Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység eme ága, azaz...

A kereszténység eme ága, azaz a Tanúk hogy értik Jézus személyét?

Figyelt kérdés

Egy mostani friss kérdésnél van ez a válasz egy Jt-s embertől:

"Mi Jehova Tanúi hisszük, hogy:

Jehova Isten a Mindenható

Jézus Krisztus isteni (vagy isten) Jehova mellett

szent szellem Isten tevékeny ereje"

Én úgy tudom a keresztény vallás szigorúan monoteista. Még a henoteizmus sincs jelen benne, a politeizmus meg főleg.

Lehet én értem félre, de mit takar hogy Jézus isteni avagy isten? Isten mellett egy kisebb hatalmú isten? De ez nem ellenkezik a monoteizmussal? És nem a monolátriára(henoteizmus) hajaz?

Elvileg a kereszténység szempontjából nincs más istenség, nincsenek sok más istenek.

Vagy inkább ez a kérdés hasonlóan misztikus vonzatú mint a szentháromság?

2016. szept. 27. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:

Na de te semmit nem cáfoltál. A Bibliát nem elég olvasni, értelezni is tudni kéne, azt pedig csak egészében szemlélve lehet, erre mutatott rá bölcsen István.

Te ellenben már megint csak gyalázkodsz, ahelyett hogy tényleg értelmezni is próbálnád mindazt, ami a Bibliából ellened szól. Ezzel nem jutsz előbbre semmilyen téren, csak bemutatod magad hogy mennyire nem vagy kompetens Isten szavának értelmezésében...

2016. okt. 29. 14:48
 42/75 anonim ***** válasza:
41#.Milyen érzékeny vagy a másik fiokodrol,de amit István fiokrol irtál az mindennek a teteje te gyalázkodóan írhatsz,más a hazugság előtt meg kell térdeljen.Nembeszélve a birzsár szavakért .Mit gondolsz magadrol?Ilyen egy keresztény?
2016. okt. 29. 15:23
 43/75 anonim ***** válasza:

"Látod amikor megvan cáfolva a hamis állitásaid ,ömlik belőled a gonosz szellem terméke."

Eddig az égvilágon semmit nem cáfoltál meg, egyetlen épkézláb érved sem volt, csak bedoptál egy-két ószövetségi verset, ami abban a korban még érvényes is volt, viszont hogy Krisztus és az újszövetség egyértelműen beszél a halhatatlan lélekről és a szenvedéses pokolról, arra már nem tudsz kínodban mit felelni, csak mellébeszélsz.

"De,hogy a bibliát gyalázod ha ellened szol:hamis a fordítás,depresziosok irták"

Nem a Bibliát gyaláztam, tényleg csak az ilyen aljas hazugságokkal tudsz operálni, valódi érveid ennyire nincsenek?

Ezt írtam:

A Prédikátor könyve egy merő keserűség, szerinte minden hiábavalóság. Hiábavaló az élet, a bölcsesség, a szenvedés, a jóság. Szinte már öngyilkosságra bátorít:

"Meggyűlöltem az életet, mert bosszantónak találtam azt a fáradozást, ami a nap alatt folyik. Igen, minden hiábavalóság és szélkergetés!" (Préd 2,17)

"Másfelől láttam a sok elnyomást a nap alatt: az elnyomottak könnyeit, és hogy nincs, aki vigasztalná őket; elnyomóik részéről az erőszakot, és hogy nincs, aki vigasztalná őket. Ezért boldogabbnak mondom a holtakat, akik már rég meghaltak, mint az élőket, akik még élnek. De mindkettőnél jobban (dicsérem) azt, aki meg sem született, aki meg sem látta azt a (sok) rosszat, ami a nap alatt végbemegy." (Préd 4,1-3)

Ha neked ez az isteni kinyilatkozás, akkor te egy beteg ember vagy.

"Amit a Tanuk fordították bibliát héber és görög -ből a legtisztább."

Az egy hamisítvány, amit bibliai nyelvekhez nem értől laikusok készítettek, méghozzá azért, hogy a sajá teológiai nézeteiket alátámaszthassák vele. Tessék, itt jónéhány hamisítás lett kigyüjtve az Újvilág fordításból: [link]

"Az apostolok követői elzárkóztak a háromságtol ugy mint Jézus is."

Bizonyíték? Ja hogy még mindig csak a szád jár bizonyítékok nélkül...

"Ugy hogy a mixerben összekavart émberek gyilkolták egymást.Az őszinte keresztény ami már nem volt ha lettvolna is nem vettek rész a politikában sem a hamis tanitásban."

Mi ez a mellébeszélés már megint? Kb. 300 évig írtottak a legkegyetlenebb módkon minden keresztényt az apostoloktól kezdve. Te a gyilkos római katonákat helyesled, és a mártírhalált halt keresztényre mondod, hogy megérdemelték a sok üldözést és kinzást. De az inkvizíciót azt már keményen elítéled... Micsoda kettős mérce és kétszínűség! A gyomrom is felfordul tőle!

""Észerintem az Isten káromlás az,hogy a biblia mivel a szent szellem által lett megírva,igy aki mind te is, szent szellem elleni káromlást követsz el"

A "szerintem" nem érv.

"mert a szent szellem szerinted nem vette észre,hogy az írója elmebeteg"

De, észrevette. Mint írtam, a Prédikátor könyvének is meg volt a maga célja, mégpedig az, hogy rávezesse az olvasót, hogy a Prédikátor gondolkodása valójában hibás gondolkodás, bölcsessége nem lehet tényleges és végérvényes bölcsesség. Csak titeket úgy látszik nem tudott erre rávezetni...

"Igen is a szent szellem mindenütt jelen volt és vigyázott,hogy a gyarló ember ne tévedjen,igy én a Károlit is elfogadom."

Az csak egy dolog, hogy elfogadod. De az Őrtorony Társulat nem fogadta el, hanem külön Bibliát íratott, amibe aztán olyan helyekre is kedvére becsepészhette a Jehova nevet, ahol az eredeti nem tartalmazza. Az Újszövetségben több mint 200 helyre!

"Milyen szavak ezek? elvakult,fonetista,,hazug,sárdobálás,mocskos.Jézus és az apostolok igy rohantak ki mint te?"

Te csak a minősítéseket veszed figyelembe, az érveket nem. Illetve nem veszed észre, hogy te is ugyanígy minősítesz, sőt, még ettől durvábban is! De míg az én minősítéseim előtt ott van jó pár megválaszolandó érv, amelyekre nem reagálsz, csupán a minősítéseket ollózgatod össze, addig én minden felvetésedre reagáltam.

2016. okt. 29. 15:36
 44/75 anonim ***** válasza:

"Milyen érzékeny vagy a másik fiokodrol,de amit István fiokrol irtál az mindennek a teteje te gyalázkodóan írhatsz,más a hazugság előtt meg kell térdeljen."

Mit lovagolsz ezen azóta is? Nehéz elfogadni, hogy nem csak én, de minden valódi keresztény látja a hazugságot a tanaitokban?

Ez az egy fiókom van, István egy másik ember aki hasonlóképp Isten őszinte híve, és épp ezért nehezen bírja Isten szavánakolyan mértékű gyalázását, mint amit a Tanúk művelnek.

2016. okt. 29. 15:50
 45/75 anonim ***** válasza:

"Jézus és az apostolok igy rohantak ki mint te? A Sátán szolgái beszélnek igy."

Akkor Pál is a Sátán szolgája volt, amikor a hozzátok hasonló eretnekeket átkozottnak nevezte, mert más evangéliumot hirdetnek? Ti is más evangéliumról beszéltek, mert egy angyal Jézus Krisztust hirdettek! Ráadásul az Ószövetség földies elképzeléseit terjesztitek az új világról, nem amit az Újszövetség tanít! Ezért hirdettek kétféle (földi-égi) reménységet is, ami szintén kimeríti a más evangélium fogalmát.

Egyébként ha megnézed, Oleksandr tőlem egyetlen negatív minősítést nem kapott, mert ő legalább érvel, megpróbálta érvekkel védeni az álláspontját, még ha ezek cáfolhatóak is.

2016. okt. 29. 15:56
 46/75 anonim ***** válasza:

45.Még van-e fiokod?Egyről is tudsz hazudni ,bölcselkedni, gyalázkodni nem kell három.

A sokbol egyre felelj amit már többször kértem.Isten amikor részletesen az átkot a bünbeeset emberre kimondta.

1Mozes3:16-19.Az asszonynak monda:felette igen megsokasitom viselőséged fájdalmát,fájdalommal szülsz magzatokat,és epekedel a te férjed után,ő pedig uralkodik te rajtad.17.Az embernek pedig monda :Mivel,hogy halgattál a te feleséged szavára,és ettél arrol a fáról,mélyről azt parancsoltam,hogy ne egyél arrol:átkozott legyen a föld temisttad,fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban.18 Tövise és bogácskorot teremjen tenéked :egyed a mezőnek füvet.19.Orcád veritékével egyed a te kenyeredet,miglen visszatérsz a földbe,mert abbol vétettél:mert por vagy te s ismét porrá lészesz.

Ezen részletes átokban,miért nem irja,hogy a lelked vándorolni fog,lelkedet a pokolban kinozzák,vagy a lelkedet felhozom hozzám,vagy pulgatoriumba kerül a lelked?

Kérlek erre vállaszolj.

2016. okt. 29. 16:50
 47/75 anonim ***** válasza:
A New Catholic Encyclopedia kijelenti:Az egy Isten három személyében megfogalmazásnak nem volt szilárd alapja,nem képezte szerves részét a keresztény életnek,és hitvallásban csak a negyedik század vége felé jutott fontos szerephez..Azonban csupán e megfogalmazás utána beszélhetünk tulajdonképpen Szentháromság dogmájárol.Az apostoli atyáknak halvány sejtelmük sem volt ilyen jellegű felfogásról vagy elképzelésről"(1967.15.köt.298.o.)
2016. okt. 29. 20:51
 48/75 anonim ***** válasza:
46% Èn már règen mondtam neked,hogy a tiszta nyilt szellemisèged,ne rontasd ezekkel a kihivoan Istent ès embert degradalò,szellemisèget rombolò hiènákkal.Ezt már privátban is megirtam neked.Addig vallatnak,provokálnak amig lehuznak a maguk szintükre ès gunnyal kinevetnek,örülve annak,hogy elveszited a jò keresztènyi mivoltodat.Látod èn már nembeszèlek velük.Ezek nem keresztènyek,hanem megbizott aktivisták a vallásuktol,szektájuktol,hogy az oldalt sakbatartsák.
2016. okt. 29. 21:16
 49/75 anonim ***** válasza:
Bocs.28 százalèkosnak irtam.
2016. okt. 29. 21:19
 50/75 anonim ***** válasza:

Edgar, ez elég csúnya öngól volt részedről, minekutána méltatásod tárgya, a jó keresztényi viselkedés egyetlen alkalommal sem lelhető fel a 28%os tanú válaszaiban.

Mások érvelnek, tényeket hoznak, és a legtöbb ami elmondható, hogy néha elszalad velük is a ló, ha túl értetlen a vitapartner. A 28%os (de te is amúgy) ellenben csak gyalázkodik, a kommentjei egyetlen célja nem az igazság keresése, nem az emberi jellegű vita, nem a jó keresztényi példamutatás, csak hogy minél jobbam befeketítse azok személyét akik másban hisznek mint ő.

Ennélfogva gyakorlatilag viselkedésben is ti vagytok itt a legkevésbé keresztények...

2016. okt. 29. 21:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!