Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amikor Jézus azt ígérte, hogy...

Amikor Jézus azt ígérte, hogy elküldi a segítőt, akkor lehet, hogy Pál apostolra gondolt? Aki el is jött akkoriban.

Figyelt kérdés
Pál tanításaival sokakat megváltott.

2017. máj. 3. 23:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 A kérdező kommentje:

Tényleg. Valaki azt írta, hogy a Szentlélek már jelen volt Jézus életében is. Tehát, ha már itt volt, akkor minek kellett volna elküldenie? Tehát itt volt. Keresztelő János mon mondta, hogy ő csak vízzel keresztel, de aki utána jön, az tűzzel keresztel. Tehát itt a Szentlélekre gondol nyilván. Tehát ezek szerint Jézus már életében elhozta nekünk a Szentlelket. Miért ne gondolhatott volna arra, hogy olyan valakit küld el maga helyett, aki folytatja a munkásságát?

Kedves Beszélgetőtársak! Légyszi ne bántsuk egymás vallását!

Azért gondolok, hogy akár személyre is gondolhatott Jézus, mivel tudta, hogy munkájának kivitelezéséhez nem volt teljesen elegendő három év. Ezért, hogy munkája sikeres legyen, pont azzal az emberrel folytatatta, aki legnagyobb ellensége volt tanításainak. Ezért Pált átállította, megzabolázta és rábízta a munkát. Ráadásul felismerhette, hogy Pál ninden olyan képességgel rendelkezik, amelyek szükségesek a hit terjesztéséhez. Meg hát képessé is tehette rá a Szentlélek által, illetve több erőt is adhatott neki.

2017. máj. 7. 21:49
 22/72 anonim ***** válasza:

A választ,Jézus, minden kétséget kizáróan megadta:

"Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek."(Jn 14:26)

Bármi más megoldás félrevezetés!

2017. máj. 8. 02:10
 23/72 anonim ***** válasza:

"Azért gondolok, hogy akár személyre is gondolhatott Jézus,"

Kérdező abban igazad van hogy Jézus egyértelműen személyre gondolt, tehát az illető ember:

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

A szentlélek keresztények szerint egyenlő Istennel, de a vers szerint az igazság lelke azt mondja amit hall. Isten tud mindent, és nem azt mondja amit hall, ez csak emberre értelmes. Mohamed próféta azt mondta az embereknek amit Gabriel angyaltól hallott szó szerint, tehát ez is rá igaz. Pál nem lehet mert Jézus idejében élt, tehát ott volt.

2017. máj. 8. 21:54
 24/72 anonim ***** válasza:

Tényleg valószínűbb Mohamed, mint a Szentlélek, ha a segítő egy új vallásalapítót jelent.

Bár megjegyezném, hogy Mohamed csak a mohamedánok szerint próféta és csak ők gondolják róla, hogy bármit is hallott Gábrieltől. Mi keresztények megmaradunk a Biblia igazságánál, aminek valmi kevés köze van a mohamedán valláshoz. Azon kívül, hogy Mohamed jól ismerte mind a zsidó, mind a keresztény vallást és ezek felhasználásával formálta ki saját vallását.

2017. máj. 8. 22:15
 25/72 anonim ***** válasza:

Mohamed"próféta"6 éves feleségéről,-akivel,CSAK 9 ÉVES KORÁBAN HÁLT EL A PRÓFÉTA-ír az iszlám dokumentum:

Sahih Bukhari 5.236. Hisham apja mondá: „Khadija három évvel korábban halt meg, hogy a Próféta Medinát elhagyta. Úgy valahogy két évig tartózkodott ott, mikor feleségül vette a hat éves Aishát és házasságát konzumálta véle, mikor az kilenc éves lett.”

Sahih Bukhari 7 kötet, 62, 88. fej. Ursa mondá: „A Próféta megfogalmazta (a házassági szerződést) Aishával, amikor az hat éves volt és elhált vele, mikor az kilenc éves lett, és (Aisha) vele maradt a haláláig.” Továbbá; Sahih Bukhari 7 kötet, 62, 65 fej.

Sahih Bukhari, 8 kötet, 3310 fej. Aisha beszéli: „Aisha (legyen Allah örömére) mondja: Allah Apostola (áldott legyen neve) feleségül vett, mikor én hat éves voltam, és házába fogadott, mikor kilenc éves lettem.”

2017. máj. 9. 01:54
 26/72 anonim ***** válasza:

47%-os, Mohamed próféta házasságának mi köze van ehhez a témához? Kedvencem amikor az ilyen hobby keresztények nem tudnak érveket hozni, és inkább a témához nem kapcsolódó, hazugságokkal jönnek hogy így próbálják saját vallásukat igaznak beállítani. Nem tudjuk Aisa pontosan hány éves volt. A Korán nem ir erről, hadiszokban pedig eltérő számok szerepelnek. Van amiből az következik hogy 20 éves volt. Miből gondolod hogy a 6 éves változat a valós? Az iszlám szerint fizikailag és szellemileg is értenek kell lenni a házassághoz szóval a 6 éves változat ezért sem valószínű.

Inkább arra válaszolj, hogy ha szerinted ez a vigasztaló a szentlélek aki a keresztények szerint egyenlő Istennel, miért nem önmagától szól? Mert a vers azt mondja a vigasztaló nem önmagától szól. Szerinted Isten képtelen szólni önmagától?

2017. máj. 9. 11:39
 27/72 anonim ***** válasza:

26.Hsz!

Már válaszoltam a kérdésre,de szívesen válaszolok újra,és újra.

Mint mindenkinek,így Istennek a nevét-s így a Szentlélek nevét is-nagybetűvel írjuk,hacsak valaki nem akar tahó módon nenecsekezni,mint a JT-k.

A szentháromság,tökéletes egységben gondolkozik,érez,tesz,s így A Szentlélek,aki Isten számunkra elkülönített Szellemisége ugyanazt mondja,mint az Atya,vagy Jézus.

Tudom,a muszlimok hazugságnak mondanak minden bizonyított igazságot,ami terhelő rájuk nézve.Ez gondolkozásmódjukból ered.(Ezzel párhuzamos az is,hogy a zsidók antiszemitának bélyegzik azt,aki zsidónak nevezi a"Tanácsköztársaság"gonosz,magyarellenes minisztereit egy kivételével,pedig ez is tény.)

Tény,hogy Mohamed utóbbi felesége Aisha,6 éves volt,amikor feleségül vette,és 9 éves volt,amikor először megerőszakolta.Ha nem lenne igaz,azokat a muzulmán írókat,akik egybehangzóan ezt lejegyezték,felnégyelték volna,és írásaikat elégették volna.

(Ezt azért írtam le,mert néhány "nagytudású"Mohamedet nevezte meg,a Jézus által megigért "segítőként"vígasztalóként,ami 100%-ban kizárható.)

2017. máj. 9. 17:58
 28/72 anonim ***** válasza:

47%-os

"A szentháromság,tökéletes egységben gondolkozik,érez,tesz,s így A Szentlélek,aki Isten számunkra elkülönített Szellemisége ugyanazt mondja,mint az Atya,vagy Jézus."

Ha ugyanazt mondja akkor miért szerepel az a versben hogy nem önmagától szól? Ez Istenre értelmezhetetlen, hacsak nem egy olyan Istenben hiszel aki képtelen önmagától beszélni. Amúgy meg a szentháromság egy pogány hazugság. Aki ezt követi politeista.

"Tudom,a muszlimok hazugságnak mondanak minden bizonyított igazságot,ami terhelő rájuk nézve.Ez gondolkozásmódjukból ered.(Ezzel párhuzamos az is,hogy a zsidók antiszemitának bélyegzik azt,aki zsidónak nevezi a"Tanácsköztársaság"gonosz,magyarellenes minisztereit egy kivételével,pedig ez is tény.)"

Hogy jönnek ide a gonosz magyarellenes miniszterek? :) Nálad valami komoly zür van úgy látom :)

"Tény,hogy Mohamed utóbbi felesége Aisha,6 éves volt,amikor feleségül vette,és 9 éves volt,amikor először megerőszakolta."

Ez nem tény hanem hazugság. Iszlámgyülölők terjesztik ezt a hazugságot mert a kis szívük akkor boldog. És már ott tartunk hogy meg is erőszakolta :)

"Tény,hogy Mohamed utóbbi felesége Aisha,6 éves volt,amikor feleségül vette,és 9 éves volt,amikor először megerőszakolta."

Ezzel akkor elismered hogy érveket nem tudsz felmutatni arra hogy nem Mohamed próféta a vigasztaló, inkább hazugságokat írsz. Gratulálok, mégegy igaz keresztény aki bizonyítja hogy a kereszténység a "szeretet vallása".

2017. máj. 9. 20:52
 29/72 anonim ***** válasza:
Mohamed hogy lehetne a Vígasztaló, amikor annyi háborút hozott? Lehet, hogy Isten nevében is vívtak háborúkat, de maga Jézus nem, ellentétben Mohameddel, aki élete során számos véres háborút vívott, sok közülük támadó volt.
2017. máj. 9. 21:05
 30/72 anonim ***** válasza:

28.hsz!

Már írtam:

"Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek."(Jn 14:26)

Mohamed próféta után igazán szükséges volt a vígasztaló,amennyi embert legyilkolt,és legyilkoltatott.

Erről jot eszembe a mese:

Ábrahámnál jelentkezik egy buszsofőr,akit a megyországba irányít,és egy pap,akit a pokolba.A pap reklamál.Ez nem igazságos!Miért döntöttél így?

Nézd,a buszsofőr,amikor a buszt vezette,mindenki-még az istentelenek is- imádkoztak,s a te prédikációid alatt aludtak.

2017. máj. 10. 08:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!