Mi fér bele általában? N
A lelkészek/tiszteletesek ugyebár nem létesíthetnek szexuális kapcsolatot esküvő előtt. De akkor mit szabad számukra? Csak ölelés+csók?
Lássuk be, az elején ez tényleg normális is, de egy idő után bizonyos helyzetekben gondolom nem egyszerű megállni. Persze meglehet, hiszen nem vagyunk ösztönlények, viszont nehéz,olykor nagyon.
Mivelhogy ők is férfiak, nekik főleg rossz lehet egy hosszabb, heves csók után leállni. Azért főleg nekik, mert számukra sosincs továbblépés, petting meg ilyenek.
Most ilyen helyzetben mindkét félnek odakell figyelni? Mert én pl. vágynék az intimitásra,de elfogadom,hogy nem lehet. De bizonyos helyzetben félnék, nehogy "sok" legyek.
Mi fér bele egy ilyen kapcsolatba?

De egyébként ha lelkész vagy 20 éve, akkor Isten előtt nagyon megleszel ítélve, mivel akire sokat bíznak, attól sokat kérnek számon. Tehát ha tévedsz, akkor ez az üdvösségedbe kerül, mivel egy teológustól (keresztény teológus, nem iszlám, meg más) nem nézhető el hogy téved. (Hiszen ki ismerné jobban Istent és az Ő szavát, mint az aki ezzel foglalkozik, ezt tanulta egyetemen vagy főiskolán.)
Az a jó hogy nekem ha tévedek (ebben) nem kerül az üdvösségembe, mivel biztos hogy NEM bűn, ha valaki házasság előtt nem létesít szexuális viszonyt. Engemet sem igazán érdekel a szex. (ez nem olyan nagy dolog, ami meg mérgezné a házasságot)

Lehet "lelkész" vagy 2 évtizede, de nem ismered a Bibliát.
"8A nem házasoknak és az özvegyeknek ezt mondom: Jó, ha úgy maradnak, mint én is. 9De ha nem tartóztatják meg magukat, kössenek csak házasságot, mert jobb megházasodni, mint égni."
Elég egyértelmű, vagy önmegtartóztatás, vagy házasság.
Ajánlom figyelmedbe Mózes 2. törvénykönyvének 22. fejezetét is, ahol egyértelműen látszik, hogy a paráznaság fogalma alá esik a házasság előtti nemi élet is.

"Egyébkén a paráznaság = szexuális erkölcstelenség (orális szex, önkielégítés, prostítúció, házasságon kívüli szex). "
Nem. Az orális szex max. az Iszlám Államban paráznaság, egyébként teljesen normális, sőt alap. Olyan, mint a csók. Az önkielégítés is teljesen normális, a férfiak 99%-a, a nők 2/3-a csinálja, ami teljesen normális és egészséges. (A szektások is csinálják csak szenvednek/elbuknak/szenvednek és/vagy hazudnak.) A házasság előtti szex sem paráznaság, ugyanis nem élünk az ókorban amikor -- ahogyan 15% írja -- az első mensi után hozzáadták a lányokat a nagybátyjukhoz vagy unokatestvérükhöz (!!!), ergo nem is lehetett túl sok alkalma házasság előtt mással hemperegni, mert már kislány korában be kellett feküdnie az uncsitesó ágyába és szülni folyamatosan amíg bele nem halt. (A leggyakoribb halálok a szülés volt a nőknél.) Megint csak utalnék az Iszlám Államra, amely ehhez hasonló vaskorszaki viszonyokat tart fenn.
Más kor van, más társadalmi célok, más helyzet. Aki időutazni szeretne, költözzék az Iszlám Államba és élvezze az ókori erkölcsöket.
Ja ők is az Írásra hivatkoznak. Hát persze.

""8A nem házasoknak és az özvegyeknek ezt mondom: Jó, ha úgy maradnak, mint én is. 9De ha nem tartóztatják meg magukat, kössenek csak házasságot, mert jobb megházasodni, mint égni."
Elég egyértelmű, vagy önmegtartóztatás, vagy házasság. "
Igen, de azért mert Pál egészen KÖZELRE várta Krisztus eljövetelét, és volt benne a szüzessèg iránti (a görög kultúrából származó) romantika is. Ugye nem akarod azt mondani, hogy ÁLTALÁBAN VÉVE jobb / magasabb rendű a szüzesség és egyedüllét, mint a tisztes házasélet? Mert Pál itt így állítja be.
(A személyeskedést meg kérlek befejezni, főleg ha nem tudod, kivel állsz szemben -- hidd el, olvastam párszor a Bibliát -- eredeti nyelven. [!!])

Egyébként nem csak Iszlám Államban, hanem Közel-Keleten. (Az Iszlám Állam egy terrorszervezet.) De szerintem rossz úton jársz. Mivel ilyen gondolkodással a pokolban fogsz kikötni. -Ez a véleményem. Hol lenne már alap az orális szex?? Ember!! Vagy az önkielégítés (főleg hogy mágiában sok rituálénak az eleme.)?? Milyen lelkész vagy te? (Milyen felekezetű?)
Gondolom akkor a homoszexuális tevékenységeket sem ítéled el. Pedig az is bűn a biblia szerint.

"Ajánlom figyelmedbe Mózes 2. törvénykönyvének 22. fejezetét is, ahol egyértelműen látszik, hogy a paráznaság fogalma alá esik a házasság előtti nemi élet is."
NEM! Közelről sem. Na de lássuk:
15Ha valaki elcsábít egy hajadont, aki még nincs eljegyezve, és vele hál, akkor jegyajándékkal jegyezze el magának feleségül! 16De ha az apja semmiképpen sem akarja hozzáadni, akkor annyi pénzt kell fizetni, amennyi a hajadonok jegyajándéka szokott lenni.
Könyörgöm olvasd már el még egyszer!!! (!!!) Ha paráznaság lenne elkapni egy szűz lányt, megköveznék!!! És az Írás paráznaságnak titulálná. De erről szó sincs. Annyi, hogy onnantól az övé a lány. Hoppá. Semmi paráznaság, megkövezés nincs a szövegben.

Ha Szent Pál, Krisztus apostola azt írja, ki vagyok én, hogy ellenkezzek vele, a Szentírás és Isten szavával?
Valóban, nem látok bele más fejébe az írásán keresztül, így nem tudhatom kivel állok szemben. Pl. elárulhatnád hol is vagy lelkész, igen kíváncsi vagyok melyik egyházban/gyülekezetben/szektában.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!