A hit gyülekezet valóban ilyen?
A tv-ben annyira másnak tűnik, múlt héten láttam az atv-n, rákerestem, hát ledöbbentem. Itt van a közelünkben is, az ember elgondolkodik, hogy meg kellene nézni, de így már félnék.
Én annyit szólnék hozzá a kérdésedhez, hogy pár évvel ez előtt egy kollégánk sírta el magát a munkahelyünkön (felnőtt ember) mert a feleségét behálozta ez a hit szekta és azon kívül hogy elvesztette a feleségét és egyedül maradt két kamasz lányával, épp a közös családi házukból lakoltatták ki őket a lányokkal együtt, amit a hit gyülekezetének zugügyvédei elszedtek tőlük!!!
Sajnos neki nem volt pénze a pereskedésre!
Én ekkor hallottam először ennek a szektának a sötét dolgairól és nagyon megdöbbentem!
Ugye ez valami favicc,
poén nélkül? Mi köze a hitnek a naivitáshoz?
@ 31-es
Nekem meg a szegény nagymamámmal bántak el! Képzeld, a a szekta-zugügyvédek miatt el kellett adnia a szárnyát, azóta nem tud virágról virágra repkedni! Pedig azelőtt a nagymamikám pillangó volt! Mondd, hát nem felháborító??
@ Pietrosol (#29)
Ezt írod: "Nem tudom mi abban a megtérés, vízkeresztség,stb..., hogy hablatyolnak és hömbölögnek az emberek. Nem láttam sehol az evangéliumban, hogy Jézus azt kérte volna, hogy ezt csináld. Nem láttam sehol az evangéliumban, hogy Jézus azt kérte volna, hogy ébresszen bárki bárkiben bűntudatot."
> Na először is: sem a megtérésnek, sem a vízkeresztségnek nem ez az üzenete, és nem is ebből áll.
Hablatyolni pedig nem szoktunk, ellenben a nyelveken szólást, mint Isten Szellemétől jövő megnyilvánulást az Apcsel 2 és az 1.Kor 14 kifejezetten tanítja.
Hömbölögni? Ez mit jelent?
----------
Ami pedig a bűntudatot illeti, van egészséges bűntudat, ami bűnbánást jelent. Nevezetesen: a Krisztus nélküli élet - Pál apostol szavaival élve - kár és szemét, amit hátra kell hagyni, és a Krisztusra nézni és őt fogadni be a szívünkbe. A HGY ezt hangsúlyozza.
A hamis bűntudat az lenne, ha a HGY azt hirdetné, hogy vezekelned kell a bűneidért, vagy bármi ehhez hasonlóképpen lehetne kiérdemelni a bűnbocsánatot. Vagy folyamatosan vádold magad a bűneidért. Ilyet viszont a HGY sohasem mondott.
---------------------
'Ne legyetek sok beszédűek...': Na ezzel kapcsolatban a valódi helyzet az, hogy ez az imának a könyörgésre vonatkozó felhívása a SzentÍrásnak. Vagyis: könyörgést tekintve ne legyünk bőbeszédűek, ellenben - és ezt Pál hozzáteszi - bőségesnél is bőségesebb hálaadással és Igei megvallással éljünk.
Egyébként mit is csinált Jézus? Sok mindent, de mindenekelőtt TANÍTOTT. Pl. "És elkezdvén Mózestől és minden prófétáktól fogva, magyarázza vala nékik minden írásokban, a mik ő felőle megirattak." (Lukács 24/27)
Szerinted ez meddig tartatott? (mármint hogy időben)
---------------------
Ezt írod: "még egy Tv csatornát is megvásárolt, mert az óriáskivetítők kevésnek bizonyultak."
> Valóban?? Ezzel szemben nekem az a meglátásom, hogy a "megvásárolt" Tv csatorna kb. 2, 2 és fél órán keresztül közvetíti az Istentiszteletet, szemben a Pax Tv-vel és a Mária-rádióval.
-----------
Ezt írod: "Ehhez képest elég szépen gyűjtöget."
> Komolyan? Láttad már a bankszámláját? Mert én még nem.
Egyébként mi a helyzet a többi vallás vezetőivel (katolikus, református), stb.
Azoknak a gyűjtögetése nem érdekel?
@ Pietrosol (#30)
Ezt írod: "Nem tartozom egyik felekezethez sem."
> Mindjárt gondoltam.
Vagyis ha nem tévedek, se megtérésed nem volt, se vízkeresztséged (a Szent Szellem-keresztégről nem is beszélve). Ezért van, hogy sok mindent nem értesz.
"Pedig nektek nem az a dolgotok, hogy elhiggyetek dolgokat? Mert ha nem hiszed el, akkor változtassatok nevet Hitetlenkedés Gyülekezetére."
Kedves harmincharmadik!
Dolgokat igen, de a hülyék a túloldalon vannak. Ezek után gondolom, hogy nem sok fogalmad van a hitről, csak azt nem értem, minek blamálod magad ország-világ előtt, hogy ezt ki is kiabálod magadból. Igaz, névtelenül nagyobb kockázatot nem vállaltál, mint mások, akik a sötétből kiabálják be a blődlijeiket, és még a nick nevüket sem merik mellé adni. Ez aztán annyira hitelessé teszi a történeteiket, hogy csak Hiszékeny Úr hiszi el.
A hit alanya minden esetben Isten, és az amit Ő mondott, és soha nem az emberek nagyotmondásai. Talán Harmincegyeske valóban elhiszi, amit mond, jóhiszeműnek azonban csak akkor lenne nevezhető, ha utánajárt volna a dolognak, mielőtt nyilvánosan vádaskodik egy olyan dologban, aminek láthatólag nem is ismeri a részleteit. A kénkő azonban már a szájában van, hogy ráköpje a Gyülekezetre. Ez nem vet rá jó fényt. Hol teljesül ebben az esetben a "hallgattassék meg a másik fél" elve?
A Gyülekezetben az az instrukció, hogy amennyiben olyan ember tér meg, akinek a házastársa nem keresztény, semmi esetre se váljon el attól, hanem maradjon mellette, kivéve az extrém eseteket, ha például rendszeresen brutálisan bánik a másik féllel, veri, stb. Vagyis amennyiben az a könnyező ember valóban létezik, akiről írt és a felesége valóban úgy járt el, ahogy állítja, akkor én felette igen kétlem, hogy a nőt a "szekta" hálózta be, és nem valami egészen más. Én személyesen ismerek olyanokat a Gyülekezetben, akiknek a házastársa nem hívő, de évtizedek óta úgy jár a Gyülekezetbe, hogy szeretetben él a házastársával, és neveli a gyerekeit. A szokványos forgatókönyv az, hogy ha a hitetlen házastárs nem hajlandó a hívő féllel együtt élni, akkor ő válik el, és nem fordítva. Úgyhogy sem a személyes tapasztalataim, sem a Gyülekezet koncepciója nem támasztja alá a történetet. Csak harmadkézből való információ, maga a postás sem győződött meg a tényekről, ha egyáltalán postás, és nem költő.
Nem tudom mégis mit képzelnek egyesek, hogy összetévesztik a hívőket a Zsebtévében Szuhay Balázs által hitelesen alakított Hiszékeny Úrral? Idejön Hakapeszi Maki, és világgá kürtöli : "Figyelem, figyelem! A legújabb szenzáció! Lelepleződött a Hit Gyülekezete! Zúgügyvédek járkálnak a sokok között! Nevetőgáz az arénában! Könnyező férj az öltözőben! Újabb erdőt raktak össze Krisztus keresztjének fennmaradt darabjaiból! A bűnbánó Magdaléna keresi elveszett búcsúcéduláját! Tekintse meg Szent Péter hiteles tíz éves kori koponyáját! Ezt vegye, ezt vigye! Esti a Hírlap!" Azok hasonlítanak jobban Hiszékeny Úrra, akik az ilyen és hasonló történeteket kritika nélkül benyelik. "Tényleg? Elképesztő! Hol a kaszám?"
A Zsebtévében ugyan Hakapeszi Maki mindig lelepleződött, az élet azonban nem ennyire egyszerű, csak egy gyerekműsorban.
Kzs!
Tehát tudod igazolni a halandzsát és hömbölgést(tudod, amikor eldöltök és rángatóztok) Pál szavaival, de Jézus Krisztus szavaival nem. A kérdés nem az volt, hogy a katolikusok, break táncosok mit csinálnak. A kérdés a hgy-re vinatkozott. Ne használd 'léci' a másokra mutogatás technikáját!
Sokat beszélt Jézus? Rendkívül tömör és lényegretörő volt. A hegyi beszéd nagyon lassan elmondva sincs több, mint öt perc. Németh Sándor egy mondatát húsz percig forgatja. De, még, ha sokat beszélt volna is azt mondta, amit írtam. Ne legyetek sok beszédűek! Egyébként meg szerinted kinek a kezében van a hgy, az ingatlanjai, ATV, Hetek? A kisfiának kiosztott hírigazgatói státusz? Hozzáteszem, ezek csak a nagyon porondon levő dolgok. Ne gyere azzal a művaksággal, hogy ezek nem Németh Sándor kicsei, hanem a dementorok adószámán és bankszáláján futnak! Egyébként ezek mennek minden üzletágban, ami az üzletben elfogadott. Gyűjtögetés, nyereségvadászat, ami teljesen szemben áll a krisztusi intelemmel.
Amúgy milyen megtérésről, 'szentszellemkeresztségről' beszélsz? A fürdés és a hablaty lenne az?
János azt írja az igazság szelleme. Mi abban az igazság szellemének a megnyilvánulása, hogy dölöngélnek és halandzsázva röhögnek az emberek?
"És előhíván Jézus egy kis gyermeket, közéjök állítja vala azt, És monda: Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek , semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába. Aki azért megalázza magát, mint ez a kis gyermek, az a nagyobb a mennyeknek országában."(Mt 18,2-4)
"Azon órában örvendeze (agalliaó, azaz ujjong) Jézus lelkében (pneuma, azaz szellem), és monda: Hálákat adok neked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől (természetesen nem Isten szemében, hanem a maguk szemében bölcsek:farizeusok, kritikusok, Pietrosol), és a kisdedeknek (népiosz, azaz kisgyermek, gyerekes, együgyű, naiv) megjelentetted. Igen, Atyám, mert így volt kedves te előtted. " (Lk 10,21)
"Ábrahám a ti atyátok örvendezett (agalliaó, azaz uggongott), hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült." (Jn 8,56)
Jézus erre az eseményre utalt:
"Ekkor arcára borult (nápal, azaz elesett, és nem az arcára, hanem az Úr elé. Pietrosol terminológiájával élve, amit rajta kívül nem nagyon ért más, hömbölgött) Ábrahám, és nevete (cahaq, azaz nevet, játszik, tréfál, szórakozik, mulatozik) és gondolá az ő szívében: vajon száz esztendős embernek lesz-e gyermeke? avagy Sára kilencven esztendős lévén, szülhet-e?"(1Móz 17,15)
Arra, hogy Jézus mennyire volt szűkszavú, az evangéliumok alapján nem nehéz rájönni:
"És bejárá Jézus az egész Galileát, tanítva azok zsinagógáiban, és hirdetve az Isten országának evangéliumát, és gyógyítva a nép között minden betegséget és minden erőtlenséget." (Mt 4,23)
"És bejárá Jézus az egész Galileát, tanítva azok zsinagógáiban, és hirdetve az Isten országának evangéliumát, és gyógyítva a nép között minden betegséget és minden erőtlenséget." (Mt 9,35)
"És hazájába érve, tanítja vala őket az ő zsinagógájukban, annyira, hogy álmélkodnak és ezt mondják vala: Honnét van ebben ez a bölcseség és az erők?" (Mt 13,54)
"És mikor bement vala a templomba, hozzámenének a főpapok és a nép vénei, amint tanít vala...." (Mt 21,23) Nem jegyezte le a Biblia, hogy mit és mennyit, csak azt, hogy tanított, ahogy a fenti helyeken sem. De aki a valóságból indul ki, az tudja, hogyha meg akar értetni valamit sokakkal, ahhoz sokat kell tanítania.
" És nagy sokaság gyülekezék ő hozzá, annyira, hogy ő a hajóba méne leülni; az egész sokaság pedig a parton áll vala. És sokat beszéle nekik példázatokban..." (Mt 13,2-3)
"És sokat tanítja vala őket példázatokban.." (Mk 4,2)
Utána le is ír a Biblia párat, de semmiképpen sem sokat, legalábbis egy olvasott embernek inkább hiányérzete támad. Persze, ha valaki még ott tart, hogy "ba-ba ját-szik", annak feltehetőleg már ez a pár sor is megerőltető.
Jézus szánakozott a sokaságon, akik harmadnapja kitartottak mellette. Az igaz, hogy sokakat meggyógyított, és sok démont kiűzött, de csak az élettől elidegenült révülők gondolják, hogy lehetséges mindezt néma csendben. Más hasonló esetek általános leírásai azt is feltárják előttünk, hogy Jézus minden esetben összekötötte a kellemest a hasznossal, és nem gyógyított úgy, hogy ne hirdette volna az evangéliumot, és ne tanított volna.
A Biblia ráadásul azt írja, hogy a tömeg rendszeresen extázisban volt amikor Jézus csodáit látta. Aki tudja, mit jelent, amikor valaki magán kívül van, az nem karót nyelt nyárspolgárokat fog maga elé képzelni a Biblia olvasása közben.
"És az álmélkodás (eksztazsisz) elfogá mindnyájukat, és dicsőíték az Istent, és betelének félelemmel, mondván: Bizony csodadolgokat láttunk ma!" (Lk 5,26)
Az 'eksztaszisz' fónév, az 'exisztémi' igéből ered. Míg az első, magára az állapotra vonatkozik, a második az 'eksztaszisz' állapotába való belekerülésre és tartózkodásra utal. Az 'exisztémi' igét rendszeresen az 'álmélkodás' és 'csodálkozás' igével fordította Károli, de az eredeti szót ez egyáltalán nem adja vissza, csak nyilván jobban beleillett a Jézus alkalmaira vonatkozó ékes rend illúziójának koncepciójába, mintha az 'eksztaszisz' és az 'exisztémi' szavakat fordította volna le a fordító.
A Biblia világától, azon belül pedig az evangéliumoktól egyáltalán nem áll távol, amit a kritikusok megvetnek, de ezzel együtt Jézust is megvetik, és egy maguk által kreált és agyonideologizált Jézust istenítenek, aki nem létezik, szemben az evangéliumok által hitelesen bemutatott Feltámadott Jézussal, Aki köszöni, jól van, és fenntartja magának a jogot, hogy Ő értelmezze a Biblia szövegét, és ezt soha nem engedte át félművelt kritikusoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!