Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amikor Jézus azt ígérte, hogy...

Amikor Jézus azt ígérte, hogy elküldi a segítőt, akkor lehet, hogy Pál apostolra gondolt? Aki el is jött akkoriban.

Figyelt kérdés
Pál tanításaival sokakat megváltott.

2017. máj. 3. 23:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:

Teljesen egyértelmű, hogy a Szentlelket küldte, ezt el is magyarázta Jézus.

Szent Pál apostol is rengetegett tett az Egyházért, viszont itt teljesen egyértelmű, hogy nem rá gondolt.

2017. máj. 12. 10:32
 42/72 anonim ***** válasza:

39-es

" De azt biztosan, hogy én a Szentháromságban hiszek (minden kereszténnyel együtt), Aki az Atya, a Fiú és a Szentlélek,"

Ha a szentháromságban hiszel akkor többistenhívő vagy. Szentháromság=politeizmus. Ez egy pogány tanítás aminek semmi köze Jézushoz.

"Jézus sok mindenben hasonlíthat Mózesre. Például a mohamedánok szerint egy próféta volt, akkor már meg is találtuk a választ. A keresztények szerint Jézus Isten és ember is egyszerre, így ebben is hasonlíthat."

Ha Jézus a keresztények szerint Isten akkor kicsit sem hasonlíthat Mózesre mivel ő ember :) Ellenben Mohamed próféta és Mózes sok mindenben hasonlítanak.

"Szerinted mohamed lenne az Igazság Lelke? Kétlem. Viszont a Szentlélek kiáradt az első pünkösdkor és vezette az apostolokat."

Már kifejtettem hogy a szentlélek nem lehet mert a vers úgy szól hogy akkor jön el ha Jézus elmegy, csakhogy a szentlélek már Jézus előtt és alatt is jelen volt a Földön. Továbbá azért sem lehet a szentlélek mert a vers szerint azt mondja amit hall és nem önmagától szól. A szentlélek keresztények szerint egyenlő Istennel, de Istenre nem igaz hogy azt mondja amit hall és nem önmagától szól.

"Istenre számos nevet használtak a zsidók, ebből egyik valóban az Elohim (arámul Elah), viszont Mózesnek még is Jahve néven mutatkozott be. Ami kicsit se hasonlít allah-ra."

Jahve jelentése "Aki van", ami lehet Isten egyik neve, ami egyben tulajdonság is. A Korán is sok ilyen nevet említ. Elah viszont azt jelenti az Egyetlen Isten, arabul pedig

Allah. Elah=Allah. Vagyis Jézus Allahnak nevezte Istent.

"A Bibliával kapcsolatban meg hülyeségeket írsz, már ne haragudj..."

Az első egy-két századból csak töredék szövegek vannak. Teljes Biblia Jézust követően 4-5. századból marad meg. Az apostolok egyszerű emberek voltak. Lehet még írni olvasni sem tudtak és görögül is legfeljebb alap szinten tudhattak. Nincs is egységes Biblia. Az egyes irányzatok más-más könyveket tekintenek hitelesnek.

2017. máj. 13. 23:39
 43/72 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem. Ismereteim szerint a Biblia Krisztus után legkésőbb kb. 100 évvel rögzítődött. Olyan személyeknek hála, akik mindent megtettek azért, hogy az igaz tudás fennmaradjon. Mivel ezek a személyek életüket voltak képesek kockára tenni az igaz hit fennmaradásáért, ezért nem, lehet kétséges a Biblia hitelessége, igazsága. Az Igaz Hit a Bibliában van.
2017. máj. 14. 00:01
 44/72 anonim ***** válasza:
Nem a kérdésre a válasz, de a kumráni tekercsek mondanak valamit kedves mohamedán testvér? Azokat is pl. bizonyítottak Krisztus előtt írták.
2017. máj. 14. 00:09
 45/72 anonim ***** válasza:

44-és nem vagyok mohamedán. Muszlim vagyok.

A kumráni tekercsek Ószövetségi könyveket tartalmaznak, semmi köze az Újszövetséghez. Továbbá ezek sem bizonyítják az Ószövetség hitelességét mert például Mózes 3500 éve élt és írta az első négy könyvet de ebből az időből semmi nem maradt fent. Egyedül a Korán maradt meg változatlanul bizonyítottan.

2017. máj. 14. 20:19
 46/72 anonim ***** válasza:

Számomra logikusabb; Krisztus követője keresztény, mohamed követője mohamedán. De mindegy, ilyen apróságokon kár fennakadni.

Egy kérdés merült fel bennem, láthatnék bármi képet esetleg valahol a neten az eredeti, mohamed által kézzel írt koránról? Mert hiába kerestem, nem találtam. Mindössze egy hírre bukkantam, ami szerint megtalálták néhány lapján az egyik első koránnak, ami akár a legelső is lehetett. Persze ez sem bizonyított és csak töredékről van szó.

2017. máj. 14. 20:51
 47/72 anonim ***** válasza:

Mohamed próféta nem tudott írni. Memorizálta a teljes Koránt Az első muszlimok pedig még életében lejegyezték és az első kalifa összeállítatta könyv formájában.

https://www.youtube.com/watch?v=avxoy5F0zA4

2017. máj. 15. 22:04
 48/72 anonim ***** válasza:
Oooh memorizálni több ezer oldalt akár tényleg sokkal hihetőbb, mint hogy a hellenizált környezetben élt zsidók tudtak görögül.
2017. máj. 15. 22:57
 49/72 A kérdező kommentje:
Mohammed diktálás útján írta a Koránt? Ezt nem tudtam. Ezzel nincs semmi gond. De kik voltak azok akik leírták?
2017. máj. 15. 22:57
 50/72 A kérdező kommentje:
Mennyi idő alatt írták le a Koránt?
2017. máj. 15. 23:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!