Mi a véleményetek az alábbi Őrtorony cikkről?
"A FEHÉR LÓ LOVASA
A látomás így kezdődik: „láttam, és íme, egy fehér ló; és a rajta ülőnél íj volt, és koronát adtak neki, és kivonult győztesen, és hogy teljessé tegye győzelmét” (Jelenések 6:2).
Ki a fehér ló lovasa? A Biblia ugyancsak a Jelenések könyvében azonosítja őt, amikor az égi lovast Isten Szavának nevezi (Jelenések 19:11–13). Az az elnevezés, hogy Szó, Jézus Krisztusra vonatkozik, mert ő Isten szószólója (János 1:1, 14). A Jelenések könyve még azt is mondja róla, hogy „királyoknak Királya és uraknak Ura”, és hogy „hű és igaz” (Jelenések 19:16). Ebből kitűnik, hogy hatalmat kapott arra, hogy királyként harcoljon, és az is kiderül, hogy a hatalmával nem él vissza, és nem lehet őt megvesztegetni. Ám néhány kérdést még érdemes tisztázni.
A TŰZSZÍNŰ LÓ LOVASA
„Egy másik jött elő, egy tűzszínű ló; és a rajta ülőnek megadatott, hogy elvegye a békét a földről, hogy egymást legyilkolják; és egy nagy kardot adtak neki” (Jelenések 6:4).
Ez a lovas a háború szimbóluma. Figyeld meg, hogy nemcsak néhány nemzetet foszt meg a békétől, hanem az egész világot. 1914-ben, a történelemben először világméretű háború tört ki. Ezt követte a II. világháború, mely még pusztítóbb volt. Becslések szerint a két világháborúban, illetve az 1914 utáni fegyveres konfliktusokban elhunytak száma meghaladja a 100 milliót. Emellett számtalan az olyan áldozatok száma, akik maradandó sérüléseket szenvedtek.
A FEKETE LÓ LOVASA
„Láttam, és íme, egy fekete ló; és a rajta ülőnek mérleg volt a kezében. És hangot hallottam, mely mintha a négy élő teremtmény közül, középről szólt volna: »Egy liter búza egy dénár, és három liter árpa egy dénár, de az olívaolajat és a bort ne bántsd«” (Jelenések 6:5, 6).
Igazolva látjuk, hogy 1914 óta a fekete ló vágtázik? Mindenképp. Éhínség következtében körülbelül 70 millióan haltak meg a XX. században. Egy becslés rámutat, hogy „2012 és 2014 között 805 millió, vagyis minden 9. ember volt krónikusan alultáplált”. Egy forrásmű pedig ezt állítja: „Évente több ember hal meg éhínségben, mint AIDS-ben, maláriában és tuberkulózisban összesen.” Noha sokan őszinte erőfeszítéseket tesznek, hogy táplálják az éhezőket, a fekete ló lovasa megállíthatatlan.
A FAKÓ LÓ LOVASA
„Láttam, és íme, egy fakó ló; és a rajta ülő neve Halál volt. És szorosan követte őt a hádesz. És hatalmat kaptak a föld negyedrésze fölött, hogy öljenek hosszú karddal, élelmiszerhiánnyal, halálos csapással és a föld vadállatai által” (Jelenések 6:8).
A negyedik lovas a halált szimbolizálja, melyet a járványok és más tragédiák okoznak. Nem sokkal 1914 után a spanyolnátha több tízmillió áldozatot szedett. Feltehetően 500 millióan fertőződtek meg, és csupán minden 3. ember maradt életben.
A spanyolnátha csak a kezdet volt. Becslések szerint százmilliók haltak meg himlőben a XX. században. Az AIDS, a tuberkulózis és a malária a fejlett orvosi ellátás ellenére is milliók életét rövidíti meg mind a mai napig.
A négy lovas kiléte
A fehér lovon ülő Jézus győzelme után eljön a paradicsom
Jelenések 6:1, 2
A FEHÉR LÓ
Lovasa Jézus Krisztust jelképezi, aki 1914-ben kezdett uralkodni. Hamarosan teljes győzelmet arat, és véget vet minden szenvedésnek.
A tűzszínű ló lovasa háborút jelképez
Jelenések 6:3, 4
A TŰZSZÍNŰ LÓ
Lovasa a háború jelképe. A világháborúk és a kisebb összecsapások 1914 óta számtalan életet követeltek.
A fekete ló lovasa éhínséget jelképez
Jelenések 6:5, 6
A FEKETE LÓ
Lovasa az éhínséget ábrázolja. Az élelem hiánya miatt tízmilliók szenvednek vagy halnak meg.
A fakó ló lovasa korai halált jelképez, és azt, hogy a sír szedi az áldozatait
Jelenések 6:7, 8
A FAKÓ LÓ
Lovasa idő előtt okoz halált betegségekkel vagy valami mással. Áldozatai a hádeszbe kerülnek."
El tudjátok képzelni, hogy Jézus Krisztus maga vezeti végig a világban ezeket a borzalmakat és szörnyűségeket?
Vagyis tényleg Ő az aki hozza maga után a háborút,éhséget, és a poklot?
Vagy én vagyok hülye és nem értem, vagy pedig ezeknek ment el a józan eszük.
Vidiripi
"De miért van az, hogy az állapotok nem jobbak, hanem rosszabbak lettek azóta, hogy Jézust 1914-ben megkoronázták?"
Máté 28:18 Jézus odalépett hozzájuk, és így szólt: „Én kaptam minden hatalmat égen és földön.
Feltámadás után mondta ezt a tanítványainak és nem várt 1914-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!