Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biblia tanulmányozást csak a...

Biblia tanulmányozást csak a Jehova tanúitól lehet kérni/igényelni?! Más vallási szervezet nem végez ilyet? Vagy van más lehetőség is?

Figyelt kérdés

2016. nov. 15. 09:09
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:

A Hetednapi Adventistákról olvashatsz itt is: [link]

Nem tudom, hogy be jön e a link. Itt egy idézet:

"Ez az Adventista vallás is egy ember nevéhez fűződik. Az illetőt William Millernek hívták (1782-1849.). Érdekes, hogy Miller is eredetileg egy másik vallásból vált ki, mégpedig a Baptistákéból. Ám amikor Miller saját egyéni ige nézeteit kezdte hirdetni, a baptisták kizárták maguk közül követőivel együtt."

Biblia tanulmányozást vagy a Baptistáknál, vagy a Reformátusoknál vagy a Keresztyén testvér gyülekezetnél végezz! Máshol csak a ferdített változatokat olvashatod és hallhatod.

2016. nov. 16. 12:46
 22/47 anonim ***** válasza:

Kedves szaja! Megleptél!

Mondanál nekem egy példát a ferdítésre?

2016. nov. 16. 19:20
 23/47 anonim ***** válasza:

Szerintem ez az oldal nem arra van és nem is alkalmas arra, hogy vallási nézeteket, tanításokat megvitassunk, ezért is idéztem be a linket.

Amennyiben választ keresel a kérdésedre, szerintem ott megtalálod.

2016. nov. 16. 21:25
 24/47 anonim ***** válasza:
Kicsit hosszú lenne megvitatni az emberi lélek halhatatlanságát, a szombati nap valóságát, jelentését és lényegét, E. G. White Próféta asszony téves látomásait és magyarázatait.
2016. nov. 16. 21:31
 25/47 anonim ***** válasza:
Én református voltam,és mondhatom,ott is rendesen elvolt ferdítve az egész!!
2016. nov. 16. 22:11
 26/47 anonim ***** válasza:

Kedves szaja!

Aki vádol érvek nélkül,az rágalmaz!

Lennél kedves egy bibliai idézetet ide linkelni,amelyben Isten visszavonja a 4. parancsolatot?(

2016. nov. 17. 05:26
 27/47 anonim ***** válasza:

Kedves szaja!

Aki vádol érvek nélkül,az rágalmaz!

Lennél kedves egy bibliai idézetet ide linkelni,amelyben Isten visszavonja a 4. parancsolatot?(A szombat megszentelésének parancsolatát.)

2016. nov. 17. 05:27
 28/47 anonim ***** válasza:

Hááát! Bizony,bizony,kíváncsi lettem volna,csak 1 példára a ferdítést illetően.

Amíg nem tudok bízonyítani,vagy nincs tapasztalatom,addig elég merész lehet egy kijelentés.

2016. nov. 17. 07:43
 29/47 anonim ***** válasza:

Nem vádoltam senkit. Korábban már bemásoltam egy linket, amit bemásolok ismét. Itt olvashatsz válaszokat a kérdéseddel kapcsolatban, a Szombattal kapcsolatban is.

[link]

Azt a terjedelmet nem fogom ide bemásolni, és ahogy azt korábban írtam itt nem alkalmas vitázni vagy eszmecserét folytatni. Bizonyára tisztában vagy a szabályzattal, akkor tudhatnád és észrevehetted volna, hogy már így is bőven eltértünk a tárgytól és a témától. A kérdező nem a szombatra kíváncsi, hanem arra, hol tanulmányozhatja jól, biztosan és helyen a Bibliát.

Ez esetben azt tanácsolom, ha vitázni szeretnél, akkor azt valahol máshol kellene, nem itt. Vitára megvannak a különböző keresztény fórumok, mint pl. igeforum.com is alkalmas erre.

2016. nov. 17. 12:14
 30/47 anonim ***** válasza:
De Bibliához a szombat ugyan úgy hozzá tartozik! Az olyan,mintha a könyv bármely részét kiszednéd belőle.
2016. nov. 17. 13:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!