Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biblia tanulmányozást csak a...

Biblia tanulmányozást csak a Jehova tanúitól lehet kérni/igényelni?! Más vallási szervezet nem végez ilyet? Vagy van más lehetőség is?

Figyelt kérdés

2016. nov. 15. 09:09
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

Kedves szaja!

Megrágalmaztad az adventistákat tévtanításokkal,de képtelen voltál egyetlen bibliai idézetet sem linkelni,amelyben Isten visszavonná örökérvényű szavát!

Kérlek térj meg!

Ne hazudj többé!

2016. nov. 17. 17:16
 32/47 anonim ***** válasza:

Befejeznéd végre ezt a hisztis, ostoba, erőszakos színjátékot, ami itt művelsz, kérlek.

Senkit nem rágalmaztam és vádoltam meg, idézd be a vádlásomat, rágalmazásomat!

Idéztem egy linket, de ha körül nézel a neten sok hasonló olyan oldalt találsz, ahol ezekről szó van.

Nem értem miért nem érted meg, hogy ez itt nem a vita helye, és miért nem olvasod az idézett linket vagy más helyeket, ahol bizony egyszerű magyarázattal és sok igével van alátámasztva a Szombat kérdése.

Köszönettel kedves .....

Jah hogy nincs neved, amin megszólíthatlak.

A kérdezőnek üzenem, a Károli Biblia jó, a tökéletes, helyes megértést, magyarázatot pedig az Úr Szent Szelleme adja a bűnbánó, alázatos szívűnek.

2016. nov. 17. 19:34
 33/47 anonim ***** válasza:

Csak röviden válaszolok, és összeszedem az igéket is, ha már ennyire ragaszkodsz hozzá kedves ...

Isten a Szombat törvényét a zsidóknak adta és nem a pogányoknak, ill. Sehol nem írja a Biblia, hogy a pogányságból megtérteknek is meg kell tartaniuk a Szombat törvényét. Az újszövetségben lehet olvasni arról, hogy már abban az időben is vita volt a zsidó keresztények között, mert némelyek a zsidóknak adott írott törvény szabályzatit, ráakarták erőltetni a pogányságból megtért keresztényekre, persze jogtalanul és sikertelenül. Ilyen lett volna pl. a körülvetélkedés törvénye is vagy egyéb zsidó ünnep megtartásának törvénye is. Isten ezekre nem kötelezte és nem kényszerítette a pogányságból megtért nem zsidó származású keresztényeket.

2016. nov. 17. 20:34
 34/47 anonim ***** válasza:

Isten újszövetséget kötött Jézus által az ő népével, azzal az Ő népével, akik Krisztuséi.

Jézusban töltetett be ugyanis a törvény. Jézusban töltetett be a Szombat is, a nyugalom napja, mert akit Jézus újjászült megbocsátása és kegyelembefogadása által az megpihent, megbékélt, megnyugodott, azaz bevonult az élő és valóságos Isten békességébe, nyugalmába, az Élő Szombatba.

Jézus nem véletlenül cselekedett szombatnapokon is, mert Jézus a Szombatnak is Ura, azaz a Szombat felett áll. Ezért is megakarták kövezni Jézust a zsidók. De ez vonatkozik Jézus tanítványaira is, hiszen ők is cselekedtek Szombatnapon (Mát.12;1-15. Mk.2;23-28. 3;1-5. Luk.6;1-11. 13;10-17. 14;1-6. Ján.5;5-18. 7;19-26. )

Ezek most csak azok az igék, amelyek Jézus Szombatnapi cselekvéseiről szólnak, azaz Jézus nem tartotta be a zsidók szerinti Szombatot. Majd még folytatom.

2016. nov. 17. 20:36
 35/47 anonim ***** válasza:

Kedves Szaja! :)

Elfogadom,amit írsz a szombatról.Viszont,akkor ez a mondat,hogy van:

Mt 7,21

21. Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

(mielőtt félre értés esne,egyáltalán nem piszkálódás részemről,csak kíváncsi vagyok,hogy látod?)

2016. nov. 17. 20:39
 36/47 anonim ***** válasza:

A tanítványok, az első keresztények mindig a hét első napján gyűltek össze, és tartották meg az Úrvacsorát (Istentiszteletet) prédikációval egybevetve (Csel.20;7. I.Kor.16;2. nem pedig Szombaton. A hét első napja köztudottan nem a Szombat.

Isten előtt nem a naptár szombat számít, hanem a szív Szombatja, ahogy nem az számít, hogy körül van e metélve, hanem az, hogy a szív körül van e metélve. (Csel.15;1. 5. Kol.2;16. Ésa.1;13. Hós.2;10. Róm.2;28-29. I.Kor.7;19. Gal.5;6. 6;15.)

Tehát az írott törvény nem üdvözít, és nem igazít meg. Ha körül is metélkedünk, és Szombaton nem csinálunk semmit, ez nem üdvözít, és nem tesz igazzá Isten előtt. Mert ha valaki a Szombat nap törvényét meg is tartja, de másban vétkezik, akkor az össze törvény megrontásában vétkes és bűnös. Tehát hiába tartja meg valaki a Szombatot, ha a szíve még nem tisztult meg, nincs kegyelemben, nem részesült bűnbocsánatban, mert akkor a Szombat megtartása teljesen értelmetlenné válik, hiszen másban pedig folyamatosan vétkezik. (Róm.3;28. Gal.2;16. Jak.2;10.) Az írott törvény, keresztelő Jánosig szólt, mert a törvényt Jézus betöltötte. (Mát.11;13. Róm.10;4. Mát.5;17. Kol.2;17. ) Szombat, nem az írott naptári Szombat, hanem az Élő lelki és szellemi, a megpihenés és a nyugalom és a békesség Szombatja. (Zsid.4;9-11.).

Majd még folytatom.

2016. nov. 17. 21:44
 37/47 anonim ***** válasza:
Nyitok egy új kérdést azzal a címmel, hogy mi Isten akarat?
2016. nov. 17. 21:50
 38/47 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen Kedves Szaja,hogy válaszoltál nekem!

Rendben van,én kikeresgetem addig,amiket betettél nekem!

Köszönöm szépen ,még egyszer!

2016. nov. 17. 21:52
 39/47 anonim ***** válasza:

Kedves szaja!

Az Acs 20:7 egész mondatát olvasd el!

Az arról szól,hogy egy héten keresztül összegyültek,még vasárnap is,mielőtt Pál apostol elment volna Troásból.Itt semmi szó nincs a vasárnap megszenteléséről.Ebbe lehetetlen azt belemagyarázni.

Az 1 Kor 12:2 arról szól,hogy adományokkal nem akart Pál foglalkozni a szent szombat napon,és kérte,hogy azt hétköznap,tehát vasárnap gyűjtsék össze Korinthusban is,mint a galáciai közösségekben.

Ebbe sem lehet belemagyarázni a szent vasárnapot.

2016. nov. 18. 07:58
 40/47 anonim ***** válasza:

Kedves szaja!

A következő történet Jákob előtt ezer évekkel volt,tehát zsidók még nem voltak,de a szombat,már szent nap volt:

"És elvégezteték az ég és a föld, és azoknak minden serege.Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon az ő munkáját, a melyet alkotott vala, megszűnék a hetedik napon minden munkájától, a melyet alkotott vala.És megáldá Isten a hetedik napot, és megszentelé azt; mivelhogy azon szűnt vala meg minden munkájától, melyet teremtve szerzett vala Isten."(1 Móz 2:1-3)

Az igaz,hogy az emberiség,-köztük a zsidók is-elfelejtették Isten visszavonhatatlan szavát,és kőbe kellett vésni azt.A zsidókra bízta Isten,hogy azt az emberiségnek megtanítsák ugyanúgy mint a többi 9 parancsolatot.

Netán te úgy gondolod,hogy csak a zsidóknak nem szabad lopni,gyilkolni,hazudni,rágalmazni,stb.,másra nem vonatkozik az isteni parancs?

2016. nov. 18. 08:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!