Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek, ha nem hiszek...

Mit tegyek, ha nem hiszek semmiben a világon?

Figyelt kérdés

2017. máj. 21. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
66%

Egyesek szerint # 45 meg szépen érvelhet, de attól még tele van fals dolgokkal:

- "ahol egyetlen élő sejt is annyira bonyolult, hogy képtelenek vagyunk előállítani tudatosan"

- Egyenlőre, még. Ahogyan a fúziós erőmű sincs _még_ kész, és ember sem tette a lábát _még_ a Marsra ("dr." Opál Sándor kivételt jelent, persze, tudjuk). De már egyre jobban rajzolódnak ki a részletek, hogy erre képesek legyünk.

"szerinted teljesen véletlenül, magától alakult ilyenné, amilyen."

- Nem, ezek a folyamatok, ahogyan egyre jobban megismerjük őket, egyre kevésbé tűnnek véletlennek. Csak pár kémiai szakaszó: katalízis, autokatalízis, stabilitás...

"teljesen logikátlan az, hogy ez a világ magától, csak úgy véletlenül létrejött."

- Az emberiség már jóideje túl van azon, hogy ezt állíthassa, s egyre jobban dereng, hogy a szöges ellentéte az igaz.

"A te vallásod"

- Ami nincs is? :D

2017. máj. 25. 19:24
 62/74 anonim ***** válasza:
66%

Ááá, válaszok!!! :) (Valaki megértette, mit akartam, Vidiripivel ellentétben...)

Kedves # 53-as!

"a ki uralkodó az Izráelen"

- Jézus ténylegesen uralkodott-e Izraelen? A zsidók ezt tudtommal cáfolják. Volt hatása jópár emberre, igen, de ez vajon hány %-a volt az akkori zsidóknak? Amúgy meg nem épp az a lényege a kereszténységnek, hogy nem csak a zsidóságra vonatkozik (vonatkozna)?

"Bethleheme,[...] belőled származik"

- Oké, a történetek szerint Jézus Betlehemben született... de ez vajon csakis őreá lehet-e igaz?

Az első Ézsaiásra is: Uralkodott-e Jézus? Különösen úgy, mint Dávid utódja?

Ézsaiás 53 meg vonatkozhat(na) Jézusra, igen, de eléggé múltidőben beszél, ráadásul jóval Jézus előtt 700 évvel...

2017. máj. 25. 19:38
 63/74 anonim ***** válasza:
66%

Kedves # 54, aki # 53 is...

A arra céloztam, hogy bonyolultnak tűnhet a DNS, de egy atomreaktor is az... s amint Vidiripinek adott előző válaszomban látható: az létre is jött természetesen.

A DNS "spontán létrejövését" csak a kreacionisták állítják (ugye a "teremtett lények" DNS-ére gondolok).

Az evolúciós elmélet pediglen nem foglalkozik a DNS létrejöttével... csupán annak sejtekben lévő változásának körülményeivel.

Így marad a természettudományok által kínált lehetőség: az abiogenezis, mely az élet létrejöttének körülményeire ad választ, s valóban ahhoz kell egy létrejövő DNS. Magától, véletlenül? Nos, az viszonyítás kérdése. De egyre inkább látjuk a jelét, hogy az alkotórészei létrejöhetnek a természetben, speciális körülmények között. És nyilván nem egyből egy teljes genomnak kell megteremtődnie, hanem "csupán" egy önreprodukáló DNS láncnak. Onnantól amúgy igen, az evolúciós elmélet mechanizmusa (replikáció, variáció, szelekció) már szintén alkalmazható, ámbátor megjegyzendő, hogy az evolúciós elmélet határán kívül.

2017. máj. 25. 19:49
 64/74 anonim ***** válasza:
66%

Á, Folytassuk!

# 55-el vitatkoznék, szerintem nem korlátoltság... csupán a biológiai-kémiai-biokémiai-molekulárisbiológiai folyamatok megfelelő átlátásának hiányában valóban az a lehetőség tűnik logikusnak.

"egy Felsőbb intelligenciában hinni nem irracionális."

- Ezzel _én_ is egyetértek! De ugyanakkor: az irracionalitás hiánya (itt) még nem is jelenti ennek a "felsőbb intelligenciának" a létének az igazolását!

# 58 "Mivel magyarázod a messiási próféciák beteljesítését?"

- Amint látod, én vitatom ezen próféciák egyértelműségét.

"És az Újszövetség magas szellemiségét?"

- Mármint? Nem hinném, hogy annyira kiemelkedne a többi korabeli irat közül...

"Miért zárod ki, hogy Jézus feltámadt a halálból?"

- Inkább mondjuk azt, hogy nem tartom sem igazoltnak, sem logikusnak.

2017. máj. 25. 19:59
 65/74 anonim ***** válasza:

PencroftTivald!

Látom egész jól válaszolgatsz itt a végén. Egyedül maradtál? :)

2017. máj. 25. 20:04
 66/74 anonim ***** válasza:
#64, szerintem itt ki is egyezhetünk. Mindenki legyen boldog a saját ítélőképességével, a valószínűségekről és bizonyítékokról. Élni és élni hagyni.
2017. máj. 25. 21:23
 67/74 anonim ***** válasza:
Kedves Demóna! Igen, most éppen valóban egyedül vagyok! :D
2017. máj. 25. 21:51
 68/74 anonim ***** válasza:
Ennek az oldalnak inkább adnám a Vita oldal nevet. Annyian nem értenek egyet.
2017. máj. 25. 23:42
 69/74 anonim ***** válasza:

"most éppen valóban egyedül vagyok!"

Olvasom folyamatosan, csak itt most nincs olyan dolog, amire érdemes lenne válaszolni.

2017. máj. 25. 23:44
 70/74 A kérdező kommentje:
PencroftTivald Biológus vagy?
2017. máj. 26. 10:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!