Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amikor Jézus azt ígérte, hogy...

Amikor Jézus azt ígérte, hogy elküldi a segítőt, akkor lehet, hogy Pál apostolra gondolt? Aki el is jött akkoriban.

Figyelt kérdés
Pál tanításaival sokakat megváltott.

2017. máj. 3. 23:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:

29-es, Mohamed próféta nem hozott háborúkat. Pont hogy a muszlimokat üldözték. Neki és a többi muszlimnak menekülnie kellett Mekkából. Medinában fogadta be őket a többi muszlim, ahol egyébként békében éltek a zsidókkal és keresztényekkel. Ez irásba is foglalták. Ezt nevezzük Medinai alkotmánynak ami az első irásos dokumentum ami garantálja a vallásszabadságot. A Mekkaiak továbbra is folytatták a muszlimok üldözését és Medinára támadtak, tehát ezek a háborúk amikről beszélsz önvédelem volt a muszlimok részéről.

Sokkal inkább a keresztényekre jellemző az erőszakos térítés. Mohamed próféta után lehet hogy egyes muszlim országok indítottak támadó háborúkat de azt nem vallási céllal tették. Például a törökök. Ha igy lett volna akkor Magyarország és egész Kelet-Európa muszlim lenne.

2017. máj. 10. 11:10
 32/72 anonim ***** válasza:

30-as

"Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek."(Jn 14:26)

Ez igaz Mohamed prófétára. Isten küldte és megerősítette Jézus prófétaságát. Az iszlám szerint minden próféta ugyanazzal az alapüzenettel érkezett az emberekhez.

"Mohamed próféta után igazán szükséges volt a vígasztaló,amennyi embert legyilkolt,és legyilkoltatott."

Senkit nem gyilkoltatott le vagy gyilkolt meg, ellenben a keresztények sokszor tettek ilyet a pápa utasítására.

Inkább arra válaszolj, hogy ha szerinted ez a vigasztaló a szentlélek aki a keresztények szerint egyenlő Istennel, miért nem önmagától szól? Mert a vers azt mondja a vigasztaló nem önmagától szól. Szerinted Isten képtelen szólni önmagától?

2017. máj. 10. 11:14
 33/72 anonim ***** válasza:
Mohamed nem indított háborúkat? Olvass kis történelmet, meg fogsz lepődni. A mekkai konfliktuson felül is voltak neki háborúi, például több zsidó várost is megtámadott.
2017. máj. 10. 12:56
 34/72 anonim ***** válasza:
Jól ismerem a történelmet. A zsidó törzsek voltak azok akik megszegték az egyezséget és a muszlimok ellen fordultak. Neked kellene utánanézni.
2017. máj. 10. 13:57
 35/72 anonim ***** válasza:

32.Hsz!

Tiszteletlen parasztnak,aki egy nevet szándékosan kisbetűvel ír NEM VÁLASZOLOK!

Tanulj tiszteletet!

2017. máj. 10. 16:33
 36/72 anonim ***** válasza:

A kedves 47%-os keresztény válaszolónak akiből csak úgy sugárzik a szeretet. Van még más vers is a Bibliában ami megjövendöli Mohamed prófétát:

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

1, Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül

Ábrahámnak két fia volt. Izsák és Izmael. Izsák a zsidók ősatyja Izmael pedig az araboké, így a zsidók és arabok testvérek. Tehát a próféta a zsidók testvérei közül került ki, vagyis az arabok közül.

Ezt bizonyítja a Mózes 5. könyve,34:10 Nem támadt többé Izráelben Mózeshez hasonló próféta.

2, olyant, mint te

Ha összehasonlítjuk Mózest és Mohamedet láthatjuk hogy sok tulajdonságuk megegyezik.

3, Az én igéimet adom a szájába

A Korán kinyilatkoztatása úgy történt hogy Isten Gabrielnek mondta az adott verseket aki azt közvetítőként Mohamed prófétának továbbította, aki szó szerint mondta el az embereknek, nem saját szavaival. Tehát Gabriel Isten igéjét Mohamed szájába adta szó szerint.

4, ő pedig elmond nekik mindent

Mohamed Próféta elmondott mindent az embereknek. Korán (5/3) "Ezen a napon teljessé tettem számotokra a vallásotokat"

A korábbi próféták viszont nem mondtak el mindent. A Bibliában az szerepel hogy Jézusnak még sok mondanivalója van az embereknek de nem tudják azok elhordozni.

5, az Én nevemben mond

A Koránban minden szúra (fejezet) előtt, kivéve egyet, az áll hogy a Könyörületes és Irgalmas Allah nevében. Vagyis Isten nevében.

A vers minden pontja igaz Mohamed prófétára. Meg tudod ezeket cáfolni?

2017. máj. 10. 21:56
 37/72 anonim ***** válasza:

Mózes könyvében nem mohamedről olvashatsz, hanem Jézusról szól a jövendölés. Ezt láthatod is az evangéliumban:

Filep találkozék Natánaellel, és mondá neki: A kiről Mózes írt a törvényben és a próféták, megtaláltuk Jézust, József fiát Názáretből.

De olyan próféta nem támadt többé Izraelben, akit az Úr színről-színre ismert volna és aki Mózeshez hasonló lett volna azoknak a jeleknek és csodáknak tekintetében, amelyekkel őt elküldte, hogy hajtsa végre Egyiptom országában a fáraón, s annak minden szolgáján és egész földjén, meg mindazon hatalmas erő és nagy csodajel tekintetében, amelyet Mózes egész Izrael szeme láttára véghezvitt.

Ez igaz is, nem véletlenül az Ószövetség egyik legnagyobb alakja Mózes, neki egészen egyedi, különleges kapcsolata volt Istennel. De sehol sem írja, hogy az arabok közt támaszt más prófétát.

Ha már felhoztad Mózest, neki Isten úgy mutatkozik be, hogy Jahve, mohamednek akkor miért allah-ot mond? Vagy nem ugyan arról van szó, vagy nem tudja saját nevét.

Szóval nem igazán értem, hogy miért kéne keverni a vallásokat. A keresztények a Biblia által kinyilatkoztatott Istenben hisznek és a megtestesült Logoszban, a mohamedánok meg a koránban bemutatott allahban hisznek. A hinduk sívában, meg a többiben, a budhisták megint másban és így tovább...

2017. máj. 10. 23:42
 38/72 anonim ***** válasza:

59%-os

"Szóval nem igazán értem, hogy miért kéne keverni a vallásokat. A keresztények a Biblia által kinyilatkoztatott Istenben hisznek és a megtestesült Logoszban, a mohamedánok meg a koránban bemutatott allahban hisznek. A hinduk sívában, meg a többiben, a budhisták megint másban és így tovább..."

Akkor kezdjük ezzel mert ez egy nagy tévedés. Az iszlám szerint nincs külön zsidó Isten, külön keresztény Isten és külön muszlim Isten. Egyetlen Isten van Aki olyan prófétákon keresztül üzent az embereknek mint Mózes, Jézus és Mohamed. A Tóra és a Biblia is Isten szava, ahogy a Korán is, de ebből a háromból a Tóra és a Biblia nem maradt meg eredetiben. A mai változatok emberi hamisítás eredménye. A vallás követői nem mohamedánok hanem muszlimok és az iszlám szerint mindenki aki az egyetlen Istenben hisz és követi a prófétákat az muszlim. Ez alapján Mózes és Jézus és az ő követőik is muszlimok. Remélem ezzel segítettem és kicsit érthetőbb.

"Mózes könyvében nem Mohamedről olvashatsz, hanem Jézusról szól a jövendölés."

Kizárt hogy Jézusról van szó ebben a versben. Keresztények szerint Jézus Isten tehát nem igaz rá hogy "olyat mint te" mert Mózes ember.

Továbbá azért sem lehet Jézus mert a vers szerint el kellene mondania mindent, de Jézus nem így tesz:

János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Mohamed próféta viszont kijelentette hogy elmondott mindent az embereknek:

Korán (5/3) "Ezen a napon teljessé tettem számotokra a vallásotokat"

"De sehol sem írja, hogy az arabok közt támaszt más prófétát."

Dehogynem. Az arabok és a zsidók testvérek. Ábrahámnak két fia volt. Izsák és Izmael. Izsák a zsidók ősatyja Izmael pedig az araboké. A próféta a zsidók testvérei közül került ki, vagyis az arabok közül.

"Ha már felhoztad Mózest, neki Isten úgy mutatkozik be, hogy Jahve, mohamednek akkor miért allah-ot mond? Vagy nem ugyan arról van szó, vagy nem tudja saját nevét. "

Jézus anyanyelve az arámi. Tudod hogy van az Isten arámi nyelven? Elah. Arabul pedig Allah. Vagyis Elah = Allah = az Egyetlen Isten

A mai Biblia görög nyelven íródott Jézus után többszáz évvel, tehát nem az eredeti. Jézus és az apostolok valószínűleg nem is tudtak görögül.

2017. máj. 11. 20:06
 39/72 anonim ***** válasza:

Hogy a mohamedánok szerint van-e külön isten a többi egyistenhívő népnek vagy sem, azt nem tudom. De azt biztosan, hogy én a Szentháromságban hiszek (minden kereszténnyel együtt), Aki az Atya, a Fiú és a Szentlélek, nem pedig allah. Az zsidók is Őbenne hisznek, de majd csak az idők végén fogják felismerni teljes valóban.

"mert Mózes ember"

Jézus sok mindenben hasonlíthat Mózesre. Például a mohamedánok szerint egy próféta volt, akkor már meg is találtuk a választ. A keresztények szerint Jézus Isten és ember is egyszerre, így ebben is hasonlíthat. De lehetne hozni megannyi példát tetteikből, amik a hasonlóságot bizonyítják.

A teljes idézet így hangzik:

"Még sok mondanivalóm volna, de nem vagytok hozzá elég erősek. 13Hanem amikor eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet benneteket a teljes igazságra."

Szerinted mohamed lenne az Igazság Lelke? Kétlem. Viszont a Szentlélek kiáradt az első pünkösdkor és vezette az apostolokat.

Ádámról és Éváról minden nép testvére mindnek, de miből gondolod, hogy egy több, mint fél évezredes testvérségre gondol Mózes? Az atyafiak, testvérek sokkal közelebbit jelent mind időben, mind rokonsági fokban. Számos helyen hasznlja a Biblia ezt a kifejezést, mindig legfeljebb a 12 törzsre terjeszti ki értelmét.

Istenre számos nevet használtak a zsidók, ebből egyik valóban az Elohim (arámul Elah), viszont Mózesnek még is Jahve néven mutatkozott be. Ami kicsit se hasonlít allah-ra.

A Bibliával kapcsolatban meg hülyeségeket írsz, már ne haragudj...

Egyedül az Újszövetség íródott görög nyelven, az Ószövetség héberül főleg, kis részben arámi nyelven. Hogy íródhatott több száz évvel később, amikor már az első század végén ezekre az iratokra hivatkoznak? Hogy Jézus tudott-e görögül, azt nem tudjuk. Mivel a görög igen elterjedt volt és rengeteg zsidó ismerte, ezért feltételezhetjük, hogy valamennyire ismerte a nyelvet. Viszont szerinted az apostolok héberül vagy arámi nyelven prédikáltak Rómában, Antióchiában, Tesszalonikiben, Athénben, Korintusban??? had ne soroljam fel az összes görög várost, ahol térítettek.

2017. máj. 12. 00:15
 40/72 A kérdező kommentje:
Sok mindenről vitatkoztok, de egy biztos, hogy Jézus akkor, amikor kijelentte, hogy elküld valakit, akkor arra gondolt, hogy az közvetlenül halála után jön el. Szerintem előre kiszemelt valakit, akit halála és feltámadása után jelölt ki azért, hogy a tanításait tovább terjessze. A segítő lehetett a Szentlélek vagy Pál, vagy a Szentlélek Pálon kersztül. Szerintem Krisztus azt akarta, hogy munkája folytatódjék halála után, folyamatosan.
2017. máj. 12. 00:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!