A hit gyülekezet valóban ilyen?
A tv-ben annyira másnak tűnik, múlt héten láttam az atv-n, rákerestem, hát ledöbbentem. Itt van a közelünkben is, az ember elgondolkodik, hogy meg kellene nézni, de így már félnék.
Na, azért örülök, hogy egy kicsit enyhül a légkör, és tréfásra vesszük a dolgot. Akkor már én is mondok egy viccet...
Hit Gyülekezete! :D
*Ba-dum-tsssh*
Kedves kérdező, 1992 óta járok a Hit Gyülekezetébe. Bár több éves kihagyásaim voltak, amikor nem jártam, de ez nem a Gyülekezet hibája, hanem az enyém volt. Eddigi tapasztalataim alapján, az általad belinkelt cikkből semmi nem igaz, egy ideggyenge, vagy hazug emberrel készítették. Ennyi. A puding próbája az evés, nem pedig az elbeszélő költemény. Ha a tényekre vagy kíváncsi, akkor győződj meg róla. Az ilyen cikkeket rosszindulatú emberek csinálják bosszúból, vagy "ügyszeretetből", hogy a hozzád hasonló érdeklődőket elriasszák. Ha engedsz nekik, soha nem fogod megtudni, hogy volt-e akár egyetlen szó is, ami igaz volt a cikkből.
Ha tényekre is kíváncsi vagy a vádak mellett, akkor pár tényt is olvashatsz az egyik múltkori válaszomban. Ami másnak szól benne, azt ne vedd magadra:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..
Jó, akkor én is mondok párat:
Tájékozott, tisztánlátó kritikusok.
Annyira ügyesen érveltek, ahogy egy féllábú táncosnő pogózik Togóban.
Jusztíciának azért van bekötve a szeme, hogy ne vegye észre, hogy a mérleg egyik serpenyőjét ellopták kritikusok.
A Hit Gyülekezete kritikusai felállították a rögtönutáló törvényszéket. Eddig még mindig melléültek.
Szélsőséges hamis mérték, kritikusnak ez az érték.
Kritikus e-vel: Nekem eleve elredeltetett becses keresztem, eme cselekedet: eretnekeket feneketlen verembe tegyem be. Le vele, nem kell feje se! Ez eledelem.
Nem tudom, hogy ezzel a hozzászólással mit akarhattál mondani... O.o
Betudom annak, hogy késő van és fáradt vagy.
Az előző kérdésről, hogy Németh Sándor vagyonhalmozása Krisztusi cselekedet-e mi a véleményed?
@ 13-as és 20-as válaszadó
Szerintem vedd elő a Bibliát, és olvasd el mindazokat a részeket benne, amik az anyagi bővölködésről szólnak. Tudod, némely elemek (gondolok itt elsősorban a katolicizmusra) átoknak veszik azt, ami a Biblia szerint áldás, és áldásnak azt, ami a Biblia szerint átok.
Apropó katolicizmus: van neked fogalmad arról, hogy a Vatikán mi pénzt vesz magához és úsztat el! És teszi ezt úgy, hogy azt állítja, hogy Krisztus a szegénységet hirdette (ami nem igaz, mert nem azt hirdette).
De visszatérve a HGY-re: mindig minden anyagi szolgáltatás teljesen anoním módon, és önkéntesen történik. Soha nem firtatják és nem is kell elszámolni, hogy ki mennyit tett bele a kosárba.
Röviden: nem fontos adakozni. Éveken (vagy akár évtizedeken) keresztül látogathatja bárki az Istentiszteleteket úgy, hogy közben nem adakozik.
Na erről van szó.
Veszekedni sem érdemes velük.
@ 12-es
Ezt írod: "Német Sanyi szavait hallod amit a szájukba csepegtetett."
@ hát hogyne! Teljes a diagnózis: nyilván az történt, hogy a "Sanyi" megvette a bíróságot. Figyelj, ha te ilyen mértékű korrupciót látsz, akkor - bizonyítékokkal a kezedben - irány a bíróság (de akár Brüsszelig is elmehetsz) - és leplezd le!
---------------
Ezt írod: "Teológiai vita? Felejtsd el!
Az meg, hogy másnak is lehet igaza Németen kívül szóba se jöhet."
Miért kéne elfelejteni? Ki mondta, hogy nem lehet érvelni hitbeni és erkölcsi kérdésekkel? Ott van az elérhetőség, és bátran felteheted te is mindenféle kérdésedet/kérésedet.
Viszont nem igazán érdemes mocskolódástól bűzlő szemétkedéseket beírni, mert
1. Sem neked, sem másnak a HGY nem ártott, ilyesféleképpen nem szolgált rá semmilyen atrocitásra.
2. A HGY minthogy nem traccspartit folytat, hanem Bibliai és erkölcsi válaszadást, épp ezért a tucatnyi beérkező válasz közül nem annyira holmi szemenszedett mocskolódásokra fognak válaszolni, hanem sokkal inkább értelmes megnyilvánulásokra.
Egyébként egyháztól függetlenül TE MAGAD is tanulmányozhatod a Bibliát, és akkor te is tegyél fel kérdéseket (hátha addigra lesz valamiféle Bibiai ismereted).
Üdv: egy "Agymosott banda"-tag, aki 'sajnálatosan' :D
"áldozata egy nemzetközi pusztító gépezetnek" :D :D :D
@ 14-es
Óóó, köszönjük szépen ezt a végtelenül "tartalmas", lebilincselő életleírást!
- Talán ha vennél a kezedbe egy Bibliát, és elkezdenéd olvasni, akkor lenne valamiféle teológiai fogalmad.
És még valamit: Németh Sándor semmiféle szektát nem alapított. Amit tett, az az, hogy - szemben a katolicizmus addigi bevett szokásaival - elkezdte tanulmányozni és utána hirdetni a Biblia álláspontját.
Így fordulhatott elő, hogy a BŰNÖS, KRISZTUS NÉLKÜLI életet hordta el mindenféle szélhámosnak, semmirekellőnek és hasonlónak. De nyakamra hagyom tenni a rozsdás kést, hogy soha senkit meg nem sértett az emberi mivoltában (beleértve azt is, hogy nem köpködött senkit).
Az a felszólítás pedig mindössze megtérésre való buzdítás volt, ami ugyebár a Bibliának visszatérő üzenete.
epilepsziás rohamok.... jajjj... figyelj, légy olyan kedves, tanulmányozd egy kicsit a Bibliát: hogy és mik történtek az Evangélium idején, valamint a korai apostoli egyház megalakulása során.
És akkor talán lesz némi fogalmad a dolgokról (főleg hogy melyek a Bibliai keresztény egyház és a szekta ismérvei).
@ 15-ös
Nem. Nincs itt semmiféle hipnózis, tömeghipnózis, vagy éppenséggel agykontroll.
Tudod, sem az Evangélium idején, sem pedig később, az apostoli korai egyház létrejöttét követően sem az volt, hogy az emberek összekulcsolt kézzel vettek részt bálványokkal telített szertartásokon, és semmi nem történt, hanem épp ellenkezőleg: erők és jelek kisérték Isten munkáját.
És még valamit: Jézus és az apostolai mind-mind tanítottak. A SzentÍrást tanították.
Vajon szekta volt?
Nem mondanám. Tanító egyház volt, mert a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.
A HGY pontosan ezt teszi. A korai apostoli egyház mintájára végzi mindazt, ami a Bibliában megtörtént.
És ez nem kuruzslás, nem extázis.
Sajnos az emberek nagy többsége, mi a különbség okkultizmus és az Isten által kiváltott dolgok, megnyilvánulások között.
Az általad említett 'best of hitgyüli' pont ilyen. Már a címéből ítélve is nevetségessé tesz olyan megnyilvánulásokat, amik igenis megtörténtek a Bibliai időkben.
Ami pedig Izraelt illeti: a helyzet az, hogy a Biblia visszamenőleg és részletesen foglalkozik Izraellel, mind helyi, mind szellemi szempontból.
Nyilván ebben a gyülekezetbe n is sokféle ember van. Közöttük lehet értékes is.
De alapvetően szekta! Annak minden rossz tulajdonságával. Az ember befolyásolása rendkívül sokféle, minden azon múlik, a befolyásoló mennyire ismeri a lehetőségeket. Az agymosásnak sokféle változata van. Némelyiket elég lenne egyszerű meggyőzésnek nevezni, mások pedig képesek teljes személyiségváltozást előidézni. A cél határozza meg.
Ha sok helyen sokféle dolgot olvasol el ennek a szektának (nemcsak egyik konkrét csoportjának) ténykedéséről, akkor ha van szemed, rájöhetsz , hogy hatása alá kerülve, nehezebb kijönni, mint a legmélyebb drogos állapotból. A drog anyag, amely a szellemre hat, ez azonban magát a szellemet alakítja át (rossz irányba). De persze a gyülekezet egy tagja ezen mélyen felháborodik. Még az is lehet, hogy őszintén. De az ő őszintesége már nem a régi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!