Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták, alapból elutasítjáto...

Ateisták, alapból elutasítjátok egy teremtő felsőbb hatalom létezését vagy csak azt nem fogadjátok el ahogyan a Biblia leírja?

Figyelt kérdés
2016. nov. 15. 09:47
1 2 3 4 5 6
 41/57 A kérdező kommentje:

37-es

"Egy példa: Jézus és a parázna asszony.

JÓSÁG: megbocsátok, nem büntetlek.

IGAZSÁGOSSÁG: bűnt követtél el, bűnhődj.

EZEK ELLENTÉTBEN VANNAK, és nem békíthetők össze!

Jézus KOMPROMISSZUMA: megbocsátok, DE CSAK MOST!

Egy VÉGTELEN isten NEM kényszerül kompromisszumokra! "

Ez alapból téves. A igazságosság nem azt jelenti hogy feltétlenül meg kell valakit büntetned. A bíróságon is megkérdezik hogy megbántad-e amit tettél, és ha megbántad akkor enyhítést kaphatsz. Egyébként is sok vallásban benne van tehát előre közi Isten hogy ha megbánod amit tettél kaphatsz megbocsátást, nem az van hogy mindenképpen büntetést kapsz. Ahogy a bíróságon, Isten is mindenkit egyénileg bírál el, nem kollektívan, csak a bíró tévedhet, Isten nem, így igazságtalanság sem érhet.

"Egyrészt ez nincs bizonyítva, másrészt ez is egy kompromisszum. Tökéletes világban egyetlen perc szenvedés sincs! "

Ki mondta neked hogy itt ebben a világban nincs szenvedés? Ez a rendszer része, de azt is mondtam hogy sok vallás szerint van túlvilági élet, sőt akkor kezdődik a tökéletes világ amit hiányolsz. Azért mert beteg leszel, és meghalsz, nem bizonyíték arra hogy nincs Isten. Ha egy mosógépet 10 év használatra tervezek és 10 év múlva elromlik attól még annak a mosógépnek van egy tervezője. Ha ránézel egy mosógépre tudod hogy azt valaki tervezte nem? Senki sem mondaná azt hogy véletlen eredménye. Ha összeöntesz egy rakás alkatrészt abból sosem lesz mosógép. Ugyanez igaz az élőlényekre is.

"De, mivel TUDTA ELŐRE, hogy így lesz. Ez így nem igazságos. Amúgy a végtelen jóság sem tűri ezt el."

Isten közli előre mire számíthatsz, azt is hogy mit ne tegyél, de te mégis megteszed és még ezt is megbocsáthatja és ez szerinted igazságtalan? Te ezt saját akaratodból nem tartod be, nem is bánod meg, nem kéred hogy megbocsátsák és Istent hibáztatod ezekért?

"De pont úgy viselkednek, mintha lenne. És lám: MI meg tudtuk oldani, hogy jól működjön az erőmű. Isten erre képtelen? "

Atomoknak nincs szabad akarata, kicsit el vagy tévedve.

"Erre butaságot válaszoltál."

Te eddig mindenre butaságot válaszoltál.

"Merthogy bizonyíték egy szál se, sehol."

TE magad vagy a bizonyíték.

"Nehéz lenne neked egyesével levezetni a tudomány eredményeit, és szerintem nem is nagyon értenéd. De a tudósok értik, és aki képes rá, megértheti maga is. Csak olvasni kell TUDOMÁNYOS műveket hozzá."

Pontosan olyanok a válaszaid mint egy fanatikus szektásnak csak a másik oldalról. Hogy te nem olvasol tudományos műveket az egészbiztos, a vallásokhoz pedig lövésed sincs még alap szinten sem így nem értem minek írtál ide egyáltalán.

2016. nov. 17. 11:52
 42/57 A kérdező kommentje:

"90%-ban tudjuk. Az elejét és a végét ismerjük... közben tényleg van egy rész, amit még nem tudunk. De ez ez még mindig nem utal tervezésre! "

Ha te 90%-ban tudnád, nobel díjat kapnál :) A mosogépet megtervezte valaki de téged nem? Csak úgy lettél a semmiből nem? És ez a világ is, az anyag és tér, az élet, minden csak úgy lett bármi tervezés nélkül?

Ozmium42

"Szépen kibújtál a válaszadás alól, csakhogy ezzel nem úszod meg. Én nem állítottam, hogy nem látok tervezést. Te viszont állítottad, hogy azt látod. Ezért válaszolnod kellene egyenesen, és nem visszakérdezéssel, hogy ha te itt tervezettséget látsz, akkor mi a különbségtétel alapja NÁLAD? Hogyan különböztetsz meg tervezett és nem tervezett dolgokat? Milyen lenne a világ szerinted, ha nem tervezett lenne? Ha ezekre nem tudsz választ adni, akkor a te nézetednek nincs semmi alapja, csak úgy rámondod az intuíciód alapján, és nem is gondolsz bele."

Nem bújtam ki. Erre már válaszoltam. TE nem válaszolsz arra a kérdésre hogy szerinted hogy nézne ki egy tervezett világ és a jelenlegi miért nem az. Előbb leírtam. Ha összeöntesz egy rakás alkatrészt sosem lesz abból mosógép, akárhányszor próbálkozol. Ugyanez igaz az élőlényekre is és még a legegyszerűbb egysejtű is sokkal bonyolultabb mint bármelyik gép. Ha nem vagy tervezés eredménye akkor nem léteznél, ahogy a világ sem.

2016. nov. 17. 12:09
 43/57 anonim ***** válasza:

"A igazságosság nem azt jelenti hogy feltétlenül meg kell valakit büntetned."

De. A VÉGTELEN igazságosság pontosan ezt jelenti! Mindenki, KIVÉTEL NÉLKÜL és PONTOSAN azt a büntetést kapja, amit megérdemel!

"A bíróságon is megkérdezik"

Mert ők sem végtelenek és kompromisszumokra is hajlandók. Vádalku mond neked valamit?

"Ki mondta neked hogy itt ebben a világban nincs szenvedés?"

Mondom: TÖKÉLETES világban. Nézz utána, mit jelent a szó.

"Azért mert beteg leszel, és meghalsz, nem bizonyíték arra hogy nincs Isten."

Fordítva ülsz a lovon: NEKED kell bizonyítani, hogy van.

"Ha összeöntesz egy rakás alkatrészt abból sosem lesz mosógép. Ugyanez igaz az élőlényekre is."

Nagyon buta vagy - már többször mutattunk itt példákat. Csak akkor kerülhette el a figyelmed, ha szándékosan becsukod a szemed.

"Isten közli előre mire számíthatsz"

De akkor nem végtelenül jó.

És nem is végtelenül igazságos, mert ő teremtett téged ilyen hajlamokkal. Miért nem a jóra van 10-szer akkora hajlamod, mint a rosszra? Akkor még mindig meglenne a szabad akarat.

"Atomoknak nincs szabad akarata"

Mondd, te teljesen hülye vagy?

ÚGY VISELKEDNEK, MINTHA LENNE.

Mi pedig MEG TUDJUK OLDANI ezt a problémát.

ISTEN NEM TUDJA???

A többit már le se írom, akkora butaságokat mondtál.

2016. nov. 17. 13:43
 44/57 anonim ***** válasza:
100%

"A mosogépet megtervezte valaki de téged nem?"

Bizony!

Ha tanultál volna az iskolában, akkor te is tudnád, hogyan történt ez.

"Csak úgy lettél a semmiből nem?"

Nem, hanem az ősrobbanásból. Ezért kellett volna figyelni az iskolában neked is.

"És ez a világ is, az anyag és tér, az élet, minden csak úgy lett bármi tervezés nélkül?"

Igen. Ha érdekel, hogy ez hogyan történt, hallgasd meg Dávid Gyula előadásit a mcse-n. Jó hosszú, de megéri!

"Erre már válaszoltam."

Az NEM válasz, hogy "mert, csak"! Az sem válasz, hogy te nem érted, és ezért csak egy isten lehetett!

"TE nem válaszolsz arra a kérdésre hogy szerinted hogy nézne ki egy tervezett világ"

De én válaszoltam helyette, amit szépen figyelmen kívül hagytál, és elsunnyogtad a választ.

Tudsz rá válaszolni?

2016. nov. 17. 13:50
 45/57 Ozmium42 ***** válasza:
87%

Értem. Tehát te úgy döntöttél, hogy a világot vagy megtervezte a nagy varázsló, akit nem tervezett senki, vagy pedig nincs világ és kész. Az, hogy létezzen a világ, vagy létezzen akármilyen világ, de ne legyen tervezett, az elő sem fordulhat.

Az én álláspontom az, hogy a tervezettség nem eldönthető. Tehát én nem mondom azt, hogy a tervezettség ilyen, a nem tervezettség meg amolyan, mert szerintem nincs semmi egzakt különbség. Szerinted van, reméltem, hogy ezt meg fogod magyarázni, de mivel azt válaszoltad, hogy a világ vagy tervezett, vagy nem is létezhet, így nyilvánvalóan te sem tudod megfogalmazni, mi az a különbség, amit látni kéne a világon, hogy kijelenthessük, hogy tervezett.

A mosógép szerinted ugyanaz, mint egy élőlény. Egyáltalán nem! Első körben azt kellene észrevenned, hogy az élőlények a természetben szaporodnak, a mosógépek pedig nem szaporodnak. Te például anyukád pocakjában nőttél, és nem az istened gyúrt össze a föld porából, igaz? A mosógépek viszont így készülnek, össze kell őket szerelni alkatrészekből. Nem osztódnak, nem párzanak, nem születnek kis mosógépek.

Van egy másik fontos különbség a mosógépek és az élőlények között. A mosógépek alkatrészeinek nincs affinitása egymáshoz, ellentétben a biológia rendszerek molekuláris alkatrészeivel, amik kémiailag kötődhetnek egymáshoz rengeteg különböző módon. A mosógép alkatrészei tehát teljesen más természetűek, mint az élőlények "alkatrészei", ezért az összehasonlítás butaság.

Aztán van harmadik különbség is a mosógépek meg az élőlények között. Az élőlények a tulajdonságaikat kis változásokkal az utódaikba örökítik, a mosógépek erre nem képesek, mert nem szaporodnak.

A negyedik különbség az, hogy az élőlények szelekciós nyomásnak vannak kitéve, a genetikai változatosságnak köszönhetően a jobb és jobb egyedek generációról generációra elterjedhetnek. Ez pedig nem igaz a mosógépekre.

Mi a tanulság? Az, hogy az élőlények és a mosógépek teljesen különbözőek, az összevetés értelmetlen, az élőlények képesek evolúcióra, a mosógépek pedig nem, az élőlények az evolúció miatt sokkal hatékonyabbak, mint bármilyen intelligensen tervezett mosógép, tehát az evolúció nyert.

Te pedig nem tudtál mondani egyetlen épkézláb dolgot sem, hogy mitől lenne tervezett a világ, és mitől nem. Szerintem ha rajzolok egy pontot egy papírra, az intelligens tervezés, és meg nem mondod róla, hogy én azt szándékosan rajzoltam oda ceruzával, vagy csak egy véletlenül rákerült kosz.

2016. nov. 17. 13:56
 46/57 anonim ***** válasza:
30%

44.

Te milyen okos vagy.

Ha valamit megfigyelsz hogyan történik, viszont a miértre nem tudod a választ, de ha valakinek más tapasztalata van azt lebunkózod.

Nem a hogyan a kérdés hanem a miért.

Az üzemelő mosógépet is vizsgálhatja egy lény aki még nem látott embert.

Mondhatja, hogy így kell neki működnie "mert csak."

2016. nov. 17. 21:43
 47/57 anonim ***** válasza:
94%

Nem.

Az üzemelő mosógépen remekül látszik, hogy tervezett.

Pl.: egyhiba elv, nem szaporodik, nem védekezik, nincs anyagcseréje vagy érzékelése (csak ami a feladatához kötődik), viszont szemmel látható funkciója van, stb.

És akkor még csak ezt az egyetlen példányt nézted meg.

Butaságokat ne mondj, nem érdemes.

2016. nov. 17. 22:21
 48/57 Snapette ***** válasza:
94%

Tudok többet is. Mi volt az ősrobbanás előtt? Mi indított el? Hogy lett élettelen anyagból élő?

Ezek nem utalnak tervezésre. Csak azért, mert nem tudjuk valamire a választ nem jelenti azt, hogy a válasz isten. Régebb nem tudták, hogy honnan jöttünk, miért kel fel a nap és miért vannak viharok, mindezekre azt mondták tehát, hogy isten, s közben kiderült, hogy dehogy is.

Ugyanaz a helyzet ezzel is. Bizonyos dolgokat még nem tudunk. Ez nem jelenti azt, hogy a válasz egyértelműen isten, sem azt, hogy ennek bármiféle bizonyító ereje van bármire nézve, pláne tervezésre. Ha ezen kis felderítetlen területekre teszed istent, és kiderül majd, hogy van neki tudományos magyarázata, akkor hova szorulsz a teremtőddel??

2016. nov. 18. 11:32
 49/57 anonim ***** válasza:
0%

48

Ezek nem utalnak tervezésre. Csak azért, mert nem tudjuk valamire a választ nem jelenti azt, hogy a válasz isten. Régebb nem tudták, hogy honnan jöttünk, miért kel fel a nap és miért vannak viharok, mindezekre azt mondták tehát, hogy isten, s közben kiderült, hogy dehogy is.

Kiderült, hogy dehogy is?

Nem tudod bizonyítani, hogy nem Ő van mindezen dolgok működtetésével, és azt sem, hogy igen. Hit által értjük meg, azt mondja a Biblia.

A hívőnek a hit olyan, mint a tudósnak a tudomány.

Istent megismerni hit által lehet, tudományra szert tenni bizonyítékok által.

Mikor derült ki?

Mindent Isten teremtett, és attól, hogy valaminek van tudományos magyarázata, az semmit nem változtat rajta.

Csak egy példa.

Ezt írja a Biblia.

1Móz 1,11

Azután monda Isten: Hajtson a föld gyenge fűvet, maghozó fűvet, gyümölcsfát, a mely gyümölcsöt hozzon az ő neme szerint, a melyben legyen néki magva e földön. És úgy lőn.

Tehát van rá tudományos magyarázat is? Van. Változtat valamit az Isten hiten? Nem!

Ugyanaz a helyzet ezzel is. Bizonyos dolgokat még nem tudunk. Ez nem jelenti azt, hogy a válasz egyértelműen isten, sem azt, hogy ennek bármiféle bizonyító ereje van bármire nézve, pláne tervezésre. Ha ezen kis felderítetlen területekre teszed istent, és kiderül majd, hogy van neki tudományos magyarázata, akkor hova szorulsz a teremtőddel??

Ha majd halálod után találkozol vele, hova szorulsz a kis tudományoddal?

2016. nov. 18. 20:37
 50/57 anonim ***** válasza:
Ha a világot isten teremtette, istent ki teremtette? :D
2016. nov. 18. 22:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!