Az Úr elpusztította Szodomát és Gomorrát, mert az Úr igazságos. Most, ha körbenézünk a világban, akkor felfedezhetjük azt, hogy közel áll az emberiség pusztulásának eshetősége. Isten megint cselekedni fog?
Egy világméretű katasztrófa az nem biztos. hogy az emberiség teljes pusztulását jelenti. Az Özönvíz idején sem volt ez másképpen.
De látható az, hogy bizonyos jelek arra engednek következtetni olyan tudósokat is, akik abszolút masterialisták. A keresztények Bibliai jelekre, jövendölésekre hivatkoznak, a tudósok pedig mért tudományos eredménekre, számításokra, stb.
Ha az általatok őrültnek tartott keresztémyeknek nem hisztek, akkor lehet, hogy a tudomány emberei által mondottakon el kéne gondolkodni.
Egyébként a keresztények nem akarnak rosszat. Csupán arra akarják felhívni a figyelmet, hogy baj lehet. Ez miért baj?
A tudomány arra hívja fel a figyelmet, hogy ... mire is? Hogy pár millió év múlva feltehetőleg történhet valami rossz?
Konkretizálni én nem fogok, mert elég sok számítás vonatkozik az emberek/Föld végére, viszont tőled elvárom, ha már megemlítetted a tudomány embereinek munkásságát, nem is igazán értem mire értetted azt a részt, világosíts fel kérlek.
A bibliátok mire tesz jövendőlést?
Utolsó kérdésre: mert közben ők is bajt jelentenek. Viszont...mi is a baj jelenleg?
Kértél bibliai idézetet:
"Féljétek az Istent, és néki adjatok dicsőséget: mert eljött az ő ítéletének órája; és imádjátok azt, a ki teremtette a mennyet és a földet, és a tengert és a vizek forrásait."
Amikor világháború lesz, nem sokan halnak meg, viszont valaki győztesként jön ki, miközben a technológia mérföldeket fejlődik. -> A globális felmelegedést jobban fogjuk tudni kezelni.
A vesztes hatalom által háború előtt pénzelt fejletlen országokra nem jutna több pénz => éhinség, halálesetek => bumm túlnépesedés is megoldva.
---
És istennek, meg ennek az idézetnek mi a franc köze van a globális felmelegedéshez? Semmi. Ez is csak egy olyan szövegrész, ami az egyszerű elmében félelmet, az értelmesben szánalmat kelt.
Oh, elszálltak a válaszok ...
Kedves Vidiripi! # 19-ra
Nem csak hogy 2 város barbár elpusztításának jogosságával, de még az elpusztítás tényével sem értek egyet :)
Amúgy ez meg mi, hogy "az ószövetségi időkben..." Mintha a népirtás akkor erkölcsös dolog lenne... NONSZENSZ!
# 26-os...
"Jó dolog-e olyasmiért vádolni Istent, amiért nem ő a felelős" - Tudod, félreértesz. Én nem vádolok senkit. -
Csupán rámutattam, hogy az "igazságos Úr" frázis csupán a képzelet műve.
"Te elmennél ilyen helyekre békét teremteni?"
- Én továbbra sem vagyok egy feltételezetten mindenek felett álló, hallhatatlan ősi erő. Ellenben ha ilyen volna, és igazságos lenne... nos, az igazán elmehetne! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!