Ki teremtette a kutyákat?
Isten nem teremtett kutyákat, mert a kutyákról úgy tartjuk, hogy a farkasból nemesítette az ember. Ugyanakkor a keresztények egy része az evolúciót is tagadja, tehát semmi szín alatt nem lenne lehetséges, hogy egy farkasból, vagy ahhoz hasonló lényből leszármazzon idővel egy ilyen:
vagy akár egy ilyen:
Ráadásul e kettő ugyanattól az őstől.
Akkor ezek a jószágok honnan származnak, ha Isten se teremtett ilyet, meg evolúció sincs?
én ateista vagyok, hitelesnek tartom az evolucióelméletet, világos hogy itt a kérdésben egy mélyebb réteg rejtezik de azért légyszíves ne járasd le a biológiát, nem a "farkasból nemesítette az ember" a yorkshire terrier nem a ma ismert farkasból lett
őszintén szólva ez kicsit arra emlékeztet mint mikor a jehova tanúival vitatkozik egy "nagybetűs ateista" és közli hogy az állatkertben is látható csimpánzoktól származunk, és először nem tudom melyik a rosszabb, aztán rájövök hogy a jehovista legalább nem beszél csúnyán és nem ordibál
Érdekes, hogy ezek mellett a kutyák tisztátalan állatnak számítanak. Például a muszlimok gyűlölik őket.
Amikor Törökországban földrengés volt, és mentőkutyákat hoztak a segélyszervezetek, sok helyi viszolygott tőlük. Nyugat-Európából is hallottam olyan történeteket, hogy a muszlim bevándorlók zsákba húzzák a szomszédok kutyáit és elássák őket.
"biztos vagy benne, hogy a keresztények tagadják? Mert sztem nem :D"
Úgy an block a keresztények nem. De van egy kis részhalmazuk, kreacionistáknak mondják magukat, és hát elég fanatikus módon tagadnak mindent, ami egy kicsit is arra utal, hogy bármi is nem a mai formájában lett megteremtve.
Illetve a new age szektákra is jellemző ez a gondolkodásmód, mint pl Jehova Tanúi. Mondjuk őket meg általában a keresztények sem tartják kereszténynek, szóval talán nem olyan mérvadóak.
Szerény véleményem szerint a hatnapos bibliai elbeszélés nem valószínű, hogy szó szerint értendő valóságos történeti leírás lenne. Az ott leírt bibliai világkép ugyanis nem felel meg a valóságnak.
A bibliai szerint a világ nagyjából ilyen:
Ha a szerző a világ felépítésével sem volt, illetve nem lehetett tisztába, akkor valószínűsíthető, hogy a házi állatok pontos eredetével sem nagyon lehetett. Az a magyarázat, hogy a háziállatok a vadállatokból származnak emberi szelekció és tenyésztés által: meglehetősen logikus, egyszerű és tetszetős, amit rengeteg adat és gyakorlat is megerősít.
Ha valaki hisz abban, hogy a Biblia természettudományosan megállja helyét, s a házi állatok Isten külön teremtményei, s nem a vad megfelelőjük leszármazottai, akkor higgye, és ez önmagában még becsülendő is. De ne hazudja se magának se másnak, hogy a tudományos adatok és megfigyelések valamint az egyszerű józan ész a bibliai verziót támogatja. A becsületes álláspont ez: elismerem, hogy a tudományos magyarázat látszólag valóban logikus és igaznak tűnik, de én mégis inkább a Bibliát hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!