Az Úr elpusztította Szodomát és Gomorrát, mert az Úr igazságos. Most, ha körbenézünk a világban, akkor felfedezhetjük azt, hogy közel áll az emberiség pusztulásának eshetősége. Isten megint cselekedni fog?
Isten nyilván úgy gondolta, hogy egyszerre oldja meg a problémát. A vízönt találta jónak. Valószínű, hogy nem tartott sokáig. De ma nagyon régóta tart az amit nagyon sokan tesznek azok ellen, akik Isten törvényei szerint szeretnek élni. Ezért nagyon sok jó ember szenved. Egyiptomi halottas könyv ide vagy oda, lényegtelen. Nem biblikus. Te csak el akarod terelni a szót. De senki nem akdályoz meg abban, hogy olvasd az Egyiptomi halottaskönyvet. A Biblia szempontjából pedig nincs szó lopásról. Legfeljebb koppinttak ezt-azt a Bibliából egyes szerzők.
Visszatérve. Ha Isten megint takarítani fog, akkor az az Ő döntése lesz és biztos, hogy nem fogja választása előtt elolvasni a halottas könyvet. Gondolom, hogy az élet szempontjából fog dönteni.
Kérdező, ha Isten kiírt milliónyi embert, arra azt mondod kegyelem, ha megbocsát, arra azt mondod kegyelem... Te jól vagy? Te bűnös vagy? Minden ember bűnös, tehát az vagy, akkor kegyelmes leszek nem hagyom, hogy tovább bűnös legyél, és kegyelemből végzek veled, örülsz?
Tudod miért voltak a boszorkány égetések? Pont ugyan ebből a felfogásból. Megöljük a testét, hogy a lelke megmeneküljön. Na, ugyan ezt a színvonalat képviseled.
"Mert az Úr igazságos" mi van akkor, ha szerintem nem az?
"Tessék fiam szabadakarat. Hopp ne legyél kíváncsi....ejnye...most megbüntetem a meg sem született unokáidat akik nem csináltak semmi rosszat"
"Az Úr elpusztította Szodomát és Gomorrát, mert az Úr könyörületes."
Akkor majd én is jól pofánrugdoslak. Csak hogy könyörületes legyek veled.
"te fajtádnak"
A keresztény már külön fajt alkotnak a szemedben? Mi ez a hitleri fasizmus? Szerintem az ilyen fastista beszólásokkal le kéne állni, mert nem vezet semmi jóra.
Szabad világban élünk, ha valaki vallásos szeretne lenni, akkor az lehet, ha ateista, akkor az. Ettől még nem alkot külön fajt...
Vidiripi
PencroftTivald!
"Iszlám Állam, meg a kegyetlenkedései? Egy rakat inkompetens alak a világ országainak élén? Afrikában éhezés, Észak-Koreában rettenetállam... "az Úr igazságos"? Tényleg?"
Igen tényleg az Isten igazságos. Vagy te nem értesz egyet Szodoma és Gomorra elpusztításával?
Ugyan is e tekintetben volt igazságos Isten és nem a világ jelenlegi állapotát tekintve. Megjegyzem az még az ószövetségi időkben történt akkor Jézus még nem jött el a földre. S ez egy lényeges dolog.
Kérdező!
"Ha Isten megint cselekszik, akkor utána lesz-e élet a Földön?"
Ha Isten úgy akarja akkor igen lesz élet a Földön. Ha már egyszer létrehozta az életet akkor meg is óvhatja azt vagy teremthet újra. De szerintem a meglévőt fogja megmenteni és átalakítani.
11. válaszoló!
"Még ha létezne is, borzalmas degenerált, elmebeteg volna az, aki a mindenhatósága mellett, és a "szerető" titulust is viseli, mégis ezt látja a szeretet teljes megoldásnak, ez sok minden csak nem az, amit egy mindenható, jóságos, és kedves "Istentől" elvárnánk, már ha egyáltalán létezne."
Te hogyan szolgáltatnál igazságot és hogyan lennél szerető személy is egy személyben? Egy bűnözővel hogyan lennél igazságos és egyben szerető is.
Ha figyelmezteted arra hogy fejezze be amit csinál és ő nem teszi meg akkor megbüntetnéd e. Nem egyszer figyelmeztetted!
Az Úr sokáig várt a vízözön előtt, hogy az emberek meghváltozzanak, de nem tették. De az Úr gondolt azokra is, akik az Ő akarata szerint éltek, tehát erkölcsösen. Nyilván az Úr becsülte híveit és mérlegelt. Meg kellett tennie a lépést, hogy megmentse az erkölcsöt. A vízözönnel oldotta meg azt, hogy továbbra is legyen élet a Földön. De lám, megint elburjánzott a becstelenség, a hazugság, a tisztességtelenség, a fajtalanság, a gyűlölet. Hadd folytatódjék a felsorolás, melyet folytathatnék, a gyilkossággal, megalázással, kihasználással, erőszakkal stb. De Isten nyilván nem téveszti most sem szem elől azokat, akik tisztességesen élnek vagy akarnak élni. Isten biztos, hogy megint közbelép. Hiszen az művéről van szó. Ha nem cselekedne, akkor a mai világ züllöttsége, erkölcsi fertője az megfolytaná a becsületet, tisztességet, erkölcsöt, tisztaságot, normális emberi kapcsolatot. Nem aggódom a jövő miatt. Mert az Úr igazságos.
Az egyik válaszíró támadta a Bibliát. Bár a kérdésben fel sem hoztam, mint hivatkozási alapot. Megállapítható, hogy szándékosan megragadta az alkalmat, hogy rágalmazhasson. A válasz: ha nem tettszik egy könyv, akkor nem olvasd el.
Egy reakció, amelyet kaptam:
"Akkor majd én is jól pofánrugdoslak."
Többek között erről beszélek! Köszönm ezt a választ, hiszen bizonyítja azt, hogy vannak emberek, akik nem ismerik a Törvényt.
Aki ilyet ír az két dolgot tehet. Vagy megváltozik vagy úszóleckéket vesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!