Elmagyarázod, hogy C# ban hogyan végezhetek el olyan feltételvizsgálatot ami megvizsgálja, hogy egy bájt negyedik bitjén levő értéke egyenlő e egy másik bájt második bitjén levő értékével?
Nem bírok rájönni pedig tudom,hogy vannak ezek: &,|
Elmagyaráznátok. :-)
Vegyük az első bájtot, aminek a 4. helyét akarod vizsgálni. Ezt &-eld össze a 0001 0000 -val. Ennek kétféle eredménye lehet: 0001 0000 vagy 0000 0000, attól függően hogy 1-es vagy 0 áll-e a 4. helyen.
Ezután vegyük a második bájtot. Ha az előző művelet eredménye 0001 0000 volt, akkor ugye azt jelenti, hogy a második bájt második helyén 1-nek kell lennie az egyenlőséghez. Ezért &-eld össze a második bájtot 0100 0000-val, ha az erdmény 0100 0000 akkor egyenlőek, egyébként nem.
Ha az előző művelet(még az első bájtos &-elés) erdménye 0000 0000 volt, akkor szintén 0100 0000-val &-elj viszont itt akkor egyenlőek ha művelet eredménye 0000 0000, egyébként nem.
Nem értem.
Én csak két bájtot akarok összehasonlítani ezeknek is csak egy egy bitjét.
Ha az összehasonlított bitek egyeznek akkor kapjak egyet true vissza ha nem egyeznek akkor pedig false-t.
Már értem. :-)
Van más módszer is erre?
Le lehet valahogyan kérni egy bájtnak egy bitjét?Például úgy mint a tömb esetén az indexelés.Megoldható ez valahogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!