Amikor Jézus azt ígérte, hogy elküldi a segítőt, akkor lehet, hogy Pál apostolra gondolt? Aki el is jött akkoriban.

Sokakat a mennyországba küldött.
De ő bejutott. Péter csak a kapukig merték engedni, hisz megkapta a sátán jelzőtt anno a krisztustól.

Pál sok emberhez elvitte az evangéliumot, de ő nem tudott együtt lakni minden hívővel. Az igazság Lelkére gondolt Jézus: Szentlélek, az Istenség 3. személye aki az Atyától és a Fiútól származik..
Ján 7:37 Az ünnep utolsó nagy napján pedig felálla Jézus és kiálta, mondván: Ha valaki szomjúhozik, jöjjön én hozzám, és igyék.
Ján 7:38 Aki hisz énbennem, amint az írás mondotta, élő víznek folyamai ömlenek annak belsejéből.
Ján 7:39 Ezt pedig mondja vala a Lélekről, amelyet veendők valának az őbenne hívők: mert még nem vala Szent Lélek; mivelhogy Jézus még nem dicsőítteték meg.

Nem, Az nem ember, hanem Isten szelleme.
Ezzel jelezte Jehova, hogy elfogadta Jézus halálát megváltásként, és akkortól fogva elkezdődött a "juhok" világméretű begyűjtése-

Nem segítő, vigasztaló (bár segítő is:D)
János
14,26 Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben [rész 15,26.16,7.] küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek
...
15,26 Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, a kit én küldök [rész 14,26.16,7. Luk. 24,49.] néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.
16,7 De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm [rész 14,26.15,26.] azt ti hozzátok.
...
16,13 De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.

"A muszlimok Mohamed prófétát értik úgy, mint segítő."
Igy van. Bibliában Jézus által megjövendölt Vigasztaló Mohamed próféta.
16,7 De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló
Keresztények szerint ez a Vígasztaló a szentlélek, de ez nem lehet mert Jézus azt mondja, amíg ő nem megy el, nem jön el a Vígasztaló, de a szentlélek már Jézus előtt és vele egy időben is jelen volt a földön.

"Keresztények szerint ez a Vígasztaló a szentlélek, de ez nem lehet mert Jézus azt mondja, amíg ő nem megy el, nem jön el a Vígasztaló, de a szentlélek már Jézus előtt és vele egy időben is jelen volt a földön."
A Szentlélek a felkentekben, prófétákban valóban benne volt, amely vonal Jézussal ért véget, de nem minden Izraeliben. A Vígasztaló, a Szentlélek Jézus után, pünkösdkor jött és beköltözött a hívőkbe, és minden Jézus vérében újjászületettbe beköltözik. Értelmezd a János 7.39-et!
János
7,38 A ki hisz én bennem, a mint az írás mondotta, élő víznek folyamai ömlenek annak belsejéből.
7,39 Ezt pedig mondja vala a Lélekről, a melyet veendők valának az ő benne hívők: mert még nem vala Szent Lélek; mivelhogy Jézus még nem dicsőítteték meg.
Jézus mennybemenetele előtti utolsó mondat:
Apcsel
1,8 Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.
Pünkösdkor jött el a Vigasztaló, azaz a Szentlélek
Apcsel
2,1 És mikor a pünkösd [2 Móz. 23,16.34,22. 5 Móz. 16,10.] napja eljött, mindnyájan egyakarattal együtt valának.
2,2 És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltelé az egész házat, a hol ülnek vala.
2,3 És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül.
2,4 És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok.
Szerintem Pál apostol a segítő vagy vigasztaló. Benne van a magyarázat Saul, azaz Pál megtérésének történetében. Hiszen maga Jézus változtatta meg. És így elküldte őt. Pál apostol Jézus küldötte volt.
"1.
Saulus pedig még fenyegetéstől és öldökléstől lihegve az Úrnak tanítványai ellen, elmenvén a főpaphoz,
2.
Kére ő tőle leveleket Damaskusba a zsinagógákhoz, hogy ha talál némelyeket, kik ez útnak követői, akár férfiakat, akár asszonyokat, fogva vigye Jeruzsálembe.
3.
És a mint méne, lőn, hogy közelgete Damaskushoz, és nagy hirtelenséggel fény sugárzá őt körül a mennyből:
4.
És ő leesvén a földre, halla szózatot, mely ezt mondja vala néki: Saul, Saul, mit kergetsz engem?
5.
És monda: Kicsoda vagy, Uram? Az Úr pedig monda: Én vagyok Jézus, a kit te kergetsz: nehéz néked az ösztön ellen rúgódoznod.
6.
Remegve és ámulva monda: Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem? Az Úr pedig monda néki: Kelj fel és menj be a városba, és majd megmondják néked, mit kell cselekedned."
És így tovább. Olvassátok.
Tehát Jézus itt küldte el a segítőt. Pál apostol, azaz Saul munkássága az hatalmas mérföldkő volt és mérföldkő Isten igéinek kinyilatkoztatásában folyamatosan, örökkévalóan. Sault küldte el az Úr szerintem.

Aki nyitott szemmel,és értelemmel olvassa a "segítítőre,vagyis a vígasztalóra"vonatkozó ígéket,világossá kell válnia,hogy Isten Lelke különleges kiáradásáról van szó,s nem Pálról,s különösen nem a gyilkos,pedofil Mohamedről.
Bár Isten Lelke örökké az emberiséggel volt,jelenlétének különleges megnyilvánulása,csak pünkösdtől lett annyira nyilvánvaló,és általános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!