Az Őrtorony miért fél annyira a kegyelemtől, hogy még a szavat is kitörölte a bibliájából?
Érdekes, hogy eddig nem is figyeltem fel rá.
Nem is akartam elhinni amikor mondták de utána néztem és tényleg úgy van az Őrtorony bibliájában nincs "kegyelem" csak ez van;
Ef.2:8 (Őrtorony biblia)
Bizony e ki nem érdemelt kedvességből részesültetek megmentésben hit által;+ és ez nem nektek köszönhető;+ Isten ajándéka ez.
Ef 2:8(Károli Biblia)
Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Látjátok a különbséget?
Csak azt nem értem,hogy miért nem volt jó a kegyelem szó szerintem mindenki tudja,hogy mit jelent, vagy nem?
Üdv. Azért meg a Jehova tanúi nem a szervezetet alakítják a Bibliához, hanem a Bibliát a szervezet hitelveihez. Természetesen a Jehova tanúi meg vannak győződve arról, hogy ők bizony nagyon is helyesen értelmezik a Bibliát, sőt az általuk kijelölt csoport, tökéletes, pontos Bibliát fordított. Természetesen ebből egy szó sem igaz, a teljes fordító bizottság szakképzetlen, és elfogult emberekből állt, egyetlen embernek volt némi tudása a fordítás nyelvében, de neki sem elég, hiszen a bírósági meghallgatáson, nem tudta lefordítani a neki intézett, egyszerű mondatot sem.
Ha figyelembe veszünk más tévedéseiket, akkor nem meglepő, hogy efféle dolgok jelennek meg a felfogásaikban. Példaként a Jehova név. A Jehova név a 15. századában kitalált név, amelyet egy ember talált ki, és már akkoriban is a kortársai ennek a Biblia kutató embernek, komolyan megtámadták hitelességében a szót, ma viszont már bizonyíthatóan téves, és a használata súlyos vétségnek minősül, hiszen nem lehet arra fogni, hogy bizonytalan a szó eredete, tökéletesen, bizonyíthatóan téves. A Jehova tanúi használják, sőt mi több, rendszeresen érvelnek azzal, hogy számtalan Magyar költő is használta ezt, és ez is "bizonyíték" a szó hitelességének, viszont arról már kevésbé esik szó, hogy ezek a Magyar költők, akik a Jehova szót a költeményeikbe bele írták, egytől-egyig abban az időszakban éltek, miután a téves szó elterjedt, de még nem volt bizonyított a szó egyértelmű téves mivolta. Tehát a Jehova tanúi, semmiféle módon nem képesek azt bizonyítani, hogy a 15. század előtt bármelyik Magyar költő is használta volt ezt a szót, vagy azután, miután a szó hitelessége megbukott. Azért ahhoz már elképesztő elfogultság, és a homokba való fej bedugás szükséges, hogy az ember, szándékosan figyelmen kívül hagyja ezeket a tényeket.
Lehetne még folytatni azzal, hogy a szervezet bizonyíthatóan az Adventista egyházból kiszakad, elégedetlen emberekből álltak. Maga az alapító is, több évet töltött el benne, és számtalan olyan tanítást is átemelt a későbbi Jehova tanúk szervezetébe, mint, hogy Jézus egy egyszerű angyal volt, a pokol tanítása, miszerint nincs halhatatlan lélek, hanem megsemmisülés van a fizikai halál végével. Természetesen a Jehova tanúi ebben is keményen ellenkeznek, hogy ők nekik semmi közük sincs más felekezetekhez, és nem szakadtak ki sehonnan sem, ezt maximum a teljes homályban élő, és intellektuálisan egy sűrű ködben tartott emberrel lehet elhitetni, mivel aki megvizsgálja a Jehova tanúk szervezet alapítójának az életét, egyértelműen látni fogja a párhuzamokat, amik nem lehetnek véletlenek. Az amúgy rendkívül mosolyogtató, hogy például a tanúk hitehagyottaknak tartanak embereket, akik elfordulnak a szervezettől, mivel meggyőződésük, hogy a szervezet képviseli egyedül Istent, viszont azzal egyáltalán nem foglalkoznak, hogy ők maguk is hitehagyottak a szervezetet tekintve, hiszen az Adventista kiszakadt elégedetlenkedő tagjaiból alakultak.
Meg lehetne említeni Russel pásztor komoly okkultista hátterét, ami szintén bizonyítható. Russel pásztor eredeti sírja például maga a piramis, viszont a tanúkkal elhitették, hogy a mellette pár méterre fekvő átlagos sír az övé, aki utána jár ennek a dolognak, szintén látni fogja, hogy a Russel pásztornak emelt emlékmű, teli van okkultista jelekkel, és a középkori lovagrend jele is megtalálható rajta, amelyet, mint tudjuk a szabadkőműves mozgalmak egyik képviselője volt, és ma is az. Arról már nem is szólva, hogy Russel pásztort egy kiszakadt, és eretneknek nyilvánított okkultista, volt katolikus pap is tanította, és ennek a személynek köszönhetően kezdte meg a piramisokból való számításait, ami természetesen rendkívül okkultista cselekedet volt, a tanúkkal persze elhihették, hogy szó sincs erről, és a megszokott őrtorony propaganda el is érte a célját, ma már meggyőződésük, hogy Russel pásztor cselekedetei teljesen megfelelőek voltak, a Biblia szemszögéből. Természetesen nem, elképesztően okkultista cselekmény volt, a Rutheford úr által prezentált cselekmények, meg már csak hab volt utána a tortán, amiket persze a tanúknak, mézes-mázas tálcán tálaltak.
Alig pár dolgot írtam le, hogyan is történhet, hogy egy ilyen fontos szót, mint a kegyelmet, így értelmezzenek. Ezek csak apró morzsa szemek voltak, viszont jól rámutathatnak, hogy a szervezet mindig is jól forgatta a szavakat úgy, hogy a belső közönség számára eladható, és elfogadható legyen, természetesen ez nem mindig érte el a célját, ezért is van rengeteg volt tanú, és olyan ember, aki a szervezet zsarnoki, dogmatikus rendszere ellen fellép, hogy a lelki pusztulást meggátolják.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Második kedves válaszoló neked + a fáradságot meg a türelmet, most már nagyjából értem, hogy miről is van szó. Majd ha lesz egy kicsit több időm magam is utána nézek mert most már felkeltette az érdeklődésemet több minden is.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat és ha bárkinek van még hozzáfűzni valója szívesen elolvasnám!
"Annyira fél az őrtorony"
Egy havi folyóirat nem hiszem hiszem, hogy félelmet érezne.
De az azt elkészítő Testvérek sem.
Akik több mint 5000 Biblia fordítást, és iratokat vizsgáltak meg hosszú évtizedeken keresztül, hogy a lehető leghitelesebben adják vissza modern szavakkal az értelmét az írásoknak.
A ki nem érdemelt kedvesség, azt jelenti, hogy nem szolgáltunk rá, de még is megbocsátásban részesülünk.
Ez azért jobb kifejezés, hogy nehogy valaki magától értetődőnek vegye, hogy Istennek kötelessége megbocsátani.
Kedves living vitness!
"...magától értetődőnek vegye, hogy Istennek kötelessége megbocsátani."
Miért, talán a kegyelem azt jelentené!?-ha nem gond én ezt azért nem vitatnám... :)
És"Watch Tower Society" mit jelent magyarul ha szabad kérdeznem?
Nem véletlenül azt jelenti,hogy Őrtorony Társulat?
akkor tévedek ha azt írom, hogy az "Őrtorony" fél a kegyelem szótól?
Azért mert nem írtam oda mellé a társulatot még nem jelenti azt, hogy kizárólag egy folyóiratra kell gondolni.
Egyébként meg köszönöm a válaszodat, biztos, hogy meg van az okod amiért védelmezed ezt a téves fordítást, de elég gyenge az érved amit felhoztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!