A hit gyülekezet valóban ilyen?
A tv-ben annyira másnak tűnik, múlt héten láttam az atv-n, rákerestem, hát ledöbbentem. Itt van a közelünkben is, az ember elgondolkodik, hogy meg kellene nézni, de így már félnék.
"Tényleg, mitől is szekta valami? És mitől lesz egyház??"
Egyház az, amit személyesen Jézus Krisztus alapított az apostolaival. Amit Németh Sándor alapított, az nem egyház.
@ 3-as
Óóó, hát már megint Bartus...
Egy mocskos firkálmánynak SEM nevezhető agyszülemény, amivel aljas szemét módon feketített be egy olyan vallási közösséget, amelyik neki nem ártott.
Mert azt a pár százaléknyi igazságot (ami abban a könyvnek nem nevezhető) mocsok hulladékban van, szemét módon elegyítette legalább 97%-nyi hazugsággal. Na de hát kellett Bartuskának a hírnév, a szenzáció: mindegy volt neki, hogy milyen eszközökkel, csak legyen!!
Tudod, nekem a Jehova Tanúi jut eszembe: elképzelem, mint olyan helyet, ahová soha a lábamat be nem tettem, valójában halvány gőzöm nincs semmiről ami ott megy, de azért támadom őket nagy ívben!
Okom nincs rá, jogom se, de rugdosom őket (félreértés ne essék, eszembe sincs ilyet tenni, annak ellenére, hogy közelsem értek egyet a teológiájukkal).
Visszatérve a HGY-re, a valóság az, hogy Bartus, és minden Bibliát NEM ismerő fórumozó ármánykodása ellenére a HGY igenis felfejlődött, és mára már a 4. legnagyobb egyházzá nőtte ki magát.
De tudod mit? Legyen neked szekta, vagy ahogy nevezed.
De az biztos, hogy a mai napig is hatalmas tömegeket vonz, és ha ezek az emberek agymosottak, meg bigottak (kreáld csak rájuk a jelzőket), hát legyenek azok!
Tudod, eljön mindenki életében az az idő, amikor Jézus elé járul, és akkor kiderül, hogy mi volt az igaz: a HGY, mint "szekta", vagy a Katolikus, mint "egyház".
Addig is nekem igenis KELL ez az "irtózatos szekta", mert a HGY-ben sokkal inkább látom benne a Bibliai egyház ismérveit, mint más, egyháznak nevezett szektában.
A HGY igenis tisztességes és becsületes, és a lehető legelhivatottabb módon képviseli Krisztus testét ezen a földön.
@ 6-os
Ezt írod: "Egyház az, amit személyesen Jézus Krisztus alapított az apostolaival. Amit Németh Sándor alapított, az nem egyház."
Na akkor tisztázzuk: A korai apostoli keresztény egyháznak az ismérvei ugyebár olvashatóak az "Apostolok Cselekedetei" könyvben (ami a Bibliában, az Újszövetségben van). Mindezek az ismérvek szorosan összefüggnek az Evangéliumba, illetve az apostoli levelekbe.
A HGY pontosan tisztában van ezeknek az összefüggéseknek a KULCSfontosságával, és nagyon is komolyan tanulmányozza ezeket.
Továbbá: mindezek tudatában a HGY csak folytatja azt, amit Pál, Jakab, János, Júdás és Péter elkezdtek (természetesen Jézus, mint Kőszikla után).
Nem egyházalapításról van szó, hanem ANNAK az egyháznak a továbbfolytatásáról.
Én egyébként elfogulatlanul nézem a Vidám Vasárnapot, és mindenki más ilyen.
Mert Németh Sándor EGYSZER mondana, vagy tenne olyat, ami szembemenne a SzentÍrással, és menne! (márminthogy nem a SZentÍrás, hanem Ő)
Ezer és ezer ember nézi a közvetítést, és ne hidd, hogy ne tudnák ők maguk is értelmezni a Bibliát.
De a helyzet az, hogy a mai napig is elfogadhatónak bizonyul a HGY vezető lelkészének az Igemagyarázata.
A SzentÍrás pedig senkinek sem szokta felkavarni a gyomrát.
"Én egyébként elfogulatlanul nézem a Vidám Vasárnapot, és mindenki más ilyen. "
Hát ezen jót röhögtem. Egy hitgyülis elfogulatlanul nézi a Hitgyüli műsorát... persze, nyilván...
Bartus László "Fesz van" (a fejében) cimű ferdítés csak egy ovis szintű bosszú.
Bartus egy hiteltelen, és bizonyitékok vannak rá, hogy a saját életéről is hazudozó ember: [ [link] ]
"A Budai Központi Kerületi Bíróság 2002. február 20-án meghozott 12.P 22464/2001/9. számú ítéletében kimondta: Bartus László újságíró megsértette Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének jóhírnévhez fűződő személyiségi jogait. A határozat eltiltotta Bartus Lászlót a további jogsértéstől és kötelezte 300.000 forint kártérítés megfizetésére.
A bíróság megállapította, hogy Bartus László elmúlt év júliusában több ízben telefonüzenetben tett valótlan kijelentéseket Németh Sándor vezető lelkészről, valamint durva, lealacsonyító és bántó kifejezéseivel megsértette becsülethez fűződő személyiségi jogait.
A telefonüzenetekben Bartus László azzal fenyegetőzött, hogy “szétszaggatja” és “kikészíti” a lelkészt, illetve adott esetben “felrobbantja” Németh Sándor gépkocsiját is. A bíróság szerint Bartus László obszcén, becsmérlő “kijelentései, véleménye rendkívül durva, lealacsonyító jellegű, ellentétes a véleménynyilvánítás elemi szabályaival”, továbbá alkalmasak a félelemkeltésre. A bíróság kimondta azt is: minden alapot nélkülöző vád Bartus László részéről, amellyel Németh Sándort “fasisztának” nevezte.
A 300.000 forint nem vagyoni kártérítés megítélését a bíróság azzal indokolta, hogy Bartus László felelős azért, hogy kijelentései nyilvánosságra kerültek, és ezzel kárt okozott az egyházvezető életében és munkájában. Németh Sándor a kártérítés összegét karitatív célra, a Honvédkórház Traumatológiai Osztálya javára ajánlotta fel.
Budapest, 2002. február 20."
A kérdező kérdésére válaszolva:
A fenti "cikk" Bartus tollából származik, és amióta netem van, kb havonta/kéthavonta belefutok.
Nincsenek nevek, csak leellenőrizhetetlen anekdotaszerű állitások. Szerintem nem egy olyan ember szemüvegén keresztül kellene véleményt formálni a gyülekezetről, akiről birósági bizonyítékok vannak, hogy halálosan megfenyegette Németh Sándort.
Amikor megalapította a szektáját, készült egy ripott Németh Sándorról. Akkor még nagyon csóró volt, és nem volt meg a hatalmas palotájuk.
A közvetítésben néhány új tagot avatott. Egyenként arcul köpködte őket, elhordta mindenféle szélhámosnak, semmirekellőnek és hasonlónak. Majd felszólította őket, hogy bánják meg bűneiket, hogy befogadhassák a Szent Szellemet és megtisztuljanak. Az újakat a többiek közrefogták, mert epilepsziás rohamot kaptak, és leestek a földre. Alig tudták őket megfékezni. Azóta sem jöttem rá, hogy ezt hogyan tudta, és tudja ma is elérni.
A riport nagy felháborodást váltott ki és sokan követelték a szekta betiltását.
Hipnózis, tömeghipnózis, agykontroll....
Ilyen módszerekkel terelik tévútra az embereket.
Van egy 'best of hitgyüli' című videó. Ez egy válogatás a gyüli "legjobb" pillanatairól.
Énekelnek benne shalomtól kezdve áldott izraelig mindent. A legdurvább jelenetek Németh Sándor kuruzslásai. Németh keze egy tag homlokán, vadul kántál, a tag meg teljes extázisba jön. Komolyan félelmetes.
Tizennégyes, Vitézy László Hit című másfél órás filmjéről beszélsz. 1991-ben adta le a tévé késő este. Amikor láttam, akkor kezdtem komolyan érdeklődni a Hit Gyülekezete iránt. Amit írsz, nem úgy volt, meg lehet győződni róla, ugyanis fent van a Youtube-on, legfeljebb annyira hiteles a leírásod, mint a viccben a Jereváni Rádió válaszai:
- Igaz-e, hogy Moszkvában a Vörös téren mercedeseket osztogatnak?
- Igen, a hír igaz...Csak nem Moszkvában a Vörös téren, hanem Leningrádban a Néva partján, nem mercedeseket, hanem moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.
Ja, a hiteles tájékoztatásról eszembe jutott még egy vicc.
A TASSZ jelenti:
A kínai tüzérség tüzet nyitott egy békésen szántogató szovjet traktorra a határ mellett. A traktor viszonozta a tüzet, majd elrepült Vlagyivosztok irányába.
Amúgy ne is hagyjátok, hogy a tények megzavarják a tiszta látásotokat, továbbra is csak csukott szemmel lövöldözzetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!