Elmagyarázod? "Ne csodáld, hogy azt mondtam néked, hogy felülről kell születnetek. "
Az ember képtelen átlépni önmagán.
Viselkedését,gondolkozását meghatározza a genetikai öröksége,környezete mintája,es neveltetése útján kialakult akarata.
Ezeken a körülményeken emberi úton képtelen átlépni,csak Isten Szellemisége képesíthet arra.
Ez a változás olyan,mint egy születés.Újjászületés,ami Istentől van.
Szia
ha jól értem a kérdésedet: mit jelent a felülről való születés?
Ha figyelmesen olvassuk Jézus szavait, láthatjuk, hogy ő nem azt tanította, hogy az emberek döntik el, hogy újraszületnek-e, vagy sem. Miért mondhatjuk ezt? Azt a görög kifejezést, melyet úgy fordítanak, hogy „újraszületik”, úgy is vissza lehet adni, hogy „felülről kell születni” (Vannak bibliafordítások, melyek így adják vissza a János 3:3-at. Például a Csia-fordítás ezt írja: „senki sem láthatja meg Isten királyságát, ha felülről nem születik.”)
Ez alapján az új születés „felülről való”, az égből, vagyis ’az Atyától’
ahogyan itt is írják:
János 19:11
Jézus így válaszolt neki: „Semmi hatalmad sem volna felettem, ha nem adatott volna meg neked felülről. Ezért nagyobb bűne van annak, aki engem átadott neked.”
Jakab 1:17
Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, mert az égi világosság Atyjától jön alá, és őnála nincsen változás, nem fordul, mint az árnyék.
1János 3:9
Mindaz, aki az Istentől született, nem tart ki a bűnben, mert az ilyenben megmarad az Ő szaporítómagja, és nem gyakorolhat bűnt, mert az Istentől született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!