Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Helyes e az a kovetkezo...

Helyes e az a kovetkezo magyarazat?

Figyelt kérdés

A protestansok a Janos 6:63-al magyarazzak azt hogy az urvacsoraban csak kepletesen kell erteni az Ur teste es vere egyenlo kenyer es bort.

Nos az ige igy szol: "A lélek az, ami megelevenít, a test nem használ semmit: a beszédek, amelyeket én szólok néktek, lélek és élet"

A magyarazat pedig: Itt Jezus nem azt allitja hogy a kenyer es a bor kepletes hanem azt hogy a lelek altal elevenulunk meg valamint hogy az o beszedei elevenitoek mivel elet es lelek.Ha azt is hozzaveszuk hogy hangsulyozta a kenyer es a bor az o teste es vere szo szerinti ertelmezeset igy itt arra ker hogy higyjunk szavainak es elunk altala nem azt mondja hogy kepletesen beszeltem az elobb.

2016. nov. 15. 18:07
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:
Valamint arra is keresnunk kell a valaszt menyire kepletes az " en testem valosagos etel, az en verem valosagos ital" -igere...mely sajnos tenyleg az ortodox illetoleg az evangelikusokra val...sot a katolikusok is ezt valjak habar ott nem nagyon van ket szin allatti "urvacsora".
2016. nov. 17. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!