Ha Isten MINDEN ember megmentője (1Tim 4:10) akkor miért vallja minden keresztény vallás az örök kárhozatot?
"hiszen azért fáradunk és küzdünk, mert az élő Istenben reménykedünk, aki üdvözítője minden embernek, de leginkább a hívőknek." (1Tim 4,10)
Az üdvözítője/megmentője minden embernek, az azt jelenti, hogy általa (benne való hit által) mindenki üdvözülhet/megmenekülhet. Viszont ebből még nem következik az üdvözülés ténye.
Példa: egy gyár lehet egy faluban élő minden ember munkalehetősége, de az ember dönthet úgy, hogy nem megy el dolgozni.
És a szöveg azért részesíti előnyben a hívőket, mert a hívők már jó úton haladnak, de persze még ők is elbukhatnak.
Érdekes válaszok...
"Minden embernek van esélye a megváltás kegyelmére" - különösen a bantu négereknek, a Dél-Amerikai őserdők benszülött népének meg a sarkvidéki eszkimóknak, akiknek személyesen is megjelent Jézus, hogy ezt közölje velük... ja, nem. Max jöttek misszionáriusok, akik megmutatták nekik a misszionárius pózt.
Szia
A megmehtést senkire sem kényszeríti rá Isten, ahogyan Ádámot sem kényszerítette, hogy ne kövesse Évát a bűn elkövetésében.
Az 1Tim 4:10 minden ember számára lehetőség/lehetőséget ad a megmentésre.
"Az bűn, ha nem hiszek? Csak akkot kárhozok el, ha bűnös vagyok, ahogy persze mindenki más is, csak nekem Isten nem bocsátotta meg. Akkor mégsem elég az áldozat minden bűn elfedezésére? Ha minden (!) bűnt elfedez, akkor nincs kárhozat. Ha van kárhozat, akkor nem fedez el minden bűnt."
Üdv! Ez csak akkor érvényes Rád, ha el is fogadod Jézus áldozatát és szövetséget kötsz vele. Ekkor, mivel szövetséget kötöttél, a Biblia Igéi szerint hitben kell élned és cselekedned. Csak annak használ Jézus áldozata, aki elfogadja Őt urának. Sok embertől olvastam már, hogy nem érdekli Jézus, nem akar Istennel örökké élni, inkább a pokolba vágynak. Feléjük igazságos lenne, ha kényszerítené Isten őket? Szeretik a bűnben élést, elutasítják Istent.
Neked is megbocsájt az Isten, de csak Jézusban. Ez a feltétel.
A születésnapi ajándékod is ingyenes, de visszautasíthatod azt. Szabad akarat!
"PencroftTivald nevű felhasználó válasza:
Érdekes válaszok...
"Minden embernek van esélye a megváltás kegyelmére" - különösen a bantu négereknek, a Dél-Amerikai őserdők benszülött népének meg a sarkvidéki eszkimóknak, akiknek személyesen is megjelent Jézus, hogy ezt közölje velük... ja, nem. Max jöttek misszionáriusok, akik megmutatták nekik a misszionárius pózt."
Te hiszel Jézusban? Feltételezem igen, mert Te hallottál róla...
"Csak annak használ Jézus áldozata, aki elfogadja Őt urának"
Ez tuti nem így van. Nem mindenki megy be, aki azt mondja uram uram...
"Feléjük igazságos lenne, ha kényszerítené Isten őket?"
Miért ez igazságos?
Ézs 45,7
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!