Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon rakják össze az...

Milyen alapon rakják össze az evolúciót a bibliai teremtéssel?

Figyelt kérdés
Mivel egyértelmű hogy Isten nem teremthetett evolúcióval. (Vagyis lehet azt állítani, csak akkor az nem bibliai alapokon van.)
2016. nov. 3. 23:40
 381/408 anonim ***** válasza:
83%
"A biblia nem foglalkozik leletekkel, az a régészet dolga, de mivel a régészet nem tud választ adni ilyen leletekre (ha vannak ilyenek) akkor az azt bizonyítja hogy az evolúció meg minden amit eddig állított a tudomány a múlttal kapcsolatban nem biztos hogy olyan valós," - HEH? Ember, hallottál már arról, hogy összefüggés? Mert a fogalmazásodra egyre kevésbé jellemző.
2016. nov. 9. 21:06
 382/408 anonim ***** válasza:
11%
Már lassan magaddal beszélgetsz. Szerintem hagyd ezt a kérdést. A teista evósok nem tudtak megfelelő érveket felhozni az igazuk mellett, mert abszolút nincs igazuk. Az evolúció kitárgyalása pedig másik kérdés alá való. Abban a kérdésben nem tudok neked igazat adni, és szerintem egy tudományban jártas ember sem fog.
2016. nov. 9. 21:06
 383/408 anonim ***** válasza:
Ez a kérdezőnek szólt, természetesen.
2016. nov. 9. 21:07
 384/408 A kérdező kommentje:

"Egy példa, Adams és Le Verrier az Uránusz mozgásának perturbációiból kiindulva feltételezték plusz egy bolygó létezését, és kiszámolták a pályáját és a helyzetét is, azelőtt hogy ténylegesen megpillantották volna a Neptunuszt.

Egyébként meg nem gondolod hogy sorban levezetem neked a csillagászat és a matematika történelmét? Kötetekre rúgó tudománytörténeti ismeretanyag létezik mindkettőről, olvasgass!"- Mondjuk én a sumer, egyiptomi, meg ilyenek (Kr.e 2000-vagy annál idősebb kultúráknál felfedezett csillagászati-matematikai tudásra gondoltam.

Sziasztok akkor.

2016. nov. 9. 21:16
 385/408 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Kérdező(#368)

Na, jó...

[link]

Ez egy bulvár, ez nem tudomány. Ha valami így kezdi hogy "konzervatív történelemtudomány", akkor már tudhatod, hogy szenzációhajhászkodás következik.

Külföldiül az Abüdosz Abydos. Beírod a keresőbe: Abydos hieroglyphs wikipedia

Máris az első link ezen a néven fut: "Helicopter hieroglyphs"

És itt olvashatod, hogy az égvilágon semmiféle rejtély nincs. Ha egy korábbi fáraóra megharagudtak, elfeledni akarták a feljegyzéseit, akkor az ókori Egyiptomban szokás volt megrongálni a hieroglifáit, vagy kisimították az írást, pl. gipsszel, hogy a felületre újra lehessen új hieroglifákat vésni. A korábbi írás I. Széthié volt. Ezt simára gipszelték, és II. Ramszesz erre a felületre felíratta a saját szövegét. Később a gipszvakolat erodálódott.

A régi szöveg olvasható valameddig (Széthié): Aki visszaveri a kilencet (ellenségei Egyiptomnak). Ramszeszé pedig (az új szöveg): "Ő, aki megvédi az Egyiptomot és idegen országok hódítója."

A hieroglifák tényleg véletlenül ilyenre olvadtak össze. Ezt palimpszesztnek hívják.

[link]

Láthatod, hogy a hieroglifák jól ismertek, és tényleg olvasható, ha ketté választjuk a régi és "új" írást. Márpedig ami olvasható, azon nincs mit nyekeregni. Kiemelem neked innen a legbeszédesebb képet:

[link]

Itt is láthatod, hogy hogyan válik a hagyományos kéz jelből egy tank, úgy hogy alatta van szintén egy hagyományos, de régebbi jel.

Minden külön színnel ábrázolt jel jól ismert az ókori egyiptomi kultúrából, és olvasható is.

A cikked írójának csak egy percébe került volna, hogy utána nézzen ennek, és akkor nem röhögteti ki magát az ilyen megállapításokkal: "Hát nem is tudom... ha ez tényleg véletlen, akkor megemelem a kalapom a rendkívüli egybeesések (egyiptomi) istenei előtt."

Csak azoknak tűnik ez nagy véletlennek, aki azonnal beszopja azt a látványt, amit az UFO-mánia az agyára erőszakol.

[link]

Itt láthatod a második "A" négyzetben a repülőt, ami valójában behajlított kar. A "D" négyzetben a tank egy részét szemlélheted meg (ami valójában kézfej). Az "R"-ből lett a léghajó, vagy tengeralattjáró. A többit is megkeresheted.

Valójában a dolog már annyira lerágott csont, hogy az UFO őrültek is beismerik, hogy ezt is bebukták:

[link]

2016. nov. 9. 21:22
 386/408 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Ja még erre a rejtélyekre:

[link]

Ica kövek humbug

[link]

Véletlenül soha nem szakértők lelnek az ilyen fene különleges dolgokra... :)

[link]

Érdekes! Ezt se szakember találta... nahát! Micsoda véletlen, hogy az összes vaskalapos történész, régész soha nem talál ilyen hú de ellentmondásos dolgot, pedig igencsak felkapná a média a nevüket, de valahogy az ilyen dolgokat (ezeket az out-of-place artifact-okat - ahogy ezeket nevezi hú de nagyon tudományosan a cikkíród), mindig valami hozd el vidd ki semmi emberkék találják meg ... mert nekik akkora szerencséjük van, hogy csak na... :). Utána nem bizonyítható, eltűnt,

Na, az Interneten azzal módszerrel az összes többi svindlit is megkeresheted, ha beírod a kellő kulcsszavakat a keresőbe. Felesleges amúgy ezeken a sületlenségeken rágódni.

2016. nov. 9. 21:26
 387/408 A kérdező kommentje:
Tivald pontosan milyen megmagyarázhatatlan régészeti rejtélyeket ismersz? (Mert írtad már hogy vannak. :)) Pontosan mik?
2016. nov. 9. 21:37
 388/408 anonim ***** válasza:
100%
Mindazok, amikre lusta vagyok rákeresni. Linkelsz vagy 200-at, ameddig nem googlizok rá, az megmagyarázatlan marad, mert akik összeszedték, meg te is lusták voltatok egy egyszerű google keresésre. S ennek fényében ne várd el, hogy én se keresek rá.
2016. nov. 9. 21:46
 389/408 A kérdező kommentje:
De pontosan mik?
2016. nov. 9. 21:48
 390/408 A kérdező kommentje:
Ha tudod, akkor nem kell rákeresni, csak beütöd és egyből bejön. Nem kell kutatni.
2016. nov. 9. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!