Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi fér bele általában? N

Mi fér bele általában? N

Figyelt kérdés

A lelkészek/tiszteletesek ugyebár nem létesíthetnek szexuális kapcsolatot esküvő előtt. De akkor mit szabad számukra? Csak ölelés+csók?

Lássuk be, az elején ez tényleg normális is, de egy idő után bizonyos helyzetekben gondolom nem egyszerű megállni. Persze meglehet, hiszen nem vagyunk ösztönlények, viszont nehéz,olykor nagyon.

Mivelhogy ők is férfiak, nekik főleg rossz lehet egy hosszabb, heves csók után leállni. Azért főleg nekik, mert számukra sosincs továbblépés, petting meg ilyenek.

Most ilyen helyzetben mindkét félnek odakell figyelni? Mert én pl. vágynék az intimitásra,de elfogadom,hogy nem lehet. De bizonyos helyzetben félnék, nehogy "sok" legyek.

Mi fér bele egy ilyen kapcsolatba?

2017. jan. 17. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:

"Hol lenne már alap az orális szex?? Ember!! Vagy az önkielégítés (főleg hogy mágiában sok rituálénak az eleme.)??"

Az orális szex teljesen alap egy szexuális kapcsolatban. Mondom, olyan, mint a csók. Sőt nem is igen működik a szex a legtöbb esetben orális szex nélkül. Hogy az Iszlám Állam hogy jut erről az eszembe? Például innen:

[link]

A maszturbáció már Luther óta sem számít bűnnek (Luther azt mondta róla hogy "a test szükséglete"); de a II. Vatikáni Zsinat óta mind az orális szex, mind a maszti kikerült az egyházi bűnök listájáról (a Biblia sem támasztja alá egyiket sem, Onánnal ne gyere mert az teljesen másról szól).

A melegeket most ne tárgyaljuk ki, mivel ezt explicite tiltja a Biblia (DE: a mózesi törvények nem tiltják a leszbikusságot, csak Pál kel ki ellene a Római levélben). Erről most nem szeretnék beszélgetni mert ez messzire visz.

2017. jan. 19. 17:58
 62/82 anonim ***** válasza:

Ezt írtad:

"De házasság előtt is volt három párkapcsolatom, mindegyikben volt szex, ettől párkapcsolat (és nem barátság) a párkapcsolat. És még nem kárhoztam el."

Most ennek fényében olvasd el újra az ajánlott szakaszt.

20Ha azonban igaznak bizonyul a dolog, és semmi jelét nem lelik a fiatalasszony érintetlenségének, 21vezessék a fiatalasszonyt az apai ház kapuja elé, s városának férfiai kövezzék agyon

Nyílván nem mondom, hogy kövezzenek agyon bárkit is, de érezhetően elítéli a dolgot a Biblia.

2017. jan. 19. 17:59
 63/82 anonim ***** válasza:

"mert hogy egy nagyobb egyház tanítására sem igaz amiket írsz, az is biztos."

Kérlek, hogy idézz pontosan, hogy mely nagyobb egyház erkölcstana tiltja és hol a házasság előtti szexet, az orális szexet és a maszturbációt! Kíváncsivá tettél.

2017. jan. 19. 18:02
 64/82 anonim ***** válasza:

"20Ha azonban igaznak bizonyul a dolog, és semmi jelét nem lelik a fiatalasszony érintetlenségének, 21vezessék a fiatalasszonyt az apai ház kapuja elé, s városának férfiai kövezzék agyon"

Olvasd el az egész szakaszt. Itt egy "üzleti tranzakció" körüli átverésről van szó: a férj nem lehet biztos abban, hogy a születendő gyermek az övé. De a másik eset (hogy valaki megerőszakol egy szűz lányt, az mégsem bűn) bizonyítja, hogy nem önmagában a házasság előtti szex a gond, hanem a születendő utód körüli bizonytalanság. (Azaz, magyarul, egyfajta házasságtörés a gond.)

2017. jan. 19. 18:06
 65/82 anonim ***** válasza:
"A maszturbáció már Luther óta sem számít bűnnek (Luther azt mondta róla hogy "a test szükséglete"); de a II. Vatikáni Zsinat óta mind az orális szex, mind a maszti kikerült az egyházi bűnök listájáról (a Biblia sem támasztja alá egyiket sem, Onánnal ne gyere mert az teljesen másról szól). "- Tudom hogy Onnan mást jelent (ott másról ír a biblia). De a biblia alátámasztja ezeknek a bűnösségét, mivel egy szó. Paráznaság. Ez mindent magába foglal. Most ha fajtalanságot, homoszexuális tevékenységeket elítéli, akkor szerinted a többit. (Jó tudom hogy eszedbe jut hogy akkor az emberek 98%-a szinte elkárhozik, de el is kárhozik ha nem tér meg. Jézus szerint erőszakosaké a mennyeknek országa, az erőszakos az fanatikust jelent. Tehát ilyen iszlám államos témát, csak nem erőszakra vonatkoztatva, hanem elszánt szakrális életre?)
2017. jan. 19. 18:07
 66/82 anonim ***** válasza:

Olvasd el az Egyház katekizmusának 2390, 2352, 2353 cikkelyeit például.

Én is hadd kérjek linket, mert így légbőlkapottnak tűnik amit a II. Vatikáni Zsinatról írtál.

2017. jan. 19. 18:09
 67/82 anonim ***** válasza:
Egyébként én a karácsonyt is bűnnek tekintem (magát a rituálét) tehát a fenyőfa feldíszítése, és Mikulásról hazudnak (gondolj bele, egy halottról? Meg repked a szánjával, ami mágia egyébként [telekinézis]) Ezek mind a gonosztól (Sátántól) vannak. De ezt te is tudod. (Vallástörténet)
2017. jan. 19. 18:10
 68/82 anonim ***** válasza:
Egyébként az egyetemen is ezt tanultad? (Vagy te látod így, mivel a 20 év alatt erre a következtetésre jutottál. Saját meglátásod, mivel egy Muszlim is el tud végezni egy teológiát (Mufti).
2017. jan. 19. 18:18
 69/82 anonim ***** válasza:

Feltehetően akkor egy kisebbségi szektához tartozol, nem gond, én elfogadlak így is.

De. Ha én szeretem (már bocsánat) a feleségemet nyelvvel is kényeztetni, akkor ezt szerinted Isten elítéli és megyünk a gyehennára? :))

2017. jan. 19. 18:18
 70/82 anonim ***** válasza:
Ui: teljesen mindegy, hogy én melyik nagy egyház lelkésze vagyok, úgyis azzal jönnél, hogy bálványimádó vagyok stb. :)) Úgyhogy szorítkozzunk a témàra.
2017. jan. 19. 18:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!