Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon rakják össze az...

Milyen alapon rakják össze az evolúciót a bibliai teremtéssel?

Figyelt kérdés
Mivel egyértelmű hogy Isten nem teremthetett evolúcióval. (Vagyis lehet azt állítani, csak akkor az nem bibliai alapokon van.)
2016. nov. 3. 23:40
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/408 A kérdező kommentje:

Mi az XD? Honnan értelmezted? - Miért érted ezt?

fdklfjfjkljfjbkdbneirofésédkkmcpsmvpemsocm,smeofms,ov íáfpődskflaénvlkynvkasdjénjdkvnlésfcnmdsovpnsdkbvnsdfvnisdioncfjklancm,xycbnjkdbvdjkslfhskljdasléécnvsalkbfoaijcdvkndxjklnasdionxkvnklxncviodjfklsdnvklsdhjvasdvjédslvjnsdvasévlnsdakoévhjnvkihnsdlvbnsdaélvdsoivhnasdovhsdahvfiaodjfeiopjvineklvjaeáépvc- Én sem értem ezt, de én csináltam ezeket a jeleket SPONTÁN.

2016. nov. 5. 17:40
 92/408 Mojjo ***** válasza:
94%

@88: olyan szintű az érvelésed, mintha azt mondanád, hogy a narancslé nem anyagi, mert elő kell valakinek állítania, meg meg is kell valakinek innia.

Komolyan, ez olyan szinten gyerekes, hogy konkrétan zsibbad az agyam tőle. Szerinted a narancslé anyagi, vagy mert Pistike facsarta otthon és Józsika issza meg, már nem anyagi?

"Ez az rendezettség a térben. És ezt valami értelmezi. De nem maga az anyag."

De, baromira anyag értelmezi. Szerinted a lemezlejátszó az szubtér-éterből van, vagy mi?

"Önmagában az anyag csak közvetít, de ahhoz hogy rendezettség legyen ahhoz kell valaki."

Valami kell, valaki nem feltétlen. Millió meg egy folyamat van a természetben, amikor rendezettség jön létre, puszta természeti folyamatok által.

"A betű magától nem jön létre. (Én legalább is még nem tudok ilyenről hogy magától létre jött volna, vagy ez amit írtam most az magától létrejött volna"

A világon semmi akadálya, hogy a szél véletlen pont ezt a mintázatot fújja a homokba, vagy a kavicsok a parton így rendeződjenek el véletlenül. Csak nagyon-nagyon valószínűtlen. De ha van nagyon-nagyon sok idő és esetleg nagyon sok bolygó, ahol fújja a homokot a szél, akkor várhatóan bizony be fog következni.

2016. nov. 5. 17:47
 93/408 A kérdező kommentje:
#92 ezért van teista evolúció, mivel ők azt vallják hogy Isten indította el a folyamatot.
2016. nov. 5. 17:49
 94/408 Mojjo ***** válasza:
94%
Kérdező! Már többször írtam neked, hogy nem fogom elolvasni a privátjaidat. Az előző hármat sem olvastam el - mint ahogy minden alkalommal fel is hívtam erre a figyelmed -, és ezt a negyediket sem fogom. Ismételten kérnélek, hogy ha valamit szeretnél, írd a közösbe. Köszi!
2016. nov. 5. 17:50
 95/408 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, Isten létéből kiindulva az teljesen igaz, hogy bármilyen Istentől jövő információ forrása nem anyagi. Ha ennyit állítunk, az még igaz.

De ebből visszavezetni azt, hogy akkor az információ úgy en bloc nem anyagi, az egyszerűen hülyeség.

Például a szín, mint információ, csak azért létezik, mert az emberi szem képes értelmezni a fény adott hullámhossz-tartományát. Vagyis maga az információ is anyagi, és ami annak értelmezéséhez kell, az is kizárólag anyagi. Semmi más nem kell hozzá.

2016. nov. 5. 17:52
 96/408 Mojjo ***** válasza:
94%
@92: azt tudom, csak épp nincs köze ahhoz a kérdéshez, hogy az információ anyagi-e, vagy sem.
2016. nov. 5. 17:53
 97/408 Mojjo ***** válasza:
94%
@95: összességében tehát, ha feltesszük, hogy az információ erdete nem anyagi, akkor bebizonyítottuk, hogy az információ nem anyagi eredetű. Igen, ez a kérdezőhöz illő vaslogika :D
2016. nov. 5. 17:55
 98/408 A kérdező kommentje:

Hát de arra hogy véletlenül létre jöjjön valami (és értelmezhető is legyen) arra kevés az esély (de ezzel még nincs megcáfolva az evolúció, ugyanis amit bizonyítani lehet tudományosan és vannak leletek is azt nem igen lehet cáfolni. Amit sikerült megcáfolnunk gondolom akkor 100% hogy nem igaz.).

(Pl.: azt mondom hogy "3", a "3" az nem anyag, csupán egy szám. Csupán lehet 3 alma(itt csak az alma az anyag) vagy 3 palacsinta(csak a palacsinta az anyag). Legalábbis én így látom.)

A szám, vagy a szó egy anyag lenne?

2016. nov. 5. 18:01
 99/408 anonim ***** válasza:

"Hát de arra hogy véletlenül létre jöjjön valami (és értelmezhető is legyen) arra kevés az esély"

Bizony. Nagyon kevés. Én pont ezért gondolom, hogy szükség volt egy felsőbb hatalomra, aki beindította ezt az egészet. Látod, ez is mutatja milyen szépen kiegészíti egymást a kettő.:)

2016. nov. 5. 18:06
 100/408 A kérdező kommentje:
"Látod, ez is mutatja milyen szépen kiegészíti egymást a kettő."- Nem arról van szó hogy nem egészíteni ki egymást a kettő, csak hogy ez a nézetet nem lehet bibliailag alátámasztani, sőt cáfolni annál inkább lehet. (A fél bibliából kivehető hogy nem evolúcióval teremette Isten.)
2016. nov. 5. 18:08
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!