Az Úr elpusztította Szodomát és Gomorrát, mert az Úr igazságos. Most, ha körbenézünk a világban, akkor felfedezhetjük azt, hogy közel áll az emberiség pusztulásának eshetősége. Isten megint cselekedni fog?
"nem emberi mércével mérve igazságos."
Tehát akkor nem tudjuk megmondani, hogy igazságos-e?
Amit mondtál, az FÁBÓL VASKARIKA.
Arról nem is beszélve, hogy egy VÉGTELEN istennek millió és egy, a gyilkosságnál JOBB módszere is lett volna, hogy megjavítsa ezeket az embereket a legyilkolás helyett.
Azt pedig ne mondd, hogy szabad akarat, mert az övékét SEM tisztelte!
"Arról nem is beszélve, hogy egy VÉGTELEN istennek millió és egy, a gyilkosságnál JOBB módszere is lett volna, hogy megjavítsa ezeket az embereket a legyilkolás helyett. "
Szerintem Isten élt azzal a lehetőséggel, hogy próbát tett Szodoma lakóinak megváltoztatására. Ezt abból gondolom, hogy akkor is voltak próféták, tanítók akik valószínűleg megpróbálták tanítani Szodoma lakóit. De nem hallgattak rájuk. Sőt feltételezem azt, hogy akár bánthatták is ezeket a szent embereket, akik ugye azért látogatták meg városukat, hogy ott megszüntessék a bűnt. Mindez sokáig tartott, mivel valószínűleg nem csak egy tanító próféta próbált ott erkölcsöt teremteni, de sikertelenül, mert nem fogadták be Isten üzeneteit. Mivel ez időt vett igénybe, ebből következik az, hogy Isten várt. tehát türelmes volt. A türelem pedig a könyörületesség egyik válfaja. De Isten megelégelte a rossz tetteket. Senki nem változott ott. Ezért a bűn megszüntetése mellett döntött. Mert Szodoma bűnné vált. Mert Szodoma lakosai bűnné váltak. De az Úr könyörült az ottani jókon. Őket még kimentette. Ezután végre hajtotta igazságos ítéletét. Istennek legyen hála!
"élt azzal a lehetőséggel"
Ezt ő is ELŐRE tudja, hogy NEM jó lehetőség!
Tudod, szívbillentyű problémát mi sem C vitaminnal gyógyítunk.
Isten ennél szerinted mennyivel butább?
Szóval, ez mellébeszélés volt.
Istennek LETT VOLNA RENGETEG, ennél SOKKAL JOBB lehetősége!
Miért CSAK a gyilkolást használta mindenütt a Bibliában?
""nem emberi mércével mérve igazságos."
Tehát akkor nem tudjuk megmondani, hogy igazságos-e? "
Az Abszolút szempontjából vett igazságot kell alapul venni.
""élt azzal a lehetőséggel"
Ezt ő is ELŐRE tudja, hogy NEM jó lehetőség!
Tudod, szívbillentyű problémát mi sem C vitaminnal gyógyítunk.
Isten ennél szerinted mennyivel butább?
Szóval, ez mellébeszélés volt.
Istennek LETT VOLNA RENGETEG, ennél SOKKAL JOBB lehetősége!
Miért CSAK a gyilkolást használta mindenütt a Bibliában?"
Istennek valóban volt lehetősége arra, hogy a Szodoma problémáját megoldja. Viszont ezt a lehetőséget már rég az emberiség kezébe adta. De azok nem használták kellő értelemmel és tisztelettel. Ez pedig a szabadakarat. Visszaéltek az ajándékozó bizalmával, az ajándékból pedig pusztító förtelmességet csináltak. Illetve arra használták azokkal szemben, akik alázattal fogadták Isten kegyét, a szabadakaratot.
Vidiripi
"Csupán kicsit meglepődök, hogy egyesek számára a nyilvánvaló népirtás(ok) erkölcsiségként jelenhetnek meg. Bár tudom, az ilyen, s efféle paradoxonok feloldására való: a HIT."
Nem, ez a te hited PencroftTivald!
Te következtettél arra az írásom alapján hogy én ezzel egyetértek, viszont én ezt nem állítottam. És nem is állítom hogy ez erkölcsös volt de azt sem hogy nem volt az. Azt viszont állítom hogy ez egy ítélet végrehajtatás volt. Hogy jogos vagy jogtalan azt nem én döntöm el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!