Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi fér bele általában? N

Mi fér bele általában? N

Figyelt kérdés

A lelkészek/tiszteletesek ugyebár nem létesíthetnek szexuális kapcsolatot esküvő előtt. De akkor mit szabad számukra? Csak ölelés+csók?

Lássuk be, az elején ez tényleg normális is, de egy idő után bizonyos helyzetekben gondolom nem egyszerű megállni. Persze meglehet, hiszen nem vagyunk ösztönlények, viszont nehéz,olykor nagyon.

Mivelhogy ők is férfiak, nekik főleg rossz lehet egy hosszabb, heves csók után leállni. Azért főleg nekik, mert számukra sosincs továbblépés, petting meg ilyenek.

Most ilyen helyzetben mindkét félnek odakell figyelni? Mert én pl. vágynék az intimitásra,de elfogadom,hogy nem lehet. De bizonyos helyzetben félnék, nehogy "sok" legyek.

Mi fér bele egy ilyen kapcsolatba?

2017. jan. 17. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/82 anonim ***** válasza:
76%

Bár Én nem értek egyet ezzel a lelkészi dologgal, de a lényege ott is az, amit a Biblia alapelve szerint helyes.

kerülje az ilyen helyzeteket.

2017. jan. 17. 17:52
 2/82 anonim ***** válasza:
40%
hogy mi fér bele azt mindig az adott pár eldönti egymás között, ha lelkész udvarlód van akkor beszéld meg vele ne ide írd ki, mi nem igazán tudunk segíteni 10 perc beszélgetés vele meg igen :D
2017. jan. 17. 17:58
 3/82 A kérdező kommentje:

#1 És ezt gondolom a lelkészek 100%-a be is tartja. Kivéve pár eltévedt bárányt.

Hmm... Nagyon nehéz mindig elkerülni az ilyen helyzeteket. Nem, nem maga a szexuálitás hiánya a rossz, hanem a gyengédebb pillanatok hiánya.

2017. jan. 17. 18:02
 4/82 A kérdező kommentje:
#2 Mivel lelkész, ez elég kényes témakör. Persze attól még igazad van.
2017. jan. 17. 18:04
 5/82 anonim ***** válasza:
nyilván kényes, mindenkinek az, viszont csak mert lelkész önmagában még nem kellemetlenebb neki ez a téma mint bárki másnak
2017. jan. 17. 19:27
 6/82 anonim ***** válasza:
A lelkészek nők vagy férfiak, kár spekulálni, ugyanúgy csinálnak mindent mint a nem lelkészek. Azaz nekem is volt több barátnőm is házasság előtt, természetesen mindenkivel éltem szexuális életet. Három lelkésznővel is egyébként.
2017. jan. 17. 20:57
 7/82 anonim ***** válasza:
Elvileg a heves csók már nem fér bele, de az egyszerű sem. Gyakorlatilag meg ki tudja, gondolom egyéntől függ, hogy meddig megy el.
2017. jan. 17. 23:56
 8/82 anonim ***** válasza:

Hogyhogy nem fér bele a heves csók?? (??)

Tényleg ne haragudjatok, de miket képzeltek rólunk... ugyanolyan emberek vagyunk mint bárki más. Ha van párunk, szexelünk vele.

Egyébként meg a lelkész NEM más mint az átlaghívő a protestáns teológia szerint, így ha nekünk tilos lenne a csók (és szex), akkor mindenkinek az lenne.

2017. jan. 18. 09:29
 9/82 anonim ***** válasza:
Engem érdekelne valami, ha válaszoltok, megköszönöm. Akit meg akartok csókolni, ahhoz hozzá is akartok menni? Azaz, akivel csókolózni akartok, vele már meg van beszélve, el van tervezve az esküvő? És hogy együtt élitek le az életeteket?
2017. jan. 18. 09:44
 10/82 anonim ***** válasza:

Nézd 8-as, felőlem annyit szexelsz meg csókolózol házasság előtt amennyit akarsz, én csak azt mondtam, hogy ELVILEG házasság előtt nem csak a szex, de a "heves csók" sem fér bele.

Ettől függetlenül én véletlenül sem akarok beleszólni, csak lelkésztől furcsa.

2017. jan. 18. 10:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!