Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amikor Jézus azt ígérte, hogy...

Amikor Jézus azt ígérte, hogy elküldi a segítőt, akkor lehet, hogy Pál apostolra gondolt? Aki el is jött akkoriban.

Figyelt kérdés
Pál tanításaival sokakat megváltott.

2017. máj. 3. 23:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
Isten Szent Lelke az, görög szóval a Pantokrátor.
2017. máj. 5. 08:58
 12/72 anonim ***** válasza:

"Szerintem Pál apostol a segítő vagy vigasztaló. "

János evangéliuma világosan írja, hogy a Szentlélek a vigasztaló.

(János

14,26 Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya.

Pálról direktben sehol sem említi. Ennek ellenére hogyhogy Pált tartod a vigasztalónak? Nem kötekedni akarok, tényleg kíváncsi vagyok

2017. máj. 5. 10:39
 13/72 anonim ***** válasza:

"A Szentlélek a felkentekben, prófétákban valóban benne volt, amely vonal Jézussal ért véget, de nem minden Izraeliben."

A vers egyértelműen fogalmaz. Jézus azt mondja hogy a Vigasztaló nem jön el amíg Jézus nem megy el, tehát nem lehet a szentlélek mert az jelen volt Jézussal egy időben.

"Szerintem Pál apostol a segítő vagy vigasztaló. Benne van a magyarázat Saul, azaz Pál megtérésének történetében. Hiszen maga Jézus változtatta meg. És így elküldte őt"

Pál apostol sem lehet hiszen ő is Jézussal egy időben élt, tehát jelen volt. A többi versből pedig kiderül hogy sokkal jelentőseb a Vigasztaló személye mint Pál.

A"ki nyitott szemmel,és értelemmel olvassa a "segítítőre,vagyis a vígasztalóra"vonatkozó ígéket,világossá kell válnia,hogy Isten Lelke különleges kiáradásáról van szó,s nem Pálról,s különösen nem a gyilkos,pedofil Mohamedről. "

Ha nyitott szemmel és értelemmel olvasod a verseket világossá kell válnia hogy a vigasztaló nem lehet a szentlélek és Pál sem. Mohamed próféta az akit Isten küldött, nem gyilkos sem pedofil. Mivel hazugságot állítasz, téged biztosan nem szállt meg a szentlélek.

2017. máj. 5. 10:54
 14/72 anonim ***** válasza:

"Ha nyitott szemmel és értelemmel olvasod a verseket világossá kell válnia hogy a vigasztaló nem lehet a szentlélek"

Na akkor olvassuk nyitott szemmel és értelemmel:

János 14,26 Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya

És tényleg, azt írja, hogy Mohamed:D Mohamed akkor a Szentlélek:)

2017. máj. 5. 11:00
 15/72 anonim ***** válasza:

"A vers egyértelműen fogalmaz. Jézus azt mondja hogy a Vigasztaló nem jön el amíg Jézus nem megy el, tehát nem lehet a szentlélek mert az jelen volt Jézussal egy időben."

Hiába hajtogatsz, a nyolcas válasszal már cáfoltalak ... Max magadat hipnotizálod, mert összezavart a válasz és érzed, hogy nincs igazad:)

2017. máj. 5. 11:03
 16/72 anonim ***** válasza:

"Na akkor olvassuk nyitott szemmel és értelemmel: "

Akkor te is olvass nyitott szemmel. Hogy lehet hogy Jézus szerint a Vigasztaló csak akkor jön el ha Jézus elmegy, de a Biblia szerint a szentlélek jelen volt végig ? :)

És ha már szentlélek. Hol van most? Benned biztos nincs.

2017. máj. 5. 12:03
 17/72 anonim ***** válasza:

"Akkor te is olvass nyitott szemmel. Hogy lehet hogy Jézus szerint a Vigasztaló csak akkor jön el ha Jézus elmegy, de a Biblia szerint a szentlélek jelen volt végig ? :) "

Lsd. 8-as válasz idevonatkozó része... (harmadszor). 2. bekezdés. Azért, mert nem érted, nem jelenti, hogy igazad van.

"És ha már szentlélek. Hol van most? Benned biztos nincs."

Nofene, felkent is lettél, hogy ilyen biztosra mondod?

Ott van minden Krisztusban meghalt és újjászületett hívőben. Nem olvasol Bibliát? Vagy muszlim vagy? Akkor meg minek vitatkozunk? Csak ne a Bibliából érvelj kérlek, ha nem értesz hozzá. Így korrekt. Ez olyan, mintha a Koránban olvastam volna egy két mondatot, pár Koránt gyalázó blogot, és akkor most én oktatnálak a Korán ellentmondásaiból. Csakhogy ez baromság.

Még hogy Mohamed a vigasztaló ... nohiszen ...

2017. máj. 5. 13:49
 18/72 anonim ***** válasza:

"Lsd. 8-as válasz idevonatkozó része... (harmadszor). 2. bekezdés. Azért, mert nem érted, nem jelenti, hogy igazad van. "

Akkor nem megy neked a magyar nyelv értő olvasása. A 8-as válasz nem ad magyarázatot erre.

Muszlim vagyok, de ez szerinted kizáró ok? :) Nem olvashatom a Bibliát? Láthatod hogy megmagyaráztam miért gondolom így.

"Nofene, felkent is lettél, hogy ilyen biztosra mondod?"

Tehát azt állítod belédköltözött a szentszellem hiszen te hívő vagy. Oké akkor ezekre biztosan képes vagy:

Márk 16:17 Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak,

Márk 16:18 kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak."

Szóval akkor képes vagy ezekre?

2017. máj. 5. 15:15
 19/72 anonim ***** válasza:

14.Hsz!

NE HAMISTSD MEG AZ ÍRÁSOMAT!

Én ezt írtam:

"Aki nyitott szemmel,és értelemmel olvassa a "segítítőre,vagyis a vígasztalóra"vonatkozó ígéket,világossá kell válnia,hogy Isten Lelke különleges kiáradásáról van szó,s nem Pálról,s különösen nem a gyilkos,pedofil Mohamedről."

2017. máj. 5. 16:06
 20/72 anonim ***** válasza:

19-es én pedig ezt váaszoltam arra:

Ha nyitott szemmel és értelemmel olvasod a verseket világossá kell válnia hogy a vigasztaló nem lehet a szentlélek és Pál sem. Mohamed próféta az akit Isten küldött, nem gyilkos sem pedofil. Mivel hazugságot állítasz, téged biztosan nem szállt meg a szentlélek.

Van egy másik 43%-os válaszló is.

2017. máj. 5. 16:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!