Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény vallásban a nők...

A keresztény vallásban a nők bünei miért számítanak kisebbnek mint egy férfié?

Figyelt kérdés

Mostanában elég sokat foglalkoztam a témával (sajnos, vagy szerencsére) már magam sem tudom, isten tiszteletekre jártam ilyesmi.

Soha az életemben nem voltam egy ilyen szent fazék, tehát azért eltudtam különülni a témától emberi felfogással mérve, ami ismét csak bűn elméletileg de mindegy.

Tehát csak az első eset a nő szakította le a történet szerint ugye az almát a fáról, mégis amikor megtudta ezt isten akkor Ádámát vonta felelőségre ez miatt "hol voltál Ádám" na már ennél a témánál is nagyon igazságtalannak találtam istent, és felháborítónak.

Akkor vannak a parázna asszonyos dolgok a Bibliában, hogy 5 pasival volt ugye a k**a egyszerre , és igazából ennyivel lerendezte a dolgot isten "máskor ne csinálj ilyet".

Az egész Bibliában a nőket teljesen máshogy kezeli isten, mintha ők nem is lennének bűnösek egyes esetekben.

Mondok egy durva példát: Ha én férfi létemre megcsalok valakit egy akkor már "nem nyerhetsz üdvösséget, nem lehet családod stb"...ha egy nő teszi ezt, akkor meg "te szegény téged csak kihasználtak a férfiak" <-és egyébként nagyon sokszor hallottam, hogy ilyeneket mondtak a gyülekezetekben a legutolsó k**nak is, mintha isten mondta volna.

Most csak ezt tudtam felhozni példa képpen, de van még egy milló dolog...pl a férfiaknak bűn az önkielégítés de a nők részéről erről egy büdös szót nem lehet olvasni a könyvben.

Szóval most van elegem totálsan a témából, rohadtúl igazságtalannak tűnik nekem ez a Biblia meg az egészel kapcsolatos téma.

Remélem nagyon félre értem a dolgokat, de olyan mintha a nőket azért teremtette volna isten hogy nyomorúltá tegyék az emberiséget, és ezzel semmi baj nincs.

itt van pár idézet amit össze szedtem a Bibliából:

-Mert a parázna asszony miatt jut az ember egy darab kenyérre, és más férfi felesége drága életet vadász!

-Mert a parázna nő csak egy darab kenyérre, de a férjes asszony drága életedre vadászik.

-A ki pedig asszonynyal paráználkodik, bolond; a ki magát el akarja veszteni, az cselekszi ezt!

Szóval nem értem már a dolgokat....

Sokkal gonoszabbak általánosákban a nők (nyilván ez nem igaz mindenkire) de nagyobb bennük a birtoklási vágy,irigység,önzőség stb, és bár magunkat férfiakat sem nevezném szentnek de azért mindenképp idegesít ez a téma.

Valaki tudna segíteni értelmezni ezeket a dolgokat?

2017. jan. 4. 19:29
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
24f
2017. jan. 4. 19:38
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyon félreérted a dolgokat. Isten a férfiak bűnét ugyanúgy megbocsátja a Biblia szerint is, és a hittan szerint is. Gondolom, csak most kezdtél ismerkedni a kereszténységgel. Keress egy hittan csoportot!
2017. jan. 4. 19:48
 3/18 anonim ***** válasza:
92%

"de olyan mintha a nőket azért teremtette volna isten hogy nyomorúltá tegyék az emberiséget, és ezzel semmi baj nincs."

"Sokkal gonoszabbak általánosákban a nők"

Kedves édesanyád hogy van?

2017. jan. 4. 19:50
 4/18 anonim ***** válasza:
Amiket idéztél, megadnád a pontos helyét? Az 5 pasis partit honnan szedted? "pl a férfiaknak bűn az önkielégítés" Hol találtad?
2017. jan. 4. 20:04
 5/18 anonim ***** válasza:

A bűnbeeséskor Évát is ugyanúgy megbüntette Isten. Ádámot és Évát kiűzte a paradicsomból és elvette tőlük örök életet.

"Jézus felment az Olajfák hegyére, 2 de korán reggel ismét visszatért a Templom területére. Az emberek mind köré gyűltek, ő pedig leült, és tanította őket. 3 A törvénytanítók és a farizeusok odahoztak Jézushoz egy asszonyt, akit házasságtörésen kaptak. Középre állították, 4 és megkérdezték Jézust: „Mester, ezt az asszonyt tetten érték házasságtörés közben. 5 Mózes a Törvényben azt parancsolta, hogy az ilyet meg kell kövezni, hogy meghaljon. Te mit mondasz?” 6 Ezt azért kérdezték, hogy Jézust próbára tegyék, és vádolhassák valamivel. De ő nem válaszolt, csak lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földre. 7 Mivel tovább kérdezgették, végül felegyenesedett, és azt mondta nekik: „Az dobja rá dobja erre az asszonyra az első követ, aki bűntelen!” 8 Majd újra lehajolt, és tovább írt a földre.

9 Ezt hallva, azok kezdtek elszállingózni. Először az idősebbek távoztak, majd egymás után mind eltűntek. Végül csak Jézus és a középen álló asszony maradt ott. 10 Ekkor Jézus felegyenesedett, és megkérdezte: „Asszony, hol vannak a vádlóid? Senki nem ítélt el téged?”

11 „Senki, Uram” — felelte az asszony.

Jézus ezt mondta: „Én sem ítéllek el. Menj el, de többé ne vétkezz!” "

Már említve van a szövegben Mózes egyik törvénye, hogy a házasságtörő asszonyt halálra kell kövezni. Akkor most miről beszélünk? Míg egy zsidó férfinak akár több felesége is lehet egyszerre. Igaz ez az előbb idézett részlet az Újszövetségben található, amit a zsidók nem ismernek el, mert Jézust nem tartják a messiásnak. Viszont az Ószövetséget elismerik, hiszen ők írták (illetve egy jó részét Mózes).

"-Mert a parázna asszony miatt jut az ember egy darab kenyérre, és más férfi felesége drága életet vadász!

-Mert a parázna nő csak egy darab kenyérre, de a férjes asszony drága életedre vadászik.

-A ki pedig asszonynyal paráználkodik, bolond; a ki magát el akarja veszteni, az cselekszi ezt!"

Egyébként erre a három idézetre ajánlom neked ezt a linket. Szerintem nézd meg, mert nagyon érdekes.

[link]

2017. jan. 4. 20:11
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező.

Kezdem az első mondatoddal.

Az tény, hogy Éva marhaságot csinált, de a Férfi, Ádám csatlakozott Éva helytelenségéhez.

A családban Isten, a férfit nevezte ki "vezetőnek" családfőnek. A feleség a kiegészítője, segítője, nem a vetélytársa.

Ádámnak kérdőre kellett volna vonnia Évát, és nem csatlakozni az asszony bűnéhez.Ezért ugyan azt a büntetést kapta amit Éva vagy is elvesztették az örök élet lehetőségét, és idővel meghaltak.

A Törvény idején: A törvény, melyet Isten adott Izraelnek, megparancsolta: „Ne szentségtelenítsd meg lányodat szajhává téve őt, hogy ne szajhálkodjon a föld, és ne teljen meg gátlástalansággal az a föld”

A hetedik parancsolat tiltotta a házasságtörést (2Mó 20:14; 5Mó 5:18); mindkét félnek halállal kellett lakolnia

Halálra kellett adni azt a lányt is, akiről kiderült, hogy a férjhezmenetelekor hazudott, amikor szűznek vallotta magát

Azt az eljegyzett lányt, aki paráznaságot követett el egy másik férfival, ugyanúgy tekintették, mint egy házasságtörő feleséget, és halálra kellett adni

Annak az egyedülálló lánynak, aki paráználkodott, feleségül kellett mennie az őt elcsábító férfihoz, hacsak nem a lány apja ellenezte a házasságot

Ezen és más okok miatt Izraelben a szajhák idegen származású nők voltak, de kétségtelenül volt néhány kivétel. A Példabeszédek könyve többször is óva int „az idegen nőtől” és „az ismeretlen nőtől”, aki erkölcstelenségre csábítja a férfiakat

mert a szajha miatt jut az ember odáig, hogy csak egy cipóra telik; és más férfi felesége drága lélekre vadászik” (Pl 6:24–26). Ez arra utalhat, hogy egy izraelita férfi elherdálta a vagyonát, és koldusbotra jutott, ha összeállt egy szajhával

más férfi felesége drága életedre vadászik” azt jelenti, hogy a törvény idején ezért halál járt, vagy is a férfit is halálra ítélték, mert más feleségével hált.

az élet pedig drága...

Tehát a szajha elveszi a vagyonodat, a férjes asszony pedig az életedet..... a törvény szerint.

2017. jan. 4. 20:46
 7/18 A kérdező kommentje:

Értem látom, hogy sokan azért nagyobb ismerettel rendelkeznek..de akkor még mindig van kérdésem, ha most ugye a kegyelem időszaka van, akkor vajon isten ezeket a bűnöket megbocsáltja annak aki nem tér meg??

Mert sok keresztényt látok, és inkább azok szenvedik el leginkább a büneik következményeit akik már megtértek és nem a másik fél.

2017. jan. 4. 21:05
 8/18 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, a Titok az egészben az, hogy fel ismered-e, hogy bűnöst vagy. :) Mert mindenki az: Mindenki hazudik (a legkissebb füllentés IS hazugság!), Loptál is már (az ötlet csenés is lopás Isten szemében), Paráználkodtál is már a szívedben (Ha csak rá nézel vággyal egy nőre csak annyit mondasz, hogy: Hm, de szép MÁR parázna voltál Isten szemében), és káromoljuk nap, mint nap az Urat is a "Jajj, Istenem" felkiálltásokkal. :) Tehát, te Isten szemében egy Istenkáromló, hazug, tolvaj, házasságtörő csaló vagy. :) Ez nagyon dúrván hangzik és látszik, nemde? Be vallok valamit, én is az vagyok...Mindenki az! :\ Ez a helyzet. DE! Isten pont ezért adta magát a keresztfán, hogy TE vagy mindenki más ÉLHESSEN. :) Isten az aki megbocsájt neked, ha fel ismered, és elfogadod, hogy Ő TUD neked segíteni. :) Ez a Titok és az Igazság is. Békesség neked! :)
2017. jan. 4. 21:13
 9/18 anonim ***** válasza:
A Kérdésedre válaszolva pedig, hogy: "A keresztény vallásban a nők bünei miért számítanak kisebbnek mint egy férfié?" Isten úgy találta ki az embert, hogy Isten mindenek felett álljon, (mint Isten ugyebár) a Férfi pedig a Nő felett álljon rangban. Ahogy Pál is írja, a 1Korintus 7:1-től kezdve, hogy A Férj ura a Nőnek és ő a döntés hozó is. :) Tehát, azért nagyobb a Férfi bűne, mint a Nőé, mivel rangban is nagyobb az Asszonynál, és így e tekintetben súlyosabb is a következménye a Férfi bűneinek. :)
2017. jan. 4. 21:26
 10/18 anonim ***** válasza:

(Cselekedetek 17:30) 30 Igaz, az Isten szemet hunyt az ilyen tudatlanság ideje felett, . . .

A versnek az első fele amit idéztem, azt jelenti, hogy sokan nincsenek tisztában Isten elvárásaival, nem oktatták, nem nevelték ebben az érték rendben.

Viszont felhívja a figyelmet, hogy amit az ismeret hiánya miatt tettek elnézi, megbocsájtja, de onnantól szerezzenek ismeretet, tanuljanak meg Isten alapelveivel összhangban élni, és onnantól veszi figyelembe a tetteket, hogy mennyire élnek az ismerettel Isten erkölcsi értékeivel összhangban.

2017. jan. 4. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!