Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon rakják össze az...

Milyen alapon rakják össze az evolúciót a bibliai teremtéssel?

Figyelt kérdés
Mivel egyértelmű hogy Isten nem teremthetett evolúcióval. (Vagyis lehet azt állítani, csak akkor az nem bibliai alapokon van.)
2016. nov. 3. 23:40
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/408 Cerevisiae ***** válasza:
91%

"Nemmajmot látsz,hanem embert"

Ha egy csimpánz belenéz egy tükörbe, ,ő is mondhatja, hogy nem gorillát lát. Az ember még szervileg sem különbözik a majomtól. Tök ugyanúgy néz mi, mint a majom. Mint a kiegyenesített szőrtelen csimpánz.

2016. nov. 6. 22:32
 222/408 anonim ***** válasza:
56%

Azt mondja meg nekem valaki,hogy sok tudós, arra következtetésre jutott,hogy Isten alkotásai vagyunk, velük szemben csak Darwint tudjátok felhozni ...Nem furcsa?

Sokan 1 ellen!Hajjaj!

2016. nov. 6. 22:35
 223/408 Cerevisiae ***** válasza:
88%

" Azt mondja meg nekem valaki,hogy sok tudós, arra következtetésre jutott,hogy Isten alkotásai vagyunk, velük szemben csak Darwint tudjátok felhozni ...Nem furcsa? "

De. Furcsa. Mert ilyet se Darwin, se a tudomány nem állít. Miért kell nektek állandóan baromságokat beszélnetek?

2016. nov. 6. 22:37
 224/408 anonim ***** válasza:
84%

"Azt mondja meg nekem valaki,hogy sok tudós, arra következtetésre jutott,hogy Isten alkotásai vagyunk" - Ezt nem is olyan nehéz! :D Tudod, ezek az érvek MIND filozófiaiak. Természettudományos érv egy sincs. Természettudományos publikáció sem. Így ezek mind VÉLEMÉNY színvonalon vannak.

"csak Darwint tudjátok felhozni" - Remélem azt tudod, hogy Darwin vallásos volt. És azt, hogy a Westminister apátságban van eltemetve? :D HAJJAJ!

2016. nov. 6. 22:40
 225/408 anonim ***** válasza:
Egyébként meg szomorú, hogy nem érted, mire mutattam rá a Fajok eredetével. Pedig csak a számokat kellene figyelned!
2016. nov. 6. 22:43
 226/408 anonim ***** válasza:

Kedves Cerevisiae!

Blaise Pascal:"Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkodjék. A rend pedig azt kívánja, hogy önmagán, teremtőjén és rendeltetésén kezdje a gondolkodást."

Isaac Newton:"A kozmosz csodálatos elrendezése és harmóniája csak egy mindenható és mindentudó lény tervében születehetett meg.Ez mindörökre a legnagyobb felismerésem."

És még Einstein:

Minden természettudósnál kézenfekvőnek kell lennie egy bizonyos fajtájú vallási érzésnek, mert nem képzelheti azt, hogy azokat a rendkívül finom összefüggéseket (törvényeket), amelyeket felfedez, elsőnek ő gondolta el. A felfoghatatlan világmindenségben egy határtalan magasabb rendű értelem nyilatkoztatja ki magát.

2016. nov. 6. 22:44
 227/408 anonim ***** válasza:

Úgy látszik, ki kell fejtenem -_-

Darwinig senki sem tudott tudományos értékűen előállni azzal, hogy esetleg érdemes lenne átgondolni ezt a teremtősdis meséket. Szóval NINCS abban SEMMI MEGLEPŐ, hogy az előtte való komoly természettudósok elfogadták a Teremtésmeséket. Sőt, mi több! Tanították! Maga Darwin is ezt tanulta, sőt, vallotta ifjú korában. De ezt is már hányszor leírtam...

2016. nov. 6. 22:47
 228/408 A kérdező kommentje:

Gyerekek (akik tagadják a teremtéstörténetet.) Egy történetben nem szoktunk átvitt jelképes elemeket felvázolni. Hiszen amit beszélünk az megtörtént események. A teremteni szónak a jelentésével legyetek előbb tisztában. Én azt mondom hogy aki nem vallja azt amit én (régiek is ezt vallották) az elkárhozik. Egyébként ilyen elven bármi lehetne jelképes. (Ne felejtsük el hogy a bibliának megvan a saját jelkép rendszere.) Akárhogyis nézzük az 5. és a 6. nap már 24 órás, mivel már Isten teremtett Napot és Holdat. Így is csupán 8777 éves a Föld. De olyan elven hogy mi jelképes és mi nem, úgy rálehetne erőszakolni bármelyik teremtéstörténetre ezt a több milliárd éves evolúciót. (Kalevala, Keleti vallások, Brahmanizmus, Görög mitológia, Spagetti szörny...stb.)

Egy joker kérdés: Jézus melyiket vallhatta és vallja?

2016. nov. 6. 22:49
 229/408 anonim ***** válasza:
57%

Nos! Én nem sajnálom tőletek azt az elgondolást,miszerint Ti okosabbak vagytok az okos embernél a földön(Pascal,Einstein,Newton pl)...

(Lehet,hogy ez a képzeletbeli származásotokból ered?)

Szóval,én meghagyom nektek az örömöt ez ügyben! :)

2016. nov. 6. 22:49
 230/408 anonim ***** válasza:
88%

"Azt mondja meg nekem valaki,hogy sok tudós, arra következtetésre jutott,hogy Isten alkotásai vagyunk, velük szemben csak Darwint tudjátok felhozni ...Nem furcsa?

Sokan 1 ellen!Hajjaj!"

Ha írok neked egy 1000 fős listát akik nem csak elfogadják az evolúciót, de a működő kutatásaik is azon alapulnak, akkor tán elfogadod végre a folyamat valóságosságát? :D

Másrészről se Darwin, se a többiek nem mondják hogy nincs Isten. Hívők is vannak köztük, mások meg egyszerűen nem foglalkoznak vele, mondván tudományosan vizsgálhatatlan.

Harmadrészt például én is azt mondom hogy Isten alkotásai vagyunk, attól még hogy az evolúció létezik. Ebben is az Ő egyik eszközét látom az élet fenntartására és az élővilág alakítására.

2016. nov. 6. 22:50
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!