Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon rakják össze az...

Milyen alapon rakják össze az evolúciót a bibliai teremtéssel?

Figyelt kérdés
Mivel egyértelmű hogy Isten nem teremthetett evolúcióval. (Vagyis lehet azt állítani, csak akkor az nem bibliai alapokon van.)
2016. nov. 3. 23:40
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/408 Mojjo ***** válasza:
94%

"Hát de arra hogy véletlenül létre jöjjön valami (és értelmezhető is legyen) arra kevés az esély"

Jahh. A lottóötösre is, aztán mégis mindig megnyeri valaki. Tudod mi a titka? Az, hogy baromi sok lottószelvényt játszanak meg, ráadásul gyakran igen sokáig. Ugyanezt vonatkoztasd mondjuk az élet keletkezésére is, egyből nem lesz akkora csoda...

"A szám, vagy a szó egy anyag lenne?"

A szád anyag, tapogasd csak meg. A szó is anyag: a levegőmolekulák rezgése kimondva. Tinta, vagy folyadékkristályok elrendeződése leírva.

2016. nov. 5. 18:11
 102/408 How Arrow ***** válasza:
57%

Kedves kérdező!!

Jézusnak nem kellet:

Elültessék a szőlővesszőt

Megöntözzék a szőlőtőt

Lemetszék a venyigét

Leszüreteljék a szőlőt

Kipréseljék a szőlőlevét

Ő a mennyegzőn egy szempillantás alatt változtatta a vizet borrá

Jézus teremtő a Szentlélek is Isten és bizony bizony Mózesnek nem adott téves hazug ihletéseket, a teremtésnél egy ember sem volt ott, és a Szent lélek aki ott volt az emberi időszámitással határozta meg. 24 óra

"LŐN ESTE ÉS LŐN REGGEL"

Lucifer aki nem lehetett ott pedig Ő nagyon ott akart lenni hiszen "olyan akart lenni mint Isten" rengeteg igazságot hamisitott meg.

Az az ember aki a bibliát elméleteken vagy Darwin tudományán keresztül látja és az ő elméletén keresztül nézi annak Jézus bizony mondott valamit!

Márk 7:7 Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai.

Luk 11:52 Jaj nektek törvénytudók! mert elvettétek a tudománynak kulcsát: ti magatok nem mentetek be, és akik be akartak menni, azokat meggátoltátok.

Ján 7:16 Felele nekik Jézus és monda: Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, aki küldött engem.

Ján 7:17 Ha valaki cselekedni akarja az ő akaratát, megismerheti e tudományról, vajon Istentől van-e, vagy én magamtól szólok?

A legsúlyosabb kijelentés ami egy keresztény számára lessz Jézustol-

Luk 13:27 De ezt mondja: Mondom nektek, nem tudom honnét valók vagytok ti; távozzatok el én tőlem mindnyájan, kik hamisságot cselekesztek!

Máté 25:41 Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.

Mekkora érdeme van Isten szavának?

2016. nov. 5. 18:11
 103/408 anonim ***** válasza:
94%

Nem, a szám az egy fogalom, amit az ember kreált mennyiségek meghatározására.

A létrejöttről meg annyit, hogy ezzel naná hogy nincs megcáfolva az evolúció, mivel nem része annak az élet létrejötte. Az csak a már létező élettel foglalkozik, más nem tartozik a tárgykörébe.

Hogy tiszta legyen, ha Isten alkotott, ha az aboigenezis során született az élet, ha 6000 éve, ha milliárd éve, oly mindegy. Csak annyiban változik a dolog, hogy 6000 vagy milliárd éve zajlik az evolúció.

De ha vannak élőlények amik szaporodnak és mutálódnak, akkor ott evolúció van, ez olyan szintű tény mint hogy 1+1=2.

2016. nov. 5. 18:12
 104/408 anonim ***** válasza:
100%

"A fél bibliából kivehető hogy nem evolúcióval teremette Isten."

Mi???

2016. nov. 5. 18:13
 105/408 How Arrow ***** válasza:
49%
Az evolució nem a teremtés koronálya hanem a bűnbeesés következménye, onnantrol kezdve részben müköbik a változás!
2016. nov. 5. 18:21
 106/408 Cerevisiae ***** válasza:
89%

Kérdező!

Mondjuk én teremtek egy összevissza hemzsegő alkatrészekből álló tömeget, mert kezdő isten vagyok. Ilyen mondjuk a gáz. Semmi rendezettség nincs benne, mert spontán összevissza helyezkednek el a térben a gáz molekulái.

Ezután teremtek egy olyan hatást, hogy tömegvonzás.

Én magam se tudom, hogy mi fog ebből kisülni, csak úgy éppen ez jut eszembe, hogy minden kis anyagi rész egy icipici tömegvonzással rendelkezzen.

A sok kicsi tömegvonzás ereje összeadódik, és a gázmolekulák elkezdenek egymás felé közelíteni. Most olyan dolog következik, ami engem is ámulatba ejt. Azt hittem, hogy minden molekula elkezd lassan egymás felé közelíteni, ahol véletlenségből közelebb vannak egymáshoz, és kialakulnak csomósodások a rendszerben, de az nem jutott eszembe, hogy így ezeknek a csomóknak együtt megnő a tömegvonzása, és minden csomósodás egymás felé is fog közelíteni, és megdöbbenve látom, hogy a csomók szabálytalan táncba kezdenek egymás körül, egyre több és több, sőt ahogy közelednek egymás felé, kénytelenek kitérni egymás elől, ha már nagyobb a csomók sebessége annál, hogy az általam teremtett tömegvonzás ereje képes lenne egyenes pályán magához rántani a társcsomókat. Ezek elkezdenek egymás körül keringeni, és a sebességük gyorsul. Új, általam sosem látott rendszerek alakulnak ki.

Soha nem láttam még kört se! Döbbenet! Legyen ennek a mozgásformának a neve kör. Én teremtettem a kört???

Vagy az anyag maga találta ki?

De ezzel nincs vége! Az egymás körül keringő csomók maguk is új rendszerekként működnek, és a rendszerek is kitérnek egymás elől, és nem egyenesen rohannak ezek is a középpont felé, és nem is körpályán, hanem ezek már spirális mintában a gázrendszer középpontja felé!

Új rendezett minta! Spirális pálya! Én teremtettem? Vagy az anyagaim? A gravitáció? Áh... nem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle, de ezeket igenis én teremtettem. Jó, nem direktben, de akkor is engem dicsér!

Hah! Olyan sebességre tettek szert az anyagcsomók az összezuhanó gáz közepén, hogy felforrósodtak! Egészen másképpen viselkednek, mint ahogy én kezdetben teremtettem őket, és nem bírják ezt az őrült táncot, hiszen nem erre terveztem őket, hogy ezt kibírják! Kiszakadnak belőlük darabok, a fene egye meg, nem bírják!!!

Ez a fenének se kellett, de furcsa, hogy a kiszakadt darabok sebessége őrületes... El is nevezem ezeket sugárzásnak... mondjuk legyen ez a fény.

Bummm!!! Őrületesen sugárzó hatalmas szabályos kör jött létre középen. Nem! Ez rengeteg kör egymáson! Ezt elnevezem gömbnek, vagy csillagnak. Iszonyú erővel jött létre, és a lökés nyomása (elnevezem robbanásnak) a maradék gázanyagot kisöpörte maga mellől, és így egy új dolog jött létre. Gyűrű! Így fokom nevezni ezt az új sosem látott mintát. A gyűrűben a nyomás hatására megint új anyagcsomók jöttek létre, amik egymással ütközve nőni kezdenek, forrók, de hűlnek... ezek is gömbök lettek, de nem mindegyik forró már! Van eszerint olyan gömb, ami nem forró??? Eszerint van. Elnevezem ezeket bolygóknak...

Mindössze két roppant egyszerű dolgot teremtettem, és elképesztően sokszínű világ alakult ki belőle. Sokkal de sokkal több, mint gondoltam.... Hihetetlen!

Te magad is teremtesz úgy dolgokat, hogy a dolog létrejöttéből sokkal többet megtudsz az anyagról, mint sejtetted. Olykor maga az anyag tulajdonsága vezet rá, egy olyan új dolog felépítéséhez, mint amit előre el se képzeltél, és akár sokkal jobb is lesz az a valami, mint gondoltad. Az információ benne van az anyagban. Nem létezhet máshol. Minden anyag a megjelenése pillanatában eleve információt hordoz magában. Nincs meg a kettő egymás nélkül.

2016. nov. 5. 18:25
 107/408 A kérdező kommentje:

"A szád anyag, tapogasd csak meg. A szó is anyag: a levegőmolekulák rezgése kimondva. Tinta, vagy folyadékkristályok elrendeződése leírva."- Igen. Most ha én beszélek egy tehénnek hogy hogyan kell fejni tehenet nem érti meg. Hallani hallja azt hogy hangot adok ki. De nem lesz belőle információ (én megértem, vagy te, de a tehén nem fogja megérteni). - Legalább is én így tudom, de lehet hogy neked van igazad. (Bár én még nem láttam információt, mint anyagot.)

Már kezdünk elmenni a témától.

A bibliában pl.: a bűn miatt van halál (itt nem növények pusztulásáról beszélek, mivel azt a biblia nem tekinti halálnak, hanem az állatok, emberek halandósága a bűn miatt van.) - Már emiatt nem lehet a tudomány álláspontját egybe rakni a bibliai teremtéstörténettel.*

2016. nov. 5. 18:28
 108/408 How Arrow ***** válasza:

Kedves kérdező

A Dinókat nem az ördög teremtette hanem Isten,

Jób könyvébe Isten hatalmát ábrázolja.

A sátán nem tud (teremteni) életet adni.

De Isten hatalmát bitorolja és Isten gyanánt mutogatja magát.

2016. nov. 5. 18:29
 109/408 Cerevisiae ***** válasza:
91%
Mondjuk jobb lett volna a példában gázatomokról írni, de üsse kő... talán így is érthető. :)
2016. nov. 5. 18:31
 110/408 A kérdező kommentje:
#106-osra, hát igen te fejedből jött az infó. Ezért vallják sokan a teista evolúciót. De érdekes hogy maga a tömegvonzás sem anyag, legalábbis én így tudom hogy egy kölcsönhatás. (Nemde?) (És tömegvonzást hogyan tudsz alkotni, ha nem tudod hogy mi az. Mivel az alkotónak tudnia kell hogy mi az amit alkotott, hiszen akkor véletlenül alkotott és nem tudatosan.)
2016. nov. 5. 18:36
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!