Biblia tanulmányozást csak a Jehova tanúitól lehet kérni/igényelni?! Más vallási szervezet nem végez ilyet? Vagy van más lehetőség is?
Máshol is lehet,nem csak a Jehova Tanúinál!
Azért érdemes annak is utána nézni,hogy milyen Bibliából tanítanak.Nem árt a Biblia eredetét is figyelembe venni!(mielőtt elmész valahová,szerintem győzdődj meg róla,hogy hol melyik Bibliából tanítanak,és utána dönts)
Kedves Kérdező! Igazán nem befolyásolni szeretnélek,de bizony meglátásom szerint,akkor jó.Én is elvégeztem egy kis kutató munkát,mielőtt megbizonyosodtam a Bibliák "leghűbb" szövegkörnyezetéhez,és magam is a Károli Gáspár féle eredeti(!) Fordítást találtam annak!
Innen már könnyű volt.Nem sok helyen tanítanak ebből!A második lépésem az volt,hogy amimegállapításra jutottam itthon magam egy ige által,ogy az vajon mit jelenthet? Hát elkezdtem a Mózesi parancsok szerinti (szombatnap) után kutatni a vallásokban,melyik is az,amelyik szombatot tart,és Károli eredeti szöveget tanít! Így már egyre kisebb lett a kör.Hát elkezdtem ...bementem a gyülekezetbe,és lám!Mély ledöbbenésemre azt hallottam vissza,amit nekem ember nem mondott,hogy mi is annak az igének a jelentése.Jöttek-mentek a válaszok.Tudom azóta,hogy hol van az igazság! (tudom,ez most biztos van akinek esetlgel bántó lehet!Én tiszteletben tartom mindenki döntését.De egyről ne feledkezzünk meg!Ne magunknak akarjunk megfelelni,hanem Istennek!)
Dr. Szigeti Jenő előadásaira rátaláltam.Ez az első rész: https://www.youtube.com/watch?v=-mWH002JTNM
Bevezetés az Ószövetségbe.És hála a jó Istennek ez egy videó előadás sorozat,mert az eszt követő videóban Mózesről beszél,és végig halad a Biblián.Köszönöm szépen a válaszokat,de úgy látom,hogy megtaláltam a nekem megfelelő tanulmányozási módszert ! Az Úr áldása legyen minden hívő emberen !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!