Áh, Vidiripi, Te is mindenütt ott vagy? :P
# 18-ra: Akkor tégedet majd személyesen Zeusz (Na jó, akkor Hádész! De ő már tényleg!) fogad, jó lesz-e úgy? :D
# 28
" Jézus azzal is igazolta Istentől küldöttségét, hogy beteljesített olyan ószövetségi próféciákat, amit évszázadokkal korábban írtak le"
- Például? :) Egyszer már kaptam egy idézetlistát (mármint hogy hol lelhetőek fel a Bibliában), addig jutottam, hogy Noé részeg lett, s a fia meglátta péniszét, ezért kitagadta... Vicces történet volt, de Semmi köze Jézushoz. Talán Te tudsz jobbat mutatni! :)
"és természetesen igazolta magát csodatételeivel, halottakat is feltámasztott"
- Indiában ma is élnek olyan guruk, akikről a híveik ugyanezt állítják. Talán akkor ők is igazoltan Isten szent emberei?

"A DNS egy kódszerkezet, s kódot nem ír magától az anyag"
- Létrejöhet-e atomreaktor magától?

Vidiripi
PencroftTivald!
"Áh, Vidiripi, Te is mindenütt ott vagy? :P"
A kérdés értelmetlen! :D
Hiszen ez a vallás kategória és amúgy meg te is itt vagy. Szóval akkor te is mindenütt ott vagy? A tudományok kategóriában hányszor láttad már a válaszomat? (maximum megnézek néhány kérdést de válaszolni nem szoktam)
"Akkor tégedet majd személyesen Zeusz (Na jó, akkor Hádész! De ő már tényleg!) fogad, jó lesz-e úgy? :D"
Zeusz már "kihalt" Hádész is, szóval ők sem fogadnak. Maradjunk annál ami a Bibliában olvasható. Szóval nem lesz jó. :)
"Egyszer már kaptam egy idézetlistát (mármint hogy hol lelhetőek fel a Bibliában),..."
"Létrejöhet-e atomreaktor magától?"
Ez egy érdekes felvetés! Atomreaktor nem jöhet létre magától. A maghasadás az egy másik kérdés! Ahol van urán akár meg is történhetne. Bár ennek szerintem szinte nulla az esélye.
Ha jól tudom a Napunkban is van urán. Ott meg aztán vannak folyamtok bőven.
Tudod miről szól a vallás?
Képtelenek vagyunk elfogadni, hogy rettenetesen korlátolt ismeretekkel rendelkezünk és még magunkat sem értjük igazán, nem hogy a világot.
Nem tudunk mindent meg magyarázni ésszel, így ezeket a lyukakat be kell tömni hittel.
Képtelenek vagyunk elfogadni a halálunk tényét és elkerülhetetlenségét, szeretteink halálának tényét. Múlandó tiszavirág életünk hiábavalóságát, ami semmit nem jelent ennek a végtelen világnak.
Képtelenek vagyunk elfogadni az igazságtalanságokat, amik velünk és szenvedő vagy halott társainkkal történtek. Ezeknek a jóvátehetetlenségét és véglegességét. Kompenzálást követel az igazságérzetünk, lehetetlen, hogy ne így lenne.
Kell egy másik hely vagy egy újabb élet, ahol ez rendezésre kerül.
A vallás arról szól, hogy túl zord és kegyetlenül félelmetes ez a világ kapaszkodók nélkül.

Kérdező, hogyne hinnél. Hiszel a mulandóságban, abban, hogy meghalsz, és nincs semmi utána. Hiszel abban, hogy nincs Isten.
"A vallás arról szól, hogy túl zord és kegyetlenül félelmetes ez a világ kapaszkodók nélkül."
Ez igaz azokra a vallásokra, amit emberek alkottak, ahol az ember nyúl ki isten felé, ahol az embernek kell tennie dolgokat.
A te vallásod pedig arról szól, hogy képtelen vagy szembenézni a valósággal, azzal, hogy teljesen logikátlan az, hogy ez a világ magától, csak úgy véletlenül létrejött. Érdekes, ha találunk egy ősi barlangrajzot, senki nem gondolja azt, hogy az csak úgy magától rajzolódott oda. Ez a világ pedig, ahol egyetlen élő sejt is annyira bonyolult, hogy képtelenek vagyunk előállítani tudatosan, összes intelligenciánkat beledobva - szerinted teljesen véletlenül, magától alakult ilyenné, amilyen. Na ehhez kell hit, méghozzá óriási.

"szerinted teljesen véletlenül, magától alakult ilyenné"
Képzeld: IGEN.
És ehhez nem kell hit, hanem a tudomány szépen követte, lépésről lépésre. Néhol jó nagy lépés, az igaz :-)
De folyamatosan újabb lépcsőket fedezünk fel.
Viszont a vallásnál ez hogy is néz ki?
Megmondom: ott egyetlen lépés van. HIDD EL! Ennyi.
#45 Nem. Kimondta, hogy véletlen? Egyszerűen a belátás kell hozzá, hogy képtelen vagyok maradéktalan magyarázatot adni rá. Azt hívjuk véletlennek, ami egyszerűen túl komplex, hogy átlássuk.
"ha találunk egy ősi barlangrajzot, senki nem gondolja azt, hogy az csak úgy magától rajzolódott oda"
Persze, mivel képesek vagyunk belátni az okát. Képesek vagyunk felérni ésszel. Tudásunk elért eddig a pontig. Ezt az állítást nem tudod elmondani egyetlen dologgal sem, amire ez nem igaz. Tehát ez nem cáfolata annak, amit mondtam, éppen példa rá.
Te a természet törvényeit hívod véletlennek. Ki tudja ugyan megmondani, miért azok amik? Ki tudja megmondani mi volt előbb, az ős ok vagy annak következménye? Hisz örök csapdába ejt a gondolat. Mindig lehet egyel hátrébb lépni.
Nem kell ehhez semmilyen hit, csupán belátás végességemhez, kicsinységemhez, elmém és értelmem fogyatékosságához az abszolút tudással szemben.
A félelem átölelése kell ehhez.

"Nem kell ehhez semmilyen hit, csupán belátás végességemhez, kicsinységemhez, elmém és értelmem fogyatékosságához az abszolút tudással szemben. "
Ez a belátás már egy lépés afelé, hogy felismerd, létezik magasabb intelligencia ;)
#48 Csak végletekben vagy képes gondolkozni. Az "abszolút tudás" ebben a mondatomban te vagy. Téged képviseled ezt, rád céloztam vele. Ha úgy tetszik te magad vagy az Isten akiben hiszel. Hiszen képes vagy minden eredőjét magyarázni, minden okozatot visszavezetni az időtlen idők kezdetéig.
Erre én képtelen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!