Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten MINDEN ember megmentő...

Középút kérdése:

Ha Isten MINDEN ember megmentője (1Tim 4:10) akkor miért vallja minden keresztény vallás az örök kárhozatot?

Figyelt kérdés

2017. jan. 19. 00:06
1 2 3 4 5 6 7
 1/70 imakommandós ***** válasza:
77%

Nem lehet ezt a verset kiragadni és az örökkévalóságra értelmezni, különben elég sok ellentmondásba kerülnél. Sőt a megváltást is hiábavalóvá tennéd ami meg eretnekség. Minek megtérni ha a megváltás automatikusan örök életet adott minden embernek? A vers is úgy fejeződik be, hogy elsősorban a hívők megtartója. Sejteti, hogy valamilyen különbséget tesz Isten a hívők és a nem hívők között.

Két verssel előrébb azt boncolgatja Pál, hogy egyedül a kegyesség (Istenfélelem) az ami hasznos. Nem csak a jelenvaló, hanem a >>>következendő<<< életre is. Ha nincs valakiben Istenfélelem akkor is megtartja Isten, de csak a jelenvaló életben. Azután jön az itélet.

2017. jan. 19. 00:30
 2/70 anonim ***** válasza:
Mert nem mindenkinek kell a megmentés. Te hiszel Jézusban?
2017. jan. 19. 00:56
 3/70 anonim ***** válasza:
76%
Krisztus áldozata minden ember bűnét képes elfedezni.Minden embernek van esélye a megváltás kegyelmére,ha azt igényli,de Isten,még az üdvösséget sem erőszakolja rá azokra,akik megvetik azt.
2017. jan. 19. 04:57
 4/70 anonim ***** válasza:
35%
Az bűn, ha nem hiszek? Csak akkot kárhozok el, ha bűnös vagyok, ahogy persze mindenki más is, csak nekem Isten nem bocsátotta meg. Akkor mégsem elég az áldozat minden bűn elfedezésére? Ha minden (!) bűnt elfedez, akkor nincs kárhozat. Ha van kárhozat, akkor nem fedez el minden bűnt.
2017. jan. 19. 06:26
 5/70 anonim ***** válasza:
0%
Tehát bűnös vagyok, tök mindegy miben, kárhozat a büntetésem. Két választásom van vagy akarom, hogy Jézus ezt letörölje vagy sem. Ha akarom, akkor Jézus áldozata minden bűnt letöröl. Ha nem akarom, akkor bűnös vagyok, és elkárhozok, akkor nem törli le minden bűnöm. Akkor viszont az áldozata nem törölt le egyetlen bűnömet sem,igy számomra hiábavaló volt, és nem ért semmit. Tehát az akaratom hiábavalóvalá tette Isten akaratát számomra. Szerintem Pál rosszul fogalmaz, és muszáj belemagyarázni, korrigálni az írásait. Farizeus volt, amit megtérése után is vallott, Jézus meg szólt hogy tartózkodjunk a kovászaiktól
2017. jan. 19. 06:34
 6/70 anonim ***** válasza:

"Ha Isten MINDEN ember megmentője (1Tim 4:10) akkor miért vallja minden keresztény vallás az örök kárhozatot?"

Az örök kárhozat bele van kódolva az ember lényébe.

"A test világossága a szem. Ha tehát a szemed jó, egész tested világos lesz, de ha a szemed rossz, az egész tested sötét lesz. Ha pedig a benned lévő fény sötétség, mekkora lesz akkor a sötétség!"

(Mt 6, 22-23)

2017. jan. 19. 07:06
 7/70 anonim ***** válasza:

hogy képzeled? automatikusan minden ember felrobog a mennyek országába, mert megváltották? Hát nem. A megváltás az, hogy tudjuk, hogy lehet Istenhez jutni. Hogy Isten emberré lett, hogy az ember Istenné lehessen - ahogy az egyházatyák mondták. Krisztus követésével - ahogy Kempis írja. Automatikusan a felbomlás felé tart. A megistenülésért tenni kell. Minden vallás ezt tanítja egyébként... Buddha tanította, hogy lehet elérni a Buddha-tudatállapotot - de aki elolvassa a tanításait, nem lesz attól Buddha.

ezt érdemes elolvasni a jobb megértésért:

[link]

2017. jan. 19. 08:19
 8/70 anonim ***** válasza:

/7

Nem egészen. Az isteni természetben való részesedés a kegyelem műve, ami nem következik az ember teremtett természetéből (pontosabban a vágy igen, de a beteljesülés nem), hanem az adott személy és az Ige konkrét személyes kapcsolatából.

Ez egy vízválasztó különbség a keresztény és a nem-keresztény misztika között.

2017. jan. 19. 08:46
 9/70 anonim ***** válasza:
"hanem az adott személy és az Ige konkrét személyes kapcsolatából" - én is ezt mondom, tenni kell érte.
2017. jan. 19. 08:51
 10/70 anonim ***** válasza:

/9

Ja, elnézést, első látásra azt hittem, hogy a Buddhás példádat nem analógiaként használod, hanem konkrétan azonosítod a keresztény megváltást vele. De ha nem, akkor rendben van.

2017. jan. 19. 09:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!