Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi fér bele általában? N

Mi fér bele általában? N

Figyelt kérdés

A lelkészek/tiszteletesek ugyebár nem létesíthetnek szexuális kapcsolatot esküvő előtt. De akkor mit szabad számukra? Csak ölelés+csók?

Lássuk be, az elején ez tényleg normális is, de egy idő után bizonyos helyzetekben gondolom nem egyszerű megállni. Persze meglehet, hiszen nem vagyunk ösztönlények, viszont nehéz,olykor nagyon.

Mivelhogy ők is férfiak, nekik főleg rossz lehet egy hosszabb, heves csók után leállni. Azért főleg nekik, mert számukra sosincs továbblépés, petting meg ilyenek.

Most ilyen helyzetben mindkét félnek odakell figyelni? Mert én pl. vágynék az intimitásra,de elfogadom,hogy nem lehet. De bizonyos helyzetben félnék, nehogy "sok" legyek.

Mi fér bele egy ilyen kapcsolatba?

2017. jan. 17. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/82 anonim ***** válasza:

Hát mivel az ókorban elítélendő dolog volt (attól hogy gyakorolták, attól még negatívnak számított), illetve előtte is, akkor nyílván a kezdetek kezdetekor nem lehetett. Biztos Ádám és Éva gyermekei nem a szülőiktől hallották, vagy tanulták ezt (pl.: van szex mágia is, ami szintén sok perverziót tartalmaz, gondolom). A Káma szutrában van leírva, ennek a típusai, ami szintén rossz keresztény szemmel. Vagy okkult tudományok is felhasználnak szexuális perverziót (ugyanis spirituális hátteret is tulajdonítanak nekik, amiben nem mondom azt hogy nincs igazuk) rituálék elemeként. De szinte minden mocskos vallásban megtalálható valami szexuális perverzitás. (Itt a mocskos valláson ilyen nagyon elvont vallásokat értek, mint a spirituális sátánisták, vagy boszorkányság, meg ilyen emberevő voodoo féle nem nagyon ismert vallásokat.)

Keresztény világszemléletbe egyértelműen nem fér bele, de szerintem ebben még az ateisták is egyetértenek, vagy egyértelműnek látják hogy mi jó és erkölcsös szexuális élet területén, mivel én még sosem hallottam olyat hogy a házasság előtti szexet valaki ne nevezze bűnnek egyházi vagy bibliai szemmel (tehát ebben szinte bárki egyetért, mivel régebben is ilyen felfogás volt a szexuális bűnökre, mivel a házasságtörés is EGYFAJTA szexuális bűn, és beletartozik a paráznaságba).

2017. jan. 20. 23:14
 82/82 anonim ***** válasza:
A paráznaság pedig egy átfogó fogalom, ami magában foglalja a házasságtörést, a perverzitásokat, a homoszexuális dolgokat, a fajtalanságot is, meg szinte mindent.
2017. jan. 20. 23:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!