Mi a véleményetek az alábbi Őrtorony cikkről?
"A FEHÉR LÓ LOVASA
A látomás így kezdődik: „láttam, és íme, egy fehér ló; és a rajta ülőnél íj volt, és koronát adtak neki, és kivonult győztesen, és hogy teljessé tegye győzelmét” (Jelenések 6:2).
Ki a fehér ló lovasa? A Biblia ugyancsak a Jelenések könyvében azonosítja őt, amikor az égi lovast Isten Szavának nevezi (Jelenések 19:11–13). Az az elnevezés, hogy Szó, Jézus Krisztusra vonatkozik, mert ő Isten szószólója (János 1:1, 14). A Jelenések könyve még azt is mondja róla, hogy „királyoknak Királya és uraknak Ura”, és hogy „hű és igaz” (Jelenések 19:16). Ebből kitűnik, hogy hatalmat kapott arra, hogy királyként harcoljon, és az is kiderül, hogy a hatalmával nem él vissza, és nem lehet őt megvesztegetni. Ám néhány kérdést még érdemes tisztázni.
A TŰZSZÍNŰ LÓ LOVASA
„Egy másik jött elő, egy tűzszínű ló; és a rajta ülőnek megadatott, hogy elvegye a békét a földről, hogy egymást legyilkolják; és egy nagy kardot adtak neki” (Jelenések 6:4).
Ez a lovas a háború szimbóluma. Figyeld meg, hogy nemcsak néhány nemzetet foszt meg a békétől, hanem az egész világot. 1914-ben, a történelemben először világméretű háború tört ki. Ezt követte a II. világháború, mely még pusztítóbb volt. Becslések szerint a két világháborúban, illetve az 1914 utáni fegyveres konfliktusokban elhunytak száma meghaladja a 100 milliót. Emellett számtalan az olyan áldozatok száma, akik maradandó sérüléseket szenvedtek.
A FEKETE LÓ LOVASA
„Láttam, és íme, egy fekete ló; és a rajta ülőnek mérleg volt a kezében. És hangot hallottam, mely mintha a négy élő teremtmény közül, középről szólt volna: »Egy liter búza egy dénár, és három liter árpa egy dénár, de az olívaolajat és a bort ne bántsd«” (Jelenések 6:5, 6).
Igazolva látjuk, hogy 1914 óta a fekete ló vágtázik? Mindenképp. Éhínség következtében körülbelül 70 millióan haltak meg a XX. században. Egy becslés rámutat, hogy „2012 és 2014 között 805 millió, vagyis minden 9. ember volt krónikusan alultáplált”. Egy forrásmű pedig ezt állítja: „Évente több ember hal meg éhínségben, mint AIDS-ben, maláriában és tuberkulózisban összesen.” Noha sokan őszinte erőfeszítéseket tesznek, hogy táplálják az éhezőket, a fekete ló lovasa megállíthatatlan.
A FAKÓ LÓ LOVASA
„Láttam, és íme, egy fakó ló; és a rajta ülő neve Halál volt. És szorosan követte őt a hádesz. És hatalmat kaptak a föld negyedrésze fölött, hogy öljenek hosszú karddal, élelmiszerhiánnyal, halálos csapással és a föld vadállatai által” (Jelenések 6:8).
A negyedik lovas a halált szimbolizálja, melyet a járványok és más tragédiák okoznak. Nem sokkal 1914 után a spanyolnátha több tízmillió áldozatot szedett. Feltehetően 500 millióan fertőződtek meg, és csupán minden 3. ember maradt életben.
A spanyolnátha csak a kezdet volt. Becslések szerint százmilliók haltak meg himlőben a XX. században. Az AIDS, a tuberkulózis és a malária a fejlett orvosi ellátás ellenére is milliók életét rövidíti meg mind a mai napig.
A négy lovas kiléte
A fehér lovon ülő Jézus győzelme után eljön a paradicsom
Jelenések 6:1, 2
A FEHÉR LÓ
Lovasa Jézus Krisztust jelképezi, aki 1914-ben kezdett uralkodni. Hamarosan teljes győzelmet arat, és véget vet minden szenvedésnek.
A tűzszínű ló lovasa háborút jelképez
Jelenések 6:3, 4
A TŰZSZÍNŰ LÓ
Lovasa a háború jelképe. A világháborúk és a kisebb összecsapások 1914 óta számtalan életet követeltek.
A fekete ló lovasa éhínséget jelképez
Jelenések 6:5, 6
A FEKETE LÓ
Lovasa az éhínséget ábrázolja. Az élelem hiánya miatt tízmilliók szenvednek vagy halnak meg.
A fakó ló lovasa korai halált jelképez, és azt, hogy a sír szedi az áldozatait
Jelenések 6:7, 8
A FAKÓ LÓ
Lovasa idő előtt okoz halált betegségekkel vagy valami mással. Áldozatai a hádeszbe kerülnek."
El tudjátok képzelni, hogy Jézus Krisztus maga vezeti végig a világban ezeket a borzalmakat és szörnyűségeket?
Vagyis tényleg Ő az aki hozza maga után a háborút,éhséget, és a poklot?
Vagy én vagyok hülye és nem értem, vagy pedig ezeknek ment el a józan eszük.
Sajnos félre értetted mert az hogy Jézus a Fehér ló lovasa, az az Ő részét azonosítja.
A További lovasokhoz Jézusnak nincs köze, arról szól, hogy Jézus visszajövetele alatt de még az uralkodásának megkezdődése előtt különböző események történnek, amiből a jelenlétét "látni " lehet
Ne haragudj de nem, egyáltalán nem érthető és nem is tudom elfogadni azt,hogy Jézus vezeti a lovasokat. Az a Jézus aki életét adta az emberiségért, az a Jézus aki halottakat támasztott fel, az a Jézus aki betegeket gyógyított,az a Jézus aki emberek ezreit etetett.
Nem!-ez lehetetlen,hogy az a Jézus akit a Bibliában megismertem ilyen szörnyűségekben vegyen részt 1914 óta!
Mondtam már, vagy én vagyok hülye vagy nektek ment el az eszetek, de én ezt nem tudom elfogadni!
Számomra már ott bukik a dolog, hogy a Biblia itt csak másodlagos szereplő. Felállítottak egy teóriát a végső időkről, sőt inkább sokat, mert nem 1 évszámot olvashatunk, hanem többet. Mivel az akkorra jövendölt dolgaik nem jöttek be, így utólag modosítgatták értelmezését. Amit fentebb idéztél, gondolom a legfrissebb nekik.
Ezt a teóriát próbálják bibliai igékkel is alátámasztani, nem túl sikeresen. Ha 60 évvel ezelőtt mutatnád egy jehovásnak, lehet kiröhögne, hogy milyen sületlenségeket állítasz, mert az őrtorony mást mond.
Szia
Tényleg olvasd el figyelmesebben magából a Bibliából is, ha nem érted.
Én sem értem azt, miért vontad le ezt a következtetést: "Ne haragudj de nem, egyáltalán nem érthető és nem is tudom elfogadni azt,hogy Jézus vezeti a lovasokat."
Miért gondolod, hogy Jézus vezeti a többi lovasokat???? Egyszerűen CSAK ilyen sorrendben van a Bibliában felsorolva...de ez messze nem azt jelenti, hogy Jézus vezeti, vagy ő okozná a világban azt, amit a négy ló megjelenése jelent. Ez amit leírt János a Jelenésekben, annak az eseménynek a következménye, hogy királyi hatalmt kapott, és levetette Sátánt ide a föl közelébe, hogy hamarosan megfogja és elpusztítsa örökre.(ekkor teljesedett az, amiért megtanított imádkozni, "legyen meg az akratod mint a menyben úgy a földön is")
Esetleg megfigyelted azt, hogy teljesednek-e a négy lovassal kapcsolatos jelenségek?
Ezzel az eseménnyel kapcsolatos még a jövendőlés:
Zsoltárok 2:7, 8
Hadd adjam hírül Jehova végzését!
Ezt mondta nekem: „Te vagy az én fiam;
Én atyáddá lettem a mai napon.
Kérd tőlem, hogy nemzeteket adjak neked örökségül,
És birtokodul a föld határait.
Zsoltárok 110:1, 2
110 Ez Jehova kijelentése az én Uramhoz:
„Ülj az én jobbomon,
Mígnem ellenségeidet lábad zsámolyává teszem.”
2 Hatalmad pálcáját Jehova kinyújtja Sionból, mondván:
„Menj, győzedelmeskedj ellenségeid között!” - a Jelenések könyvében az van leírva, amint elindult, hogy győzedelmeskedjen...de Sátán és démonai persze dühödt haragjukban a többi három lovas által leírt dolgokat műveli itt a földön, "...tudja, hogy kevés ideje van" a Jelenések 12:12 szerint
Teljesen biztos, hogy Krisztus győzelemre viszi a harcát, mert erről biztosítja őt Isten, és minket is: „Menj, győzedelmeskedj ellenségeid között!”
.
Szerintm érdemes a Jelenések könyvét egészében értelmezni.
Egy kis vezérfonal: [link]
Jó olvasást és felfedezést:)
A lovasok akikre utaltál a könyvben szereplő második nagy vázlatprófécia: a hét pecsét első négy pecsétjének felnyitásakor jönnek elő. A fehér, a tűzvörös, a fekete és a hullaszínű ló párhuzamba állítható az első négy levéllel, és az első négy trombitaszóval, melyek az első és a harmadik vázlatpróféciában jelennek meg.
E hozzászólás keretei nem engedik meg, hogy részletesen elmondjam e jelképek pontos azonosítását, így csak nagyon röviden fogalom össze a lényeget. A lovakkal már Zakariás próféta könyvében is találkozunk így az azonosítás viszonylag egyszerű.
A koronás fehér lovas az őskeresztény korszak hívő egyházát, tűzvörös lovas az üldözések korszakának egyházát, a fekete lovas a világi hatalommal szövetkező birodalmi egyház, végül pedig a hullaszínű lovon ülő pedig középkori üldöző egyházat jelképezi...
Ebből a cikkből is látszik, hogy a tanúk valójában kiben hisznek, és és nagyon nem Isten. A négy lovas az apokalipszis négy lovasaként van feltüntetve, már itt bukik a teljes cikk, pedig még a részletekre át sem mentünk. Mind a négy lovas az apokalipszis végrehajtójaként van feltüntetve, és sehol sincs arra utalás, hogy van egy lovas, amely pozitív szereppel rendelkezik a másik három mellett. A lényeg pontosan az, hogy mind a négy lovas pusztít. A második óriási bukó, hogy Jézus megjelenítése, leírása, egészen más, mint ahogyan a négy lovas közül, a fehér lovas megjelenik.
Egyértelmű, hogy a fehér lovas az őskeresztény egyházat hivatott szimbolizálni, ahonnan a pusztulás elindul. Soha nem volt titok, hogy a Sátán óriási pusztításba kezdett, miután rá jött, hogy nem sikerült az emberiség megmentésének legfontosabb elemét tönkre tenni, azaz az engesztelő áldozatot, Jézus Krisztus kereszthalálát. Egyértelmű az is, hogy a Sátán ott támadta meg Istent, ahol az a legfájdalmasabb, és az Isten egyháza, vagyis a hívei az Úrnak. Az ítélet napot, számtalan elhitetés fogja megelőzni, amivel a Sátán utolsó támadást fog végrehajtani az embereken, hogy akiket lehet, még lélekben elpusztítson, na és ezt a szerepet fogja a fehér lovas végrehajtani, a nagy elhitető, valószínűleg egy nagy hatalmú vallási vezető, egy egyház élén fog olyan csodákat, és hitetéseket végrehajtani, amiképpen az emberek, majd azt hiszik, hogy már Isten munkálkodik, hogy már jó helyen vannak, és, hogy a megmenekülés megtörténik. Tehát véleményem szerint egyértelmű, hogy a fehér lovas szerepe, hogy egy szent embernek tartott személy képében tetszelegve, elindítja a végső, és leghatalmasabb lelki pusztítást, elhitetik az embereket, majd ezt az időszakot követi a másik három lovas. A teljes 4 lovas cselekménysorozata pusztítást, nincs a négy lovas közül egy sem, amelyik pozitívan hatna az emberekre, ellenkezőleg, az a lovag hajtja végre a legnagyobb pusztítást, amelyik a legbékésebbnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!