Mi fér bele általában? N
A lelkészek/tiszteletesek ugyebár nem létesíthetnek szexuális kapcsolatot esküvő előtt. De akkor mit szabad számukra? Csak ölelés+csók?
Lássuk be, az elején ez tényleg normális is, de egy idő után bizonyos helyzetekben gondolom nem egyszerű megállni. Persze meglehet, hiszen nem vagyunk ösztönlények, viszont nehéz,olykor nagyon.
Mivelhogy ők is férfiak, nekik főleg rossz lehet egy hosszabb, heves csók után leállni. Azért főleg nekik, mert számukra sosincs továbblépés, petting meg ilyenek.
Most ilyen helyzetben mindkét félnek odakell figyelni? Mert én pl. vágynék az intimitásra,de elfogadom,hogy nem lehet. De bizonyos helyzetben félnék, nehogy "sok" legyek.
Mi fér bele egy ilyen kapcsolatba?

Ez elég érdekes, mivel katolikus papok szexuális élet nélkül élik le az életüket, és te is pap vagy ( görög keleti? vagy diakónus?) így papként nagyobb kéretik számon. Tehát aki ezt tanulta, ezzel foglalkozik, ez a hivatása, ennek szenteli az életét, attól szerintem jobban számon kéri Isten mindent.
(Pl.: lehet hogy az elégséges jegy nem 50%-tól van nálad, hanem 75%-tól, de annak aki egyszerű kis ember, annak csak 50%. Most ez elég fura példa, csak így tudom szemléltetni.)
De viszont azt írja a Biblia hogy az utolsó időkben még a legderekabbak is elesnek, nyílván azért mert sok tévtanítás lesz\van. Mivel a Sátán is mikor Jézus kísértette a pusztában igékre hivatkozott (2-nél) és Jézus nem mondta hogy nincs igaza. Csak egy másik igét hozott fel. Illetve a kígyó is Évánál Isten szavát kezdte el magyarázni egy másik szemszögből. Alapvetően abból lehet kiindulni hogy Ádám és Évánál biztos hogy nem volt orális szex. Illetve mikor Szűz Mária terhes volt József már elvette és nem ismerte (a görögben szexuálisan sem, az van) addig amíg meg nem szűlte Jézust, tehát itt is egy olyan erkölcsi formulát tartott be József, aminek része az hogy nincs az ami eltér a természetestől úgymond. (Pl.: ostor meg ilyenek. orális..stb.)

"De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni." (1 Kor. 7,9) Most itt is két lehetőség van az égés definiálására:
1. Azért ég az illető, mert nem lehet szex házasságkötésig és ezért a felgyülemlett hormonok okoznak neki úgymond "égést" (pl: szoktuk mondani is hogy ég a vágytól, ha valaki valamit nagyon akar, de nem tehet meg) (bár igaz hogy ez kivétel néhány ember, mivel ez hozzáállástól, pszichétől is függ, meg valakit nem érdekel a szex, pl.: munkamániások)
2. Azért ég mert szexuális viszonya van, és ez nyílván nem jó. (Megtartóztatás) (pl.: a gyehenna tüzéből kiindulva.)
Illetve egy harmadik:
3. Paráznaság.
Jól gondolom? Mivel szerintem az emberek 98%-nak ez jön le, ha olvassa ezt az igerészt.

Szerintem elég egyértelműen felrakja a pontot az íre.

A google fordító szerint:
"ha egyébként nem rendelkeznek önkontroll házasságban éljenek jobb valóban ez megházasodni, mint égni szenvedély"

"Alapvetően abból lehet kiindulni hogy Ádám és Évánál biztos hogy nem volt orális szex."
Ezt honnan olvastad ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!