A hit gyülekezet valóban ilyen?
A tv-ben annyira másnak tűnik, múlt héten láttam az atv-n, rákerestem, hát ledöbbentem. Itt van a közelünkben is, az ember elgondolkodik, hogy meg kellene nézni, de így már félnék.
Ja, eszembe jutott még valami.
Te a Hit Gyülekezetét? Hahaha!
Ő Németh Sándort? Hahaha!
A Gyülekezet titeket? Hűha!
A Gyülekezet ellenségei Tóbiás kakashoz hasonlóan csak addig szokták viccesnek tartani a dolgokat, amíg a Gyülekezet kárára megy a dolog, de azonnal elpárolog minden humorérzékük, mihelyt ők lesznek hasonló helyzetben, és nehezményezik, ha hasonló válaszban részesülnek, mint ahogy ránk rúgták az ajtót.
A belinkelt leleplező videók eredetijének a Gyülekezet az eredeti közreadója és jogtulajdonosa. Ám a videók szándékosan úgy vannak összeollózva, hogy azok kizárólag rossz színben tüntessék fel a Gyülekezetet, és az eredeti mondanivalóját törölték. Nem véletlen, hogy a videómegosztók rendszeresen törlik, hiszen törvénysértő, és rosszindulatú. Ha én anno ezekkel a videókkal találkoztam volna, és nem hallottam volna a másik oldal véleményét is, akkor én sem érdeklődtem volna a továbbiakban, hanem nagy ívben elkerültem volna. A filmnyíróknak éppen ez a céljuk: nehogy elmenj, ne érdeklődj, ne győződj meg semmiről! Mi sem mentünk el, de abszolút hiteles forrásból tudjuk, hogy az milyen hely, még felvételünk is van róla.
De hogy derül ki ezekből a kollázsokból például, hogy 1994-ben Lester Sumralltől, a LeSEa elnökétől kellett segítséget kérni, hogy a C130-as gépükkel eljuttassák a Gyülekezet húszmilliós adományát Ruandába? A Magyar Állam is küldött segélyt, de ismereteim alapján az jóval szerényebb mértékű volt. Akkoriban a Gyülekezet a folyondár utcai Vasas bádogistállóban tartotta az alkalmait, ahol nyáron az emeleten negyven fokig is felment a hőmérséklet, és még négy évig nem volt saját gyülekezeti épület. Hol vannak azok a személyes riportok, amelyek olyan emberekkel készültek, akik a Hit Gyülekezetében szabadultak meg deviáns életvitelüktől? Heroin függőségtől, alkoholizmustól, dohányzástól, prostitúciótól, futtatástól, maffiózástól? Például a Száva család, akik rettegésben tartották a környezetüket. Ma már Jézus Krisztus evangéliumát hirdetik. Hol vannak azok beszámolói, akiknek a Hit Gyülekezetében állt helyre a házasságuk? Például az én pásztoromnak két gyereke volt már a feleségétől. Mindketten materialista emberek voltak. Összevesztek, elváltak. Aztán idővel egymástól függetlenül, pár hét eltéréssel elmentek a Gyülekezetbe, ahol megtértek és megváltozott az addigi értékrendjük. Egyik napról a másikra lettek materialistából hívővé. Idővel ismét összeházasodtak, és született még öt gyerekük. Mára legalább öt unokájuk van. Ő is drogos volt. Hol vannak azok a riportok, ahol arról számolnak be némelyek, hogy hogyan gyógyultak meg krónikus, vagy súlyos betegségekből?
Hol van ezekben a fércvideókban a hitelesség? Hol van azokban a hitelesség, akiket nem érdekel, hogy vannak-e a másik oldalnak érvei? Csak azt nézik, hogy nincs rajtunk füstszűrős sapka. Nem tudom, mennyire tűnne objektív tájékoztatásnak a kedves kritikusok számára, ha nagy halomba raknák vasvillával, ami egy évre visszamenőleg kijött belőlük, és arról készítenének hasonlóan hiteles tájékoztatást. Megkérdeznék az arrajárókat, hogy vajon milyen ember lehet a kupac forrása, ha kifejezetten nem rózsaillatot áraszt magából. Nem gondolnám, hogy nagyon nagy lenne a lelkesedés. Pedig mindenkiből hasonló dolgok távoznak, és a kritikusoknak is vannak olyan dolgaik, amelyek nem mutatnának jól a nyilvánosság előtt.
Az amerikai elnökválasztás kampányában is húztak elő régi felvételeket, és azzal akarnak érvelni. Közben pedig kínosan ügyelnek arra, hogy nehogy róluk derüljön ki hasonlóan terhelő adat, vagy felvétel. Például korlátozták a Assange-t, nehogy kiszivárogtasson valamit, amit nem szeretnének, ha mi is megtudnánk. Pedig engem érdekelne a másik oldal szennyese is, ha már előhantolták az egyik oldalét. Érdekli őket az igazság? Dehogy! Az érdekli őket, hogy a közvélemény melléjük álljom. A Gyülekezet kritikusait sem az igazság érdekli, hanem egyrészt kárt óhajtanak okozni, merő jóindulatból, másrészt önkénteseket toboroznak, akikkel közösen, együttes erővel lehet gyűlölni a Hit Gyülekezetét. Elég együgyű életcél.
Én feltettem napokkal ezelőtt egy teljesen konkrét és egyszerű kérdést, amire egyetlen hitgyülis tag sem válaszolt, felteszem újra a kérdést, annak reményében, hogy talán most lesz majd válasz. Mivel rendszeresen azt hallom tőletek is, hogy minden félre van magyarázva, amiket a régebbi videókban, felvételekben látni lehet, és csak szándékos rágalmazás amelynek nincs valóság alapja, akkor a kérdésem újra, amit már sokszor feltettem a következő.
Miért nincs most 2016-ban fetrengős, rángatozó "betöltekezés" vasárnaponként a vidám vasárnap műsorában?
Kérlek titeket, legyetek egyenesek és ne próbáljátok meg a tanúkhoz hasonlóan kimagyarázni ezt. Ti kiálltok az mellett, hogy a régi videók "tiszta, bibliai, és teljesen egészében, valós betöltekezések, stb" akkor ez esetben most is látnom kellene rendszeresen a tv-ben végig nézhető vidám vasárnapokban ezt, még sem látom.
Szia!
A h.gy. egy manipulatív szekta. De ez még a kissebbik baj lenne, mert bárki önként mehet a szellemi vágóhídra. A nagyobbik baj az, hogy lejáratják a kereszténységet. A felületes külső szemlélőben joggal merül fel a kérdés az összejöveteleiken tapasztalható halandzsázás és fetrengés láttán, hogy épelméjűek-e a keresztények.
Egyébként látványos az a módszer ahogy a tagokat presszírozzák. Az összejövetelek elején mindenkit bűnösnek kiáltanak, aztán a bűntudattól szomorkodókban egy zenés mulatozással feloldják a feszültséget.
@ Pietrosol
Figyelj, úgy gondolom, hogy nem a HGY írta a Bibliát. Na innentől kezdve bármilyen felhívása (legyen az megtérés, vízkeresztség, SzentSzellem-keresztség, adakozás, stb) teljesen helyénvaló.
Úgyhogy ennyire "manipulatív".
Ami pedig a szekta kifejezést illeti, talán ha elolvasnád a Bibliában a korai apostoli egyház ismérveit (mármint hogy mik jellemezték), akkor talán máshogy látnád ezt az egészet. Nyilván egyszerűbb felszínes bibliaismeretek birtokában jelzőkkel ellátni egy egyházat, minthogy elővenni a Bibliát.
Ez esetben ugyanis te magad is látnád Kedves Pietrosol, hogy NEM a kereszténységnek a lejáratása folyik, hanem azok a történések mennek végbe, amik Jézus szolgálatát és a korai apostoli keresztény egyház munkásságát képviselte.
(azokat a megnyilvánulásokat MIND megtalálod a Bibliában)
Ami pedig a tagok presszírozását illeti: gondolom, hirtelenjében elfelejtetted, hogy a Bibliában kiemelten fontos és visszatérő üzenete a megtérés. És minthogy Krisztus nélkül mindenki bűnös, kell hogy az emberek erre maguk is rájöjjenek.
A zenés mulatozás pedig a Zsoltárok szerint történik: Isten Igéje EZT a féle dicséretet tekinti kívánatosnak.
Amúgy megkérdezhetem, hogy te milyen vallású vagy? (mert ezt még sosem árultad el)
Melyik szektának vagy a tagja?
@ Asperrimus #21
Ezt kérdezted: "Hol vannak azok a személyes riportok, amelyek olyan emberekkel készültek, akik a Hit Gyülekezetében szabadultak meg deviáns életvitelüktől? Heroin függőségtől, alkoholizmustól, dohányzástól, prostitúciótól, futtatástól, maffiózástól?"
> Figyelj, képzelj el egy olyan youtube-os videót, amiben az van, hogy Pista bácsi Pucsajröcsögén keményen dolgozik a családjáért, nagyon szereti a feleségét és a gyerekeit.
Kit érdekel??
De ha azt teszi fel valaki a youtube-ra, hogy Pista bácsi Pucsajröcsögén részegen megerőszakolta a feleségét, kibelezte és megette a kutyáját és még a házat is felgyújtotta... óó hát már mindjárt jobban érdekli az embereket?
Na ez itt a helyzet. Az embereket nem érdekli a becsületes, tisztességes egyházkép, mert az unalmas.
Mindig a probléma az, ami felkelti a figyelmet: olyan híresztelések, mint az a Bartus-féle szennygyűjtemény, a szektázás (és még sorolhatnám a fórumon olvasható egyéb jelzőket), na ezek már inkább érdekesek.
Ja és persze mindez úgy történik, hogy a vádaskodók vajmi kevés Bibliai ismerettel rendelkeznek (többnyire a kereszténnyé válásnak az alappillérei sincsenek meg), de azért osztják az észt ezerrel.... :D
@ Asperrimus
Pontosan erről van szó, és főleg az utolsó bekezdése az, ami elgondolkodtató.
Például annak idején felvetődött egy kérdésben a tagok anyagi és magánélete, és valaki nagybetűkkel írta le, hogy a HGY-ben mindent tudnak a tagokról. (képes volt nagybetűkkel hangsúlyozni a hülyeségét). Erre azt válaszoltam, hogy a HGY-ben a nyavalyás pincsikutyámról se tudnak semmit, nemhogy a tagokról.
Hmmm... és persze ezerrel vannak olyan válaszok, amiket olyanok írnak, akiknek gőzük nincs a Bibliáról, nem ismerik se az Evangéliumokat, se az apostoli leveleket, de azért gőzerővel pötyörésznek be akkora hülyeségeket, hogy az már nem emberi.
De tényleg: vajon megkért itt engem bárki is, hogy soroljak fel Igei bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy a HGY-ben folyó különféle megnyilvánulások valóban megtörténtek?? Áááá... senki!
De az ítélkező, támadó válaszok lényege ugyanaz, jelzőkkel és innen-onnan összehordott elméletekkel támad, de amikor rákérdezek, kiderül, hogy az illető nemhogy a lábát nem tette be a HGY-be (merthogy bődületes baromságokat hord össze), de a Bibliát sem ismeri - ja és olyan is van, hogy kiderül, hogy nem is keresztény az illető... de azért óva int másokat ettől a "...szektától")!
Esetleg belinkel egy összevágott videót, amin "természetesen" nem szerepel a gyakorlati részt megelőzően semmilyen Bibliatanulmányozás. Az ilyen videónak a lényege az ostoba figyelemfelkeltés, az elrettentés megerősítése.
Nyilván egyszerűbb azt gondolni, hogy az igazi keresztény egyház valahogy úgy nézhet ki, mint amit a miséken lát az ember (vagy esetleg a református Istentiszteletek).
Azonban a Bibliában, amikor olvassuk az Apostolok Cselekedeteiben a korai egyháznak a tevékenységét, NEM efféle Istentiszteletek szerepelnek. Ott az Igehirdetés mellett Isten Szelleme látható formában tevékenykedett, és bizony bőven vannak erre vonatkozóan Igei bizonyítékok (csak éppen olvasni kéne a Bibliát - ugye, kedves válaszadók??)
Kedves huszonkettedik!
Nem, nem kellene. Bárki, aki tájékozottabb a közösségi oldalakat illetően, amilyen anno az Iwiw volt, vagy amilyen a Facebook, tudja, hogy nem bölcs dolog olyan tartalmakat megosztani, ami bármilyen módon ellene fordítható. Okos ember nem írja a homlokára, ha százezer forint van a zsebében, amikor a lepukkantabb városrészekben kénytelen közlekedni, de az igazán okos az elittebb környéken sem teszi. Ezeket a közösségi oldalakat tanulmányozzák többek között, a rendörség, a titkos szolgálatok, az adóhivatal, valamint a bűnözők is. Ahhoz azonban, hogy ez a tény napvilágra kerüljön, szükség volt sok-sok naiv felhasználóra, akik az üzenőfalon eldicsekedtek törvénytelen, vagy szabálytalan stiklijeikkel, a fotóalbumukba beletették a legdrágább, de nem feltétlen teljesen legális kincseiket, illetne szintén az üzenőfalon kiírták, hogy mikor nem fognak huzamosabb ideig otthon tartózkodni. És aztán azon kapták magukat, hogy sokukat meglátogattak azok a hivatalok, szervezetek, akik vizsgálódni kezdtek a az adóügyeiket illetően, vagy a papírok szabályszerűségét illetően, a tulajdonjogokat illetóen. Másokhoz beálltak nagy kamionnal, és kirámolták a házukat. Ez tíz-tizenöt éve még nem igazán volt tudható, legfeljebb logikus lett volna, ha valakinek eszébe jut, de nem jutott. Ma már úgy gondolm, hogy diszkrétebbek az emberek az interneten a személyes dolgaikat illetően, mint annak idején. Az is igaz, hogy nem látogatom a Facebookot.
Ehhez hasonlóan, jó ötletnek tűnt a kilencvenes évek elején, közepén, de még a végén is, hogy a Gyülekezet megossza a nagyérdeművel, amit a vallási-politikai erők igyekeztek titokban tartani, hogy megelőzzék a nagyobb érdeklődést. Az eredmény az volt, hogy valóban jöttek olyanok, akiknek ezek a videók hívták fel a figyelmüket arra, hogy tényleg történik valami a Gyülekezetben. De azok a vallási-politikai erők, akik addig dugdosták a Gyülekezetet a közvélemény elől, taktikát váltottak, és a Gyülekezet által készített videókat megvágták, és sok videó rövid részleteit összeollózva lejárató filmet csináltak belőle. Én személy szerint úgy gondolom, ismerve a már mögöttünk levő eseményeket, hogy talán bölcsebb lett volna Jézus szavait erre az esetre is alkalmazni, hogy "Ne adjátok azt, ami szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket." (Mt 7,6)
Mindenesetre a Gyülekezet okult az eseményekből, és jelenleg kizárólag azt az oldalát mutatja a nagyérdemű public felé, amit az említett videókollázsokból amputáltak jóindulatú mészárosok, és ami sokkal hívebben is tükrözi az igazi valóját. De egyrészt, aki rendszeresen figyelemmel kíséri a Vidám Vasárnap adásait, az tudja, hogy Németh Sándor továbbra is rendszeresen jelenidőben beszél a természetfeletti jelenlétéről, gyógyulásokról, szabadulásokról. Vagyis nem úgy van a dolog, ahogy némelyek gondolják. A Gyülekezet nem szégyeli, hogy a természetfeletti működik itt is, és nem is dugdossa. Arról van szó, hogy nem nyújt további támadási felületet azoknak, akiknek a rosszindulata sokszorosan beigazolódott. Nem is tudom, egyesek komolyan azt képzelhetik, hogy normális ember beáll pózolni a róla rendszeresen gonosz gúnyrajzokat készító karikatúristák elé?
Ezídő szerint úgy áll a dolog, hogy aki kíváncsi arra, hogy ténylegesen hogy is vannak ezek a dolgok, azok kettőből választhatnak: vagy nézik a Vidám Vasárnapot, vagy elmennek a Gyülekezetbe, és személyesen győződnek meg arról, amiről a rosszindulató kritikusok nem akarják, hogy meggyőződjön, mert az ottani eseményeket nem tudják uralni a tenékenységükkel, szemben az internettel.
Én úgy gondolom, elég egyenes felhívás, hogy akit érdekelnek a tények, személyesen győződjön meg az áru állapotáról, és ne a konkurenciától érdeklődjön. Aki nem elég elszánt ahhoz, hogy személyesen elmenjen, annak az érdeklődése különben sem igazán őszinte, legalábbis, ha megelégszik azzal, hogy egymásnak ellentmondó véleményekből bármit is kihámozzon. Különösen annak figyelembevételével, hogy a Gyülekezet ellen hadjáratot folytató legtöbb kritikus soha nem tette be a lábát a Gyülekezetbe, a kisebb részüket képező exhitesek pedig sértődött emberek, akik belemerültek az önsajnálatba, s mint ilyenek, nem igazán hitelesek, mert képtelenek bármiféle objektivitásra.
Kzs!
Nem tudom mi abban a megtérés, vízkeresztség,stb..., hogy hablatyolnak és hömbölögnek az emberek. Nem láttam sehol az evangéliumban, hogy Jézus azt kérte volna, hogy ezt csináld. Nem láttam sehol az evangéliumban, hogy Jézus azt kérte volna, hogy ébresszen bárki bárkiben bűntudatot.
Azt viszonz olvastam, hogy -'Ne legyetek sok beszédűek...'. Ezzel szemben Németh Sándor másfél órát pörög három mondat körül.
Azt is olvastam, hogy-'Amikor imádkozol ne légy olyan, mint a képmutatók..., hogy lássák őket az emberek'. Ehhez képest még egy Tv csatornát is megvásárolt, mert az óriáskivetítők kevésnek bizonyultak.
Azt is olvastam, hogy -' Ne gyűjtsetek kincseket a földön...'. Ehhez képest elég szépen gyűjtöget.
Bocs Kzs!
Nem tartozom egyik felekezethez sem. Amúgy nem kérdezted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!