ***** válasza:
57%

Nyctea Alba

"Nem, úgy vélem, előttem még hosszú út áll. De visszatekintve az elmúlt pár évre, elég sokat változtam, és merem állítani hogy jó irányba."

Ne haragudj, de ez egy ellentmondás. Azt mondtad aki tiszta lappal indul de bemocskolja az nem üdvözülhet. Utána meg hogy a keresztények nem követnek el bűnöket. Rákérdeztem hogy akkor te bűn nélkül éled-e az életed, ami ugye azt jelentené hogy tökéletes vagy. Erre jött a válasz hogy csak jó irányba változtál. Ez mi ha nem ellentmondás?

Egyébként miért baj az ha belekérdezek? Ezek a keresztény vallás alaptanításai. Csak ilyen ellentmondásos válaszokat kapok, ha pedig szóváteszem, akkor szerintetek gyalázom a keresztényeket. Egyetlen sértő megjegyzést sem tettem, ami rólatok nem mondható el.

2017. aug. 15. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!