Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi fér bele általában? N

Mi fér bele általában? N

Figyelt kérdés

A lelkészek/tiszteletesek ugyebár nem létesíthetnek szexuális kapcsolatot esküvő előtt. De akkor mit szabad számukra? Csak ölelés+csók?

Lássuk be, az elején ez tényleg normális is, de egy idő után bizonyos helyzetekben gondolom nem egyszerű megállni. Persze meglehet, hiszen nem vagyunk ösztönlények, viszont nehéz,olykor nagyon.

Mivelhogy ők is férfiak, nekik főleg rossz lehet egy hosszabb, heves csók után leállni. Azért főleg nekik, mert számukra sosincs továbblépés, petting meg ilyenek.

Most ilyen helyzetben mindkét félnek odakell figyelni? Mert én pl. vágynék az intimitásra,de elfogadom,hogy nem lehet. De bizonyos helyzetben félnék, nehogy "sok" legyek.

Mi fér bele egy ilyen kapcsolatba?

2017. jan. 17. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:

#10 mivel már megnősültem, így már házasságban szexelek és csókolózom annyit, amennyi csak belefér. :)

De házasság előtt is volt három párkapcsolatom, mindegyikben volt szex, ettől párkapcsolat (és nem barátság) a párkapcsolat. És még nem kárhoztam el.

2017. jan. 18. 10:41
 12/82 anonim ***** válasza:

#9 "Akit meg akartok csókolni, ahhoz hozzá is akartok menni? Azaz, akivel csókolózni akartok, vele már meg van beszélve, el van tervezve az esküvő?"

Hát én úgy vagyok ezzel, hogy akivel nem tervezek hosszútávra (= véglegesnek) azzal nem is csókolózom. Nem szórom szét magamat. Hogy utána kiderül, hogy mégsem maradunk együtt, az egy másik kérdés, de kapcsolatba csak akkor megyek bele ha komolyan gondolom.

2017. jan. 18. 10:44
 13/82 anonim ***** válasza:
Furcsa, hogy egy keresztény ("") büszke a bűneire és kérkedik is vele:( Ezért is gúnyolnak minket az ateisták.
2017. jan. 18. 10:45
 14/82 anonim ***** válasza:

11-es

De nyílván nem vagy lelkész, legalább is remélem, mert ugye bort iszik és vizet prédikál esete állna fent.

A kérdező a lelkészekre/tiszteletesekre vonatkozóan tette fel a kérdést, akik remélhetőleg a Biblia tanítása szerint élnek.

2017. jan. 18. 10:49
 15/82 anonim ***** válasza:

"Hát én úgy vagyok ezzel, hogy akivel nem tervezek hosszútávra (= véglegesnek) azzal nem is csókolózom. Nem szórom szét magamat. Hogy utána kiderül, hogy mégsem maradunk együtt, az egy másik kérdés, de kapcsolatba csak akkor megyek bele ha komolyan gondolom."

Köszi a választ!

2017. jan. 18. 11:01
 16/82 anonim ***** válasza:

#13 #14 de bizony lelkész vagyok, és amint olvassátok ugyanazt prédikálom amit csinálok, azaz nem igaz az, hogy bort iszom és vizet prédikálok. Bort prédikálok. :))

#13 hogy a szerelem bűn lenne, ez a Te egyéni álláspontod, semmi köze a hithez.

2017. jan. 18. 12:24
 17/82 anonim ***** válasza:

Akkor a bort prédikálod, a Szentírás helyett.

Szerintem 13-as nem állította, hogy a szerelem bűn lenne, annál inkább a paráznaság már az. Vagy lehet nálatok csak 9 parancsolat van, mert hiányzik a 6.

2017. jan. 18. 13:06
 18/82 anonim ***** válasza:

A 6. parancsolat = LÓ TIN'AF = ne törj házasságot!

Ez a házasságtörésre (tágabban: megcsalásra, hűtlenségre) vonatkozik, semmi köze a házasság ELŐTTI szexhez.

A bibliai korban amúgy is 13-14 évesen házasodtak a lányok, a mai korban teljesen más a társadalmi helyzet. A fiatalok 15-25 évesen vannak hormonálisan a csúcson, a konzervatív szekták pont a legszebb éveiket veszik el ezzel a "házasság előtt ne legyen szex" hamis és embertelen tanítással.

2017. jan. 18. 13:29
 19/82 anonim ***** válasza:
Se szex, se petting, se csók. Az ölelés belefér, ha nem szexuális gyakorlatot céloz meg.
2017. jan. 18. 22:25
 20/82 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó ugye ezt Te sem gondoltad komolyan?! Komolyan ez valami április 1-jei fórum?

Kérdező már a kiindulási feltételezésed is helytelen. " lelkészek/tiszteletesek ugyebár nem létesíthetnek szexuális kapcsolatot esküvő előtt." -- ezt honnan vetted? (?)

A lelkészek/lelkésznők természetesen ugyanúgy létesítenek szexuális kapcsolatot házasságkötés előtt, ahogyan minden egészséges ember. Nagyon kevés, tényleg nagyon-nagyon kevés kivétellel.

Valami fura elképzelésük van itt némelyeknek a hitről, erkölcsről meg a lelkészekről... tessék visszatérni a valóságba.

2017. jan. 18. 22:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!