Keresztényként mit gondoltok a transszexualitásról?
Tehát amikor valaki úgy érzi rossz testbe született és szeretné ezt korrigáltatni valamilyen módon, legyen az gyógyszeres(hormon) avagy műtéti.
Ha valakinek a másodlagos nemi jellege is ahhoz a nemhez közelít inkább, amivé válni szeretne és nem ahhoz amilyen testben valójában született, akkor ez keresztényi szemmel nézve bűn?
Úgy hiszem teljesen felesleges mind őket, mind egyes homoszexuálisokat "kigyógyítani" hisz ilyen nagyon kevés esetben történik meg. Sőt csodás gyógyulások sosem történnek konkrét genetikai eredetű betegségek esetében, pl Down szindróma, vagy egyéb kromoszóma szintű betegségek.
Isten ilyen esetben miért nem tud kigyógyítani? Láttátok már, hogy valakinek akár csak a kisujja is visszanőtt a hite által? Holott a tudomány lassan már erre is képes lesz.
Az orvostudomány,illetve a saját akaraterőnk által rengeteg betegség megszűnne, a hit függetlenül attól hogy mire irányul szintén, de csak egy katalizátor.
Miért kell mégis sok esetben erőltetni az emberre, vagy inkább rányomni a bélyegét annak, hogy ő bűnös, ha ezt meg azt érzi és csak az Istenbe vetett hit által gyógyulhat ki, holott lehet csak boldogtalanság és súlyos apátia lesz csak az eredménye.
A homoszexualitás nem genetikai eredetű, hanem pszichés betegség, és sok esetben sikeresen kezelik. A materiális világnézet szeretné ráhúzni, hogy genetikai betegség, hogy a Biblia ellen menjenek. Nincs bizonyítva, hogy genetikai eredetű, így megáll Róma 1.19-1.32
"Láttátok már, hogy valakinek akár csak a kisujja is visszanőtt a hite által? Holott a tudomány lassan már erre is képes lesz. "
Tudományba vetett feltétlen hit. Dehogy lesz képes. A művégtagokat fejlesztik nagyon ügyesen
Pedig van rá példa, hogy visszanőtt sikeresen egy bizonyos anyag hatására, pontosan nem tudom, hogy őssejt kezeléshez köze van e. Azt, hogy bonyolultabb idegi hálózatot képesek lesznek e fejleszteni még a jövő zenéje.
Nem hinném hogy lelki eredetű, biztos vagyok benne, hogy kódolt, látszik, hogy nem voltak ilyen jellegű ismerőseid, és nem láttad mennyire szenvednek ettől.
Sose kívánták volna ezt és ami ezzel jár.
Ismersz Down szindrómást? Én igen, maga a szeretet mindegyik. Ezen kár lenne változtatni és egy beteg baba nagyon is jó lehetőség arra, hogy a szülők jó irányba változzanak. De őket ne hasonlítsd már azokhoz, akik ÚGY ÉRZIK, hogy rossz testbe születtek, mert egy Down-os sose fogja ÚGY ÉREZNI, hogy ő Down szindrómás, mivel ő az ténylegesen.
Ha valaki ÚGY ÉRZI, hogy neki muszáj másnak lenni, akkor az ő baja. Térjen meg Istenhez, hogy hozza rendbe, és utána már nem fogja ÚGY ÉREZNI
Az tény, hogy Isten most nem tesz csodát, és nem "gyógyítja" meg az ilyen és ehhez hasonló dolgokban élőket.
Viszont ad erőt, és képességet, hogy ne éljenek ezzel az érzéssel összhangban, amíg el nem jön az új rend.
Az ember tud önuralmat gyakorolni a saját teste és gondolatai felett, ellenben nem íratta volna le Isten hogy ez lehetséges.
az tény hogy nagy erőfeszítést igényel, de aki szereti az életadóját, az tesz azért, hogy Istene kedvében járva, felhagyjon a helytelen életével.
az Isten iránti szeretet ennyire erős tud lenni.
(1Korintusz 13:8) 8 A szeretet soha nem vall kudarcot. . . .
A transszexualitás valószínűleg az előző életekben elkövetett szexuális bűnöknek a következménye.
Olyan kereszt, tanulási kényszer, amelyet csak hittel lehet elhordozni.
Az Isten senkit sem büntet, mindenkinek csak is a saját maga által elkövetett bűneit kell tudnia kezelni, és meg gyógyulnia, természetesen éppen az Isten segítségével, és nem pedig annak ellenére kiélni, és ez által további karmikus megkötözöttségeket felvenni.
"Pedig van rá példa, hogy visszanőtt sikeresen egy bizonyos anyag hatására, pontosan nem tudom, hogy őssejt kezeléshez köze van e. Azt, hogy bonyolultabb idegi hálózatot képesek lesznek e fejleszteni még a jövő zenéje.
Nem hinném hogy lelki eredetű, biztos vagyok benne, hogy kódolt, látszik, hogy nem voltak ilyen jellegű ismerőseid, és nem láttad mennyire szenvednek ettől.
Sose kívánták volna ezt és ami ezzel jár."
Köszi a választ. Erről az őssejtes dologról én is hallottam, bizonyos esetekben tényleg működik és ez jó dolog. Multi és pluripotens őssejtek volt nekem anno vizsgakérdés élettanból:) Ezt én keresztényként üdvözlöm, hisz jó dolgok ezek, jó, ha a tudomány fejlődik. Szerintem ilyen téren nincs versengés a hit és a tudomány között. A kettőnek más az alapja
Ha szenvednek az ismerőseid, lehet, el kellene menniük ezzel foglalkozó központokba, mert szerintem nem kódolt. Egypetéjű ikreknél végzett megfigyelésnél ha valamelyikül homoszexuális lett, csak kevés esetben lett a másik is az. Ezért nem lehet genetikailag kódolt. Érdemes rákeresni az ezzel kapcsolatos témákra, bizonyosságokra, hátha segít
Nem bizonyítékként, csak érdekességként:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!