Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon rakják össze az...

Milyen alapon rakják össze az evolúciót a bibliai teremtéssel?

Figyelt kérdés
Mivel egyértelmű hogy Isten nem teremthetett evolúcióval. (Vagyis lehet azt állítani, csak akkor az nem bibliai alapokon van.)
2016. nov. 3. 23:40
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/408 anonim ***** válasza:

Kérdező, megint csak csúsztatsz!!!

Ki írhatta ezt?:

"És meghala ott Mózes, az Úrnak szolgája a Moáb földén, az Úr szava szerint.

És eltemeté őt a völgyben, a Moáb földén, Béth-Peórral átellenben; és senki sem tudja az ő temetésének helyét e mai napig."

2016. nov. 6. 19:10
 162/408 anonim ***** válasza:
100%

Mózes nem biztos, hogy megértette volna, ha Isten úgy kezdte el mondani, ahogy azt a ma tudománya érti. Igaz, ő el tudta volna magyarázni, hogy a millió az ezerszer ezer, és a milliárd az milliószor millió, ...

-De Uram, mit is csináltál a közbeeső nagyon hosszú időben?

-Olyan sokáig végeztem ezt a munkát.

-De Uram, nem lehetett volna ezt gyorsan elvégezni?

-Igazából szerettem tenyészteni az élőlényeket, nézni, hogy miből mi lesz.

Írd le akkor, hogy megteremtettem ezt a világot, és kész.

2016. nov. 6. 19:11
 163/408 A kérdező kommentje:
Tehát a teremtéstörténete írta Mózes. És maga a biblia pedig embereknek íródott. Most telefonról írok és ezért nem írok annyit.
2016. nov. 6. 19:12
 164/408 A kérdező kommentje:
#162. Hát igen de akkor nem írta volna a napokat, meg a szaporodjatok parancsot utólag. Mivel lehetett volna szimplán lőn este és lőn reggel nélkül is leírni. De mivel ezt nem így tette így logikus hogy ezzel célja volt.
2016. nov. 6. 19:16
 165/408 anonim ***** válasza:

Kérdezőőő!

Ki írhatta ezt?:

"És meghala ott Mózes, az Úrnak szolgája a Moáb földén, az Úr szava szerint.

És eltemeté őt a völgyben, a Moáb földén, Béth-Peórral átellenben; és senki sem tudja az ő temetésének helyét e mai napig."

2016. nov. 6. 19:19
 166/408 A kérdező kommentje:

Ezt már nyílván nem Mózes írta, de ez a Mózes V-ben van.

De a Mózes I-et csak Ő írhatta. Hiszen akkor miért Mózes első könyve? Ilyen alapon mondhatjuk az egész Bibliára (Ó és Újszövetség) hogy bárki írhatta, és kitudja hogy nem e bevolt lőve.

2016. nov. 6. 19:23
 167/408 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Tudsz mutatni egyetlen bibliai igét, melyben Mózes ír? Vagy említve van, hogy tud írni? Vagy akár céloz rá?

2016. nov. 6. 19:24
 168/408 A kérdező kommentje:
Ne felejtsük el hogy az egész kereszténység egy ember személyére épül (Jézus) a zsidó vallás egy ember személyére épül (Ábrahám)
2016. nov. 6. 19:26
 169/408 A kérdező kommentje:

"És monda az Úr Mózesnek: Írd meg ezt emlékezetül könyvbe és add tudtára Józsuénak, hogy mindenestől eltörlöm Amálek emlékezetét az ég alól." (2Mózes 17,14)

"És monda az Úr Mózesnek: Írd fel ezeket a szavakat; mert ezeknek a szavaknak értelme szerint kötöttem szövetséget veled és Izráellel."(2Mózes 34,27)

"Miképen megparancsolta vala Mózes, az Úrnak szolgája Izráel fiainak, a mint meg van írva Mózes törvényének könyvében; oltárt ép kövekből, melyeket vas nem érintett és vivének arra egészen égőáldozatot az Úrnak, és áldozának hálaáldozatokat."(Józsué könyve 8,31)

"A mint írva van a Mózes törvényében, az a veszedelem mind reánk jöve! És az Úrnak, a mi Istenünknek szine előtt nem esedeztünk, hogy megtértünk volna a mi álnokságainkból, és figyeltünk volna a te igazságodra." (Dániel 9,13)

" És elkezdvén Mózestől és minden prófétáktól fogva, magyarázza vala nékik minden írásokban, a mik ő felőle megirattak."(Lukács 24,27)

" És monda nékik: Ezek azok a beszédek, melyeket szóltam néktek, mikor még veletek valék, hogy szükség beteljesedni mindazoknak, a mik megirattak a Mózes törvényében, a prófétáknál és a zsoltárokban én felőlem."(Lukács 24,44)

Jézus nyílván Mózesnek tulajdonította a könyveket.

2016. nov. 6. 19:42
 170/408 A kérdező kommentje:

Jézus nyílván nem vonta kétségbe Mózesi könyvek hitelességét. Hiszen abból is idézett mikor a Sátán megkísérti a pusztában. (3x a Mózes V-ből)

2016. nov. 6. 19:54
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!