Az a kérdés, hogy AKARSZ hinni? Mert az írásodból így látom.
Akkor keresd meg azt a hitet, ami neked rokonszenves. Van kb. 8000 fő vallás. Nézd meg az alaptípusokat (jó pár 100), aztán amelyik elfogadható, ott nézd meg a változatokat is (keresztényeknél sok ezer), hogy melyik illik jobban hozzád.

Viszont vigasztalást nyújthat egy hívőnek.
Ezért mondtam, kérdező: Ha úgy gondolod, hogy "valaminek MINDENKÉPPEN lennie kell" - akkor hívő vagy. Akkor a legjobban úgy jársz, ha megkeresed a neked való vallást.
Viszont ezt is írtad: "Nem hiszek a tudományok világában sem" - nos itt viszont van egy jó hírem: ebben NEM KELL HINNI! Ugyanis ez az egyetlen dolog, ami akkor is működik, ha nem hiszel benne. Ez ELLENŐRIZHETŐ.
Úgyhogy még egy dolgot tanácsolok neked: messzire kerüld el azokat a vallásokat, amelyek tagadják a tudomány eredményeit! Azokkal csak gond lehet!
"Ne értsd viszára, szépséges szivem!
Ki hívhatná nevem?
Ki vallhatná,
Hogy: hiszem én?
S kiben van érzemény
És merné mondani
Hogy nem hiszi?
A mindent ölelő,
A mindent éltető,
Nem éltet ő, nem ölel ő
Engem, téged, magát?
Nem hajlik fenn a mennyek boltja?
Nem áll erőben lenn a föld?
S nem intnek éjjelente
Örökkévaló csillagok?
Nem lát szemedbe a szemem?
S benned, körülted, szivbe, agyba
Nem tör-e minden
S ireg-forog örök titokban
Elláthatatlan láthatóan?
Szinig töltsd azzal szívedet
S ha csordulásig boldogított,
Nevezd, a hogy csak tetszik:
Boldogság! sziv! szerelem! isten!
Nekem szavam rá nincsen!
Csak érzés minden.
A név csak hang, a szó csak pára.
Csak köd a mennyei sugárra."
Faust Margitnak azon kérdésre "hogy áll vallás ügyébe?"

Szia
A lényeg, a ""mit tegyek"!
Mert azért tényleg tenni kell, hogy megtaláljuk az élet értelmét.
Nem tudom olvastad e valaha a Bibliát? Én igen, és rájöttem, Isten azért íratta le, hogy megtaláljuk az élet értelmét. Amikor megtaláltad, akkor érdemben dönthetsz, hogy hiszel-e benne? De ahhoz meg kell hallgatnod, mit mond a életről Isten :-)
Szoktál imádkozni?

Vidiripi
PencroftTivald!
Allah biztosan nem ő nem olyan mint a keresztények Istene hogy személyes kapcsolatba lehet vele kerülni. :D
Legalább is az iszlám szerint!
Kérdező!
Olvastad már a Bibliát? Ha igen mi a véleményed róla? Ha nem akkor miért ne olvasnád el?
De röviden azt mondanám hogy ha nem hiszel semmiben akkor kutass! Mert nem tudhatod hogy tényleg érdemes e nem hinni vagy hinni valamiben. De ha kutatsz akkor bizonyosságot szerezhetsz! Egyébként nem vagy ezzel egyedül!
Nem csupán a Biblia példabeszédeit és teremtés mitológiáját olvastam, de a Koránét is, sőt a taoizmust és a sintó vallást is tanulmányoztam; bár közel sem annyira behatóan.
Talán ezért is érzek kis romantikát bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!