Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon rakják össze az...

Milyen alapon rakják össze az evolúciót a bibliai teremtéssel?

Figyelt kérdés
Mivel egyértelmű hogy Isten nem teremthetett evolúcióval. (Vagyis lehet azt állítani, csak akkor az nem bibliai alapokon van.)
2016. nov. 3. 23:40
 351/408 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, kezdem azt érezni hogy csak unalmadban csinálod itt a feszkót és trollkodsz. Ennyire szánalmasan gyenge egyszerűen nem lehet a szövegértési készséged!

Akárhogy is, én kiszálltam, veled valami súlyosan hibádzik ember!

2016. nov. 8. 23:31
 352/408 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Azt nem tudom, de az evolúciós kortörténetet biztos nem vallhatta. Ez a leveleiből kiderül."

Pál tudtommal a gravitációs hullámokról sem vallott semmit. Tudtommal hullára hülye volt még ahhoz a biológiához is, amit ma már egy ált. ötödikes ismer.

2016. nov. 8. 23:44
 353/408 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Basszus... már magam se tudom...

Asszem ebből a topikból tiltottam ki magam...:D

Már itt se vagyok...

2016. nov. 8. 23:46
 354/408 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Ja.. nem innen...

Ez a vallásiban van, a másik meg a tudományosban.

2016. nov. 8. 23:47
 355/408 A kérdező kommentje:

Alapvetően aki a teista evolúciót vallja, az hogyan értelmezi azt hogy Isten komoly bűnnek nevezi a fajtalankodást (állattal való közösülés, márpedig ha az ember az állatból lenne akkor nem logikus hogy Isten bűnnek nevezi.), vagy a homoszexualitást. (Mivel ez is csak egy úgynevezett "gernetikai" dolog. És visszafordítható, mivel az egyik ismerősöm is homo volt és már hetero lett [Isten meggyógyította]). Tehát ez a két dolog nem értelmezhető bűnnek ha Isten evolúcióval teremtett évmilliók alatt.

Pedig a biblia egyértelműen bűnnek nevezi.

2016. nov. 9. 14:23
 356/408 Cerevisiae ***** válasza:
83%

"Tehát ez a két dolog nem értelmezhető bűnnek ha Isten evolúcióval teremtett évmilliók alatt. "

Így aztán a bíróság is felmentene minden bűn alól mindenkit, amint megtudják, hogy evolúció van. Szerencsére a bíróságnak ezt még senki se árulta el, egyébként bezárnák az egész igazságszolgáltatást.

Van egy nagyon verekedős kedvű ismerősöm (talán genetikailag hajlik az erőszakra), de ahogy növekedett, valamiért egyre jobban megfékezte az erőszakosabb énjét. Egyre sűrűbben mondogatta nekem szomorúan, hogy erőszakoskodni végül is bűn, és így jöttem rá, hogy nem tud arról, hogy a bűnös hajlama esetleg evolúciós eredetű, mert hiszen akkor a mai napig kipakolná a kocsmát... Kicsit furcsállottam, hogy az ELTE Genetikai tanszékére járva elkerülte a figyelmét az evolúció oktatása, de még ez a mi szerencsénk, nekünk békés kocsmatöltelékeknek. :D

Írjál még ilyeneket... :D Eddig azt hittem, hogy most már kimerítetted az egész vicc-bőségszarudat, de úgy látszik a pajkosabb kedvű néreiszek (gondolom ebben is hiszel) állandóan újabb "zöldségekkel" pakolják tele... :D

2016. nov. 9. 15:17
 357/408 A kérdező kommentje:

A bíróság nem értelmezi bűncselekménynek a homo, bi..stb...szexualitást.

Egyébként Ferenc pápa ugyan elismeri az evolúciót, de azt is elismeri hogy ami a biblában levan írva teremtéstörténet arra tényleg nem lehet ráerőszakolni az evolúciót.

“A Teremtés könyvét olvasva, azt gondolhatjuk, hogy Isten egy varázspálcás varázsló, aki bármit képes megtenni. Ez nem így van”- Tehát Ő szerinte nem így van, de egyértelműen a szövegből ez jön le az olvasónak, hogy 6 nap alatt megteremti Isten a világot halál nélkül.

2016. nov. 9. 15:21
 358/408 A kérdező kommentje:
"Eddig azt hittem, hogy most már kimerítetted az egész vicc-bőségszarudat, de úgy látszik a pajkosabb kedvű néreiszek (gondolom ebben is hiszel) állandóan újabb "zöldségekkel" pakolják tele.."- Mi az a néreisz?
2016. nov. 9. 15:29
 359/408 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"A bíróság nem értelmezi bűncselekménynek a homo, bi..stb...szexualitást."

Manapság.

Van egy halom hajlamunk, aminek ha nem szabnánk gátat, akkor lenne csak haddelhadd. Különben is mindenki bűnös, tudtommal, tök mindegy milyen génjei vannak.

Ráadásul azt mondtad, hogy Isten a komádat meggyógyította. Akkor ő sem bűnnek tartja a homoszexualitást, hanem betegségnek? Igazán kigyógyíthatna mindenki olyat is, aki pl. a rákos... Úgy tűnik az Istenednek jobban fáj ha valaki homokos, mintha esetleg a remek erkölcsös élete mellett éppen az éhhalál szélén tántorogna, vagy a gyerekmolesztáló és sorozatgyilkosnak is szabad utat enged. Az nyilván kisebb bűn. És nem tudni, hogy ki a fene rakta bele erre a hajlamot. Vagy az állat-, emberkínzó hajlamok stbstb. Ezek vagy nem bűnök, vagy még Isten által se gyógyítható betegségek... hát igen. Nagy az Isten állatkertje, ugye barátom?

:D

Néreisznek meg utána nézel. Google.. állítólag van érettségid.

2016. nov. 9. 15:41
 360/408 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát ez a két dolog nem értelmezhető bűnnek ha Isten evolúcióval teremtett évmilliók alatt."

Miért ne lenne már az? Te itt most minden szempontból ember vagy, ugyanígy te itt most minden szempontból bűnösnek számítasz ha bűnt követsz el. A bűnös bűnösségének a ténye nem változik attól, hogy a teremtés miként zajlott.

Talán még a szabadszájú névtelen 82%-os testvérünknek volt a leginkább igaza, mikor azt mondta, te így értelmezed, más máshogy, bizonyítani úgyse lehet egyiket se.

2016. nov. 9. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!