Mi fér bele általában? N
A lelkészek/tiszteletesek ugyebár nem létesíthetnek szexuális kapcsolatot esküvő előtt. De akkor mit szabad számukra? Csak ölelés+csók?
Lássuk be, az elején ez tényleg normális is, de egy idő után bizonyos helyzetekben gondolom nem egyszerű megállni. Persze meglehet, hiszen nem vagyunk ösztönlények, viszont nehéz,olykor nagyon.
Mivelhogy ők is férfiak, nekik főleg rossz lehet egy hosszabb, heves csók után leállni. Azért főleg nekik, mert számukra sosincs továbblépés, petting meg ilyenek.
Most ilyen helyzetben mindkét félnek odakell figyelni? Mert én pl. vágynék az intimitásra,de elfogadom,hogy nem lehet. De bizonyos helyzetben félnék, nehogy "sok" legyek.
Mi fér bele egy ilyen kapcsolatba?

Akkor azt elég rosszul gondoltad. Egyébként Te lelkész vagy? Vagy csak tudni véled, hogy a lelkészek mit (nem) csinálnak,
Kérdező kérdezz engem. Authentikus forrás vagyok. ;)

Sajnos nem lehet meghatározni,hogy meddig mehet Krisztus egy követője az intimitásban,mert minden ember különböző,és különbözők a meghúzható határok.
Azt lehet törvényként megfogalmazni,hogy mindent szabad,amit egy nem várt szakításkor nem szégyellne a keresztény.

"szakrális életbe (keresztyén) nem fér bele még a csók sem házasság előtt."
Értem. Hát ez valami egészen beteg gondolat, Iszlám Állam típusú szélsőség. Keress fel kérlek egy terapeutát, mert ez nem Isfentől való gondolat, csak valamilyen súlyos lelki sérülés eredménye.
A többieket megnyugtatom: NINCS ilyen keresztyén etikai elv, nyugodtan lehet szerelmesnek lenni és a szerelmet megélni házasság előtt is. Sőt: ez a házassághoz vezető út.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!